Vad är ett LUCKY 15 – System?

Lucky 15 är döpt efter antalet spel som systemet innehåller - 15 spel på fyra val.

Det här ett system som inkluderar singlar vilket innebär att det täcker alla möjliga utfall. Allt du behöver för att få utbetalning är att ett av dina val går in.

Låt oss börja med att definiera ett Lucky 15 - system
Lucky-15-bet-header-illustration

 

Lucky 15 är likt ett yankeespel men inkluderar även singelspel på alla fyra val på kupongen. Systemet innehåller 15 spel på fyra olika val, alltså fyra singlar, sex dubblar, 4 tripplar och ett flervalsspel med fyra val. Ett eller fler val måste sitta för att du ska få en utbetalnings. Ett Lucky 15-system för £1 per spel kostar alltså £15. Ett lucky 15 som täcker flervägsspel för £1 per spel kostar £30.
 
 

För att placera ett Lucky 15-system måste du välja fyra val och välja din insats per multipler (notera att det totalt är 15 spel så insatsen blir 15xinsatsen)

Precis som med trixiespel och yankeespel som vi har tittat på tidigare så är lucky 15 populärt när det kommer till spel på hästar.

När du har läst på om dagens hästkapplöpning är lucky 15 ett grymt sätt att kombinera alla val och täcka alla möjliga utfall för att maximera dina chanser till vinst.

 

RAK LUCKY 15

Som vi har diskuterat tidigare I vår guide så är det oddsen som bestämmer om du ska placera ett vanligt lucky 15-system eller ett flervägssystem.

Om de hästar du har valt är favoriter som har låga odds på att vinna så är det värt att spela på ett rakt lucky 15-system. Precis som med vanliga flervalsspel så blir vinsten större ju fler vinnande val du har med på kupongen.

Drömkupongen innehåller såklart fyra vinnande hästar. I det här fallet kommer du vinna stort om alla fyra hästar kammar hem sina lopp.

Låt oss kolla på ett exempel på en lucky 15 från hästkapplöpningen i Sedgefield:

Lucky 15 bet combination 1
Alla fyra hästar är favoriter till att vinna sina respektive lopp, så chanserna är goda till vinst i det här fallet. För £1 per spel på ett lucky 15-system så kan vinsten uppgå till över £450 för en insats på £15!
Lucky 15 bet - combination1

 

LUCKY 15 MED FLERVÄGSSPEL

Precis som med vanliga flervägsspel så blir vinsten större ju fler vinnande val du har på kupongen som placerar sig i sina lopp.

Många spelare spel lucky 15 som flervägsspel, till exempel på Cheltenham, för att kunna kombinera sina favorithästar för eventets alla dagar

Här är ett exempel på lucky 15 med flervägsval på Cheltenham:
Lucky 15 bet combination 2

 

För £1 på ett lucky 15-system med flervägsval på dessa fyra hästar kommer spelet att ge en utdelning på över £140,000 om alla fyra val vinner. Det har gjorts förut med lucky 15 och vem vet, du kan pricka jackpotten genom att placera såna här spel på hästkapplöpning om du har tur!
Lucky 15 bet main win

Tack vare att Lucky 15 täcker så många utfall kan du vinna pengar även det inte bli jackpot.

Om alla dina hästar placerar sig så ger spelet en utdelning på £1632.50, vilket är en vinst på över £1600 för ett enda spel på Cheltenham.

När du väljer hästar till olika odds som i exemplet ovan kan du försöka använda dig av en lucky 16-kalkylator som du kan hitta online. En sån kalkylator kan visa exakt hur mycket vinst ett spel kan generera beroende på hur många val på kupongen som sitter.

Såklart kan du använda lucky 15-system på alla olika sporter som du vill spela på, inte bara hästkapplöpning.

En lucky 15 på fotboll kan exempelvis innehålla fyra målskyttar i Premier League. Om målskyttarna har bra odds så kan du vinna stora summor pengar till relativt små insatser.

Nu när vi har förklarat lucky 15 så kan vi gå vidare till ett Goliathspel. Som namnet antyder så är det här ett stort spel som kombinerar 8 matcher och mängder av utfall.