LEY BET

LAY BETTING EXPLAINED golf playerEtt Ley bet är ett spel placerat på ett utfall du inte tror kommer att ske. Till exempel om du placerar ett spel på att en häst inte ska vinna ett lopp, att ett fotbollslag inte vinner en match eller att en golfare inte får birdie på ett specifikt hål.

I ley betting så är det du som agerar bookmaker. Det fungerar precis likadant som de gånger du har sagt till dina kompisar att ”jag skulle kunna lägga pengar på att xxx inte kommer ske”

Samma princip gäller när du kollar på sport. Det kan vara svårt att förutspå det exakta utfallet på en hästkapplöpning eller en fotbollsmatch, men det kan det vara lättare att se vem/vilka som inte kommer vinna. Tack vare ley betting kan du nu placera ett spel på att något inte kommer att ske!

LAY BETTING EXPLAINED

 

I ley betting är det väldigt viktigt att veta om att man kan förlora mer än vad du har spelat. Om du exempelvis har placerat ett ley bet till 2/1 för 200kr, och det inte går in så vinner du 200kr, men om du har fel och det utfall du har spelat emot sker så förlorar du 400kr (2 x 200kr)

En nyckelfaktor i att förstå ley betting är att förstå att man tar en större risk när man placerar ett ley bet. Risk betyder i det här fallet hur mycket pengar du kan förlora när du placerar ett ley bet.

När du spelar på att ett utfall ska ske, alltså t. ex att ett fotbollslag vinner en match, så kan du som mest förlora din initiala insats. När det gäller ley bets så blir risken större. Du kan alltså förlora mer pengar än du satsade initialt. Den totala summan du kan förlora är kostnaden om ditt val (som du har förutspått ska förlora) vinner.

SPELBÖRS

LAY BETTING horse

Det är troligt att du kommer att placera dina ley bets hos en spelbörs. Vad är då en spelbörs kanske du undrar?
En spelbörs är en marknadsplats för spelare. Det är som en aktiebörs, fast istället för att handla med aktier och andelar så handlar spelarna vinnare och förlorare.

Hos spelbörser kan du köpa och sälja matchutfall på sport. Du kan välja att spela på att en häst vinner till ett pris eller placera ett spel på att en häst inte vinner till ett annat pris.

Du kan också sälja det utfall du har lagt pengar på medans eventet pågår. Det görs vanligtvis för att säkra vinst innan något utfall har fastslagits.


Skillnaden mellan en spelbörs och en traditionell bookmaker är att på spelbörsen spelar alla spelare mot varandra och inte mot huset. Du kan diktera villkoren, vilket pris du vill backa eller boka ett utfall till. Men var beredd på att många marknader kommer fluktuera en del vad gäller vilket pris som är tillgängligt då det är enskilda individer som sätter priserna baserat på hur de tror att eventet kommer att sluta.

På spelbörsen är det spelarna och inte bookmakers som sätter priserna på marknaden genom att erbjuda priser som de själva tycker är rimliga. En spelbörs agerar bara mellanhand och knyter ihop spelare som vill backa eller boka spel på både vinnare och förlorare. För sin roll som mellanhand kommer spelbörsen ta en andel av ett vinnande spel.

LAY BETTING explained

 

Ley Betting – system

Erfarna spelare använder olika system som kan innefatta ley betting när de spelare för att öka chansen till vinst.

Om du använder en sådan metod kan du exempelvis spela på att en häst vinner innan loppet har startat till 10/1, och under själva loppet kan du spela på att hästen inte vinner till ett lägre odds för att säkra vinst oavsett utfall. För att enkelt kunna göra det kan spelarna använda en speciell kalkylator som räknar ut vilka odds de ska backa och boka till.

Att både backa och boka samma spel kräver djup kunskap om spelbörser och livespel och kan visa sig vara lönsamt över tid om det görs korrekt.

LAY BETTING IN HORSE RACING punterLey Betting på hästar

Ley Betting är en väldigt populär spelmetod när det kommer till spel på hästar. Som du kanske vet är det inte lätt att välja en vinnare på ett hästlopp. I de fallen då favoriten har väldigt låga odds kan det vara mer lönsamt att spela på att den hästen inte vinner än att spela på att den vinner.

 

LAY BETTING IN FOOTBALL tableLey Betting på fotboll

Efter att ha gått igenom statistiken kanske du känner att Liverpool inte kommer att vinna om de spelar mot Manchester United. I så fall kan du boka Liverpool. Det betyder att du spelar på att Liverpool inte kommer att vinna matchen. I det här fallet kommer du att vinna om Manchester United vinner eller om det slutar oavgjort. Ett sånt ley bet är vanligt på fotbollsmarknader.

 

GET TO KNOW LAY BETTING Lär känna Ley Betting

The same principles hold true in all sports. It is vital for you to establish a thorough understanding of lay betting before getting involved.

 

Precis som spel på alla sporter är det viktigt för dig att lära dig principerna på djupet innan du sätter igång med ley betting.

888sport
By 888sport