Basket Odds

Basket Betting Odds

Basket är med sina ca 400 miljoner utövare, världens tredje största sport. Bara fotboll och handboll är större. I Sverige hör basket till topp-fem sporter för betting. Den uppfanns i Springfield, USA, i slutet av 1800-talet av den kanadensiska KFUM-tränaren James Naismith och spreds snabbt vidare via amerikanska skolor och universitet.

I början användes flätade träkorgar som mål och där utav namnet. När man tröttnat på att klättra uppför stegar och hämta bollen vid varje mål, uppfanns så småningom den bottenlösa ”korgen” som blev standard och används än idag. Dessa basketkorgar tillhör numera inventarierna på alla lekplatser och i alla skolor världen över.

Det är enormt populärt med att spela på odds på basket i USA och en rad andra länder där sporten är stor. Även hos oss hittar du en rad spännande bettingalternativ på NBA och andra basketligor och internationella mästerskap.

Regler och spelformat

Dagens elitbasket associeras kanske allra främst med den amerikanska proffsligan NBA, National Basket Association, som innefattar 30 lag i vilka världens främsta basketstjärnor spelar. NBA grundades 1946 och har utvecklats till en enorm idrottsindustri som omsätter gigantiska summor pengar.

I Europa och övriga världen är de nationella ligorna, som den svenska Basketligan, grunden för all basketverksamhet och därtill internationella cuper och mästerskap såsom EuroLeage, EM, VM och OS. Basket har alltid haft ett starkt fäste inom betting online och bör ses som en av de fem mest spelade sporterna året runt.

Utbud och spelvarianter

En så stor och populär internationell sport som basket genererar självklart ett omfattande utbud av basket marknader inom online betting. Här hos oss finner du mängder av spelbara nationella ligor från hela världen. Proffsligor såsom amerikanska NBA, ryska VTB United League och balkanländernas ABA League står förstås också på menyn, liksom mästarserien EuroLeague och samtliga internationella mästerskap. Basket betting är en av grundbultarna vad gäller odds online och bara inom fotboll betting finns ett bredare spelutbud.

Utbudet av basket odds begränsas inte heller bara av vilket lag som vinner. Exempelvis NBA odds och EuroLague odds kompletteras av fullmatade oddsmarknader relaterade till matcherna såsom quarter- och halvtidsresultat, totalpoäng, handicap-spel m.m. Andra statistikbaserade, mer säsongsbetonade spel som erbjuds är lag- och ligarelaterade odds, ligavinnare, bästa poänggörare, spelar- och tränarutmärkelser och mycket annat.

Taktik och strategi

När det gäller online betting på lagsporter är det generellt sett grundkapacitet och aktuell form som väger tyngst i bedömningen av ett lags potentiella möjligheter i en förestående match. Detta gäller även inom basket. Hemma- eller bortamatch påverkar också många lag väsentligt medan avsaknaden av så kallade nyckelspelare ofta har en något mindre inverkan på lagprestationen. Ämnar man ägna sig åt basket betting är det definitivt värdefullt att vara ordentligt påläst.

Andra viktiga faktorer inom basket betting är lagens inbördes möteshistorik samt eventuella skillnader i motivation inför uppgiften. I ett långdraget seriespel kan vissa matcher av så kallad derby-karaktär tillfälligt höja ett lags prestationsförmåga trots vikande formkurva. Andra skäl kan vara större taktikförändringar, nytillkomna spelare eller ett hastigt förändrat skadeläge i truppen. Mycket att ha i åtanke kan tyckas, men är man ute efter starka spelvärden så är denna typ av information avgörande.

Live betting på basket

De stora proffsligorna i basket och i synnerhet amerikanska NBA drar stor publik till arenorna och ses även av miljontals tittare live via TV och streaming runt om i världen. Matchevenemangen är ofta färgsprakande och högljudda tillställningar av showkaraktär med mycket fokus kring de största stjärnorna. Basket är dock inte bara en fartfylld och underhållande publiksport utan även mycket passande för live betting.

Basketmatcher på toppnivå är ofta jämna och mycket händelserika. Övertag kan förvandlas till underläge på kort tid och individuella prestationer och taktiska drag kan bidra till kraftigt förändrade matchbilder. I denna miljö gör sig livespel absolut helt perfekt. Är man ordentligt insatt i matchen och har god känsla för spelet finns stora chanser till värdefulla och spänningshöjande spel och varför inte en fullträff? Slam dunk!

Vi använder cookies för att ge dig en personlig upplevelse & reklam. Genom att använda denna webbplats accepterar du vår cookiepolicy. Läs mer här.