VAD ÄR ETT PATENT BET?

VAD ÄR ETT PATENT BET?

Patentbetting är väldigt likt en trixie då du i båda fallen väljer tre utfall du vill spela på. Skillnaden mellan de båda är att ett patentsystem täcker alla möjliga kombinationer och singelspel. Eftersom att singlar är inkluderade så får du utbetalning även om bara ett av dina val vinner.
 
Vad är ett patent bet?
Ett patent bet innehåller sju olika spel på tre olika val, alltså tre singlar, tre dubblar och en trippel. Ett eller fler val måste sitta för att du ska få pengar. Ett patent bet för £1 per spel kostar total £7.
What is a patent bet Illustration

 

Många spelare anser att ett patent bet är ett mellanting mellan en Trixie och en Lycky 15 (som vi ska lära oss mer om snart)

Ett patent bet kostar hälften så mycket som Lucky 15 och du får pengar tillbaka om ett av dina val sitter.

VINST – PATENT

Låt oss först kolla närmare på ett vanligt patentbet, eller vinstpatent, på hästkapplöpning. På bilden nedan ser du våra tre val.
What is a patent bet Illustration

 

 
Ett patent för £1 per val kommer att kosta £7, och som du kan se så kan vinsten bli riktigt stor om alla tre val sitter.

Som vi förklarade i sektionen ovan så täcker ett patent bet alla möjliga utfall, vilket betyder att du bara behöver sätta ett av dina tre val för att få pengar tillbaka. I det här exemplet ger hästarna följande utbetalning:

Seamus Mor vinner: £7
Tour Des Champs vinner: £6Karl Marx vinner: £11

Om du har två vinnande val kan du få riktigt fin utbetalning. Om Tour Des Champs och Karl Marx vinner kommer spelet att generera £66, vilket ger en vinst på £59.

What is a patent bet Illustration

 

 

EACH-WAY PATENT

Låt oss nu kolla på ett flervägs-patent med samma tre hästar som ovan.

Kostnaden för dit spel är nu dubbelt så stor, så £14, för att täcka upp för flervägsspelen. I det förra exemplet behövde vi pricka in en vinnare för att få betalt. I det här fallet räcker det med att alla tre hästar placerar sig för att vinna stort.

What is a patent bet Illustration

 

 
Om ingen häst vinner men alla placerar sig kommer ditt flervägs-patent ge en utdelning på £50.19, vilket är en vinst på £36,19. När du spelar till lite generösare odds, som i det här fallet, är det alltid värt att fundera på om du ska lägga ett flervägs-patent utifall att du skulle råka snubbla på målsnöret. För den här typen av spel kan det vara värt att använda en patentkalkylator som ger dig exakta odds baserat på antal korrekta val.

PATENTSPEL PÅ ANDRA SPORTER

Du kan använda dig av patentspel på alla sporter som du vanligtvis hade spelat på. Du kommer märka att det finns vissa val som inte kan kombineras med varandra enligt reglerna för patentspel, men för det mesta kan du välja fritt mellan event.

I fotbollsbetting är en av de mest populära marknaderna ”båda lagen gör mål och lag x vinner”, där du väljer vilket lag du tror ska vinna matchen och att båda lagen kommer göra mål.

Den här marknaden ger dig högre odds än om du bara hade spelat på att ett lag vinner vilket resulterar i mycket större vinster när man placerar såna val som patentmultiplar

Här är ett exempel med tre Premier League-matcher där vi valt hemmalaget att vinna och båda lagen att göra mål.
What is a patent bet Illustration

 

 
 
Ett patentspel för £1 per spel kostar £7(Flervägsspel är inget alternativ här då det bara går att vinna eller förlora, inte placera sig). Om ditt spel sitter kommer utbetalningen vara väldigt generös för en liten investering.

 

888sport
By 888sport