Trixie

Ett trixiespel är ett spel som innehåller tre val där det placeras ett spel per möjlig kombination av valen de tre valen. Totalt placeras fyra spel när man lägger en trixie, tre dubblar och en trippel. Ett trixiespel för £1 kostar £4 att placera då det placeras £1 per spel. En flervägstrixie täcker fler utfall och kostar 8£ att placera.
 
Trixie bet
A £1 Trixie costs £4 (to cover all four bets). A £1 each-way Trixie costs £8.
Trixie bet ilustration

 

Trixiespel är populärt bland spelare som spelar på hästar. Nedan ges ett exempel på en ett spel på hästar där vi förklarar en trixie.

 

Med alla olika former av betting är det viktigt att du känner dig säker i de val du gör. Genom att placera en trixie på tre val kan du fortfarande vinna pengar även om alla dina tre val inte vinner.

Generellt sätt så är det mer lönsamt att placera en vanlig trixie, eller en så kallad vinst-trixie, om dina val har odds 2/1 eller mindre. Om du däremot har val på din spelkupong till högre odds så kan det vara värt att placera ett flervägsspel då du kan gå plus även om alla val inte är vinnande.

Trixie bet ilustration
 

Vinst-trixie

Låt oss först av allt kolla på en vanlig trixie som innehåller tre hästspel. Vi kan se att alla tre hästar har låga odds så vi bestämmer oss för att spela en vanligt trixie istället för en flervägstrixie. Vår trixie för £1 kostar alltså £4 i det här fallet.
Trixie bet ilustration
Trixie bet ilustration
 
Om alla tre hästar vinner så får du 35,7£ tillbaka. Din insats var £4, vilket ger dig en vinst på 29,4£. Fördelen med ett trixiespel är att du kan göra vinst även om alla spel inte går in. Om enbart två av hästarna vinner kommer du att få tillbaka 7,19£, vilket resulterar i en vinst på 3,19£.

Flervägstrixie

Nu ska vi gå igenom ett exempel med en flervägstrixie med hästar som har lite högre odds.
Trixie bet ilustration
Trixie bet ilustration
 
Så i det här fallet kommer vår trixie för 1£ totalt kosta 8£. Som flervägsvillkoren visar (1/4 odds på plats 1,2,3) behöver två av tre hästar placera sig bland de tre bästa för att bettet ska generera pengar.

Om alla tre hästar vinner kommer spelet värt 8£ att generera 208,41£, vilket är en vinst på 200,41£. Eftersom att det här är ett flervägsspel så kommer du kamma hem en vinst på 19,66£.

Som du kan se kan ett trixiespel vara väldigt användbart om du vill säkra en vinst trots att alla dina val inte går in.

När du överväger olika spelalternativ kan det hjälpa att använda en trixiekalkylator för att se om en trixie ger mer vinst än att spela på tre olika spel som singlar.

Trixies i andra sporter

Trixiebetting är inte begränsat till spel på hästar. Du kan använda speltypen på alla sporter du vill spela på. Inom fotbollsbetting är spel på första måkskytt väldigt populärt där du väljer vilken spelare du tror kommer göra mål först i en specifik match. Under dagar där matcherna duggar tätt finns det riktigt många spelare att välja mellan, och om du prickar rätt med en trixie kan vinsterna bli otroligt stora!

Trixie bet ilustration

Hur ser ett trixiespel ut på fotboll? I Exemplet vi ska gå igenom strax placeras en trixie på tre framstående målskyttar. Oddsen på varje spelare att göra mål först visas nedan.

Trixie bet ilustration
 
I det här fallet så kommer en trixie värd £1 att ge en utdelning på 128,17£ om Lionel Messi, Harry Kane och Wayne Rooney gör mål först. Om enbart Messi och Rooney får in de första målen så kommer trixien ge en utdelning på 19,89£, vilket är en vinst på 15,89£!
För att sammanfatta så är en trixie ett flervalsspel som låter dig kombinera tre val. Det kan ge dig vinst även om ett av dina val inte blir vinnande.