Ishockey Odds

Utvalda live-spel

888 Inplay - ice-hockey1 match med liveodds

Ishockey Odds

Ishockey är världens mest populär och utbredda vintersport, inte minst vad gäller betting. Dess ursprung är inte helt klarlagt. Den moderna ishockeyn anses dock ha uppkommit under senare delen av 1800-talet i Kanada, när brittiska soldater med inspiration från urinvånarnas sporter skapade en vinteranpassad version av landhockeyn.

Den första riktiga hockeymatchen spelades 1875 och sporten spreds under de kommande årtiondena till de delar av världen där vintrarna var kalla nog. Inledningsvis i Europa hade man svårt att särskilja ishockey från bandy. När hockeyn fick OS-status 1920 började den snabbt att konkurrera ut densamma. I Sverige är ishockey betting idag i topp-tre av sporterna som vi bettar mest online på.

Ishockey är fartfyllt, energiladdat och inte helt ofarligt. Förr krävdes bara skridskor och en klubba men i dagens ishockey är kroppsskydd och hjälm obligatoriskt. De främsta ishockeynationerna har proffsligor och nordamerikanska NHL, ryska KHL och svenska SHL rankas som världens tre bästa, även när det handlar om odds på hockey.

I Sverige är ishockeyn nationalsport och intresset för SHL betting är mycket stort. Internationellt är Kanada och Ryssland historiskt sett de dominerande nationerna inom ishockey, men till de allra främsta hör även Sverige, Tjeckien, Finland och USA.

Utbud och spelvarianter

Inom betting online är ishockey alltid populärt i Sverige och då i första hand SHL betting och odds. Även HockeyAllsvenskan och Hockeyettan spelas det gärna brett på. Hos oss finner man spelbara ishockey odds på alla dessa serier men självklart också på mängder av andra nationella ligor. En stor favorit är förstås även NHL betting och odds, som väcker stort svenskt intresse i och med att många av landets bästa ishockeyspelare lirar i just Nordamerika.

Vad gäller ishockeyrelaterade odds online snålar vi inte. Alla matcher i de större ligorna kompletteras med en mängd intressanta och roliga spelvarianter för att höja underhållningsvärdet ytterligare. Ishockey betting kan hos oss alltså även innebära spel på periodresultat, antal mål, målskyttar, om något lag håller nollan och mycket, mycket mer. Till detta erbjuder vi även spel på slutsegrare i alla de större ligorna, samt stekheta kval och slutspel som Allsvenska kvalserien och SM-slutspelet och Stanley Cup.

Att tänka på vid ishockey betting

Det är mycket att hålla reda på när det gäller ishockey betting. Ligaspelen är långa och matcherna många. Exempelvis spelar NHL-lagen över 80 ligamatcher per säsong och därtill slutspel. Ett lags form och prestation går upp och ner under säsongen och det är 20-25 spelare i varje lag som ska dra åt samma håll och hålla motivationen uppe. Skaderiskerna är stora och få spelare är tillgängliga för spel i samtliga matcher. Inom ishockeyn är därför ledarskapet och de grundläggande taktiska strukturerna mycket avgörande.

Dagens ishockey är mycket snabb och både fysiskt och mentalt krävande. Enskilda individer kan göra viss skillnad, men det som är signifikativt för ishockeyn är ändå att det är laget som helhet som räknas. Ett bra lag jobbar för varandra, med varandra och åt varandra i alla lägen. Tekniskt kunnande och effektiv offensiv är också viktigt, men överträffas trots allt av spelintelligens, uppoffrande defensivt slit och taktisk smartness. Man brukar kalla det för ”lagmaskinen”, och när den fungerar som den ska blir ett ishockeylag extremt svårslaget, i vilket sammanhang som helst.

Live betting på ishockey

Ishockey är en mycket omtyckt publiksport. Det snabba, actionfyllda, fysiska spelet smittar av sig på publiken och stämningen är ofta hög på hockeyarenorna. Fansen följer matcherna live och är också ofta kunniga och mycket engagerade i spelet och allt som rör sig betting på denna sport.

Att se ishockey via TV och streaming fungerar utmärkt även det och dagens bildteknik och videoproduktioner ger oss tittare fläckfria upplevelser och detaljrika repriser i slow motion att gotta oss i. Lägg därtill möjligheten till livespel på vår favoritsport så är kvällen räddad. Vilka gör nästa mål och vad är egentligen oddset på att mitt lag kan vända den här matchen? Spänningen stiger!

Vi använder cookies för att ge dig en personlig upplevelse & reklam. Genom att använda denna webbplats accepterar du vår cookiepolicy. Läs mer här.