Tennis Odds

888 Inplay - tennis2 matcher med liveodds

Tennis Odds

Tennis är en av världens mest populära sporter för betting och är dessutom den absolut mest utövade individuella idrotten. Dagens moderna tennis uppfanns 1873 i England och är i princip utomhusversionen av det som idag kallas real tennis för att skilja dem åt. Real tennis spelades endast inomhus och anses ha anor så långt tillbaka i tiden som 1100-talet.

Tennis var från början enbart aristokratins och överklassens sport, men blev under 1900-talet alltmer folklig. Det första officiella tennismästerskapet spelades 1877 i Wimbledon. En turnering som än idag anses som den mest prestigefyllda. Varje sommar attraherar den tusentals bettingfans. Även i Sverige spelas det som mest på tennis odds just under Wimbledon-veckorna.

Dagens professionella tennis organiseras av Internationella Tennisförbundet, ITF, samt även ATP för män och WTA för kvinnor. Tourer som innefattar ett stort antal turneringar av olika dignitet arrangeras årligen runt om i världen.

De fyra främsta turneringarna är Australian Open, Franska Öppna Mästerskapen, Wimbledon och US Open, vilka benämns som Grand Slam. Professionella tennisspelare rangordnas utifrån hur han eller hon lyckas i de turneringar de ställer upp i och positioneras därefter på den så kallade världsrankingen.

Utbud av odds online

Inom betting online är oddsspel på tennis mycket populärt. Den totala mängden spelbara matcher på ATP- och WTA-touren under året är massivt. Adderar man dessutom ITF-turneringar, Laver Cup, Davis Cup och de fyra Grand Slam-turneringarna så saknas det verkligen inte spelmöjligheter för tennisfansen. Förutom de ordinarie matchspelen kompletteras även utbudet av specialspel ofta knutna till specifika spelares prestationer. Tennis hör internationellt sätt till de några av de fem mest spelade sporterna.

Tennisens Grand Slam-turneringar är förstås de som drar till sig absolut mest uppmärksamhet. Här är alla de bästa spelarna med och följaktligen även sportens absolut största stjärnor. Kring tennisspelare som tillhör toppskiktet under längre tid skapas en idolkultur och ikoner som exempelvis Roger Federer, Novak Djokovic och Rafael Nadal följs noggrant av miljontals fans världen över. De är ambassadörer för sporten och deras matcher lockar förstås alltid till spännande oddsspel.

Speltaktik och strategi

Tennisvärlden är stor och de professionella spelarna många. Att ha full koll på alla dessa är förstås mycket svårt. Den officiella världsrankingen är därför till stor hjälp i bedömningen av enskilda spelares grundkapacitet. Denna ranking ligger även till grund för den seedning som görs inför varje turnering, vilken ger fördelar i matchlottningen till de spelare som rankas högst. Tanken är att ge de bästa och mest publikdragande spelarna goda förutsättningar att gå långt i turneringen. Tennisturneringar spelas dock på olika underlag – hardcourt, grus eller gräs – och alla spelare hanterar inte alla dessa lika framgångsrikt.

Förutom ranking är förstås en spelares aktuella form en mycket vital del i att försöka förutse prestationsförmågan. De senaste matchresultaten är viktiga ledtrådar och så även mediala rapporteringar samt eventuella uttalanden från spelaren själv. Absolut toppform är en färskvara och däremellan kan dalarna vara djupa. En annan viktig komponent är spelarnas inbördes möteshistorik. Olika spelstilar och andra faktorer kan göra att en spelare har extra svårt i mötet med vissa specifika motståndare oavsett officiell ranking. Stora favoriter faller ibland tungt mot ett på pappret enklare motstånd. Dessutom är tennis en mycket fysiskt krävande sport som knappt är genomförbar ens med en lättare skada.

Live betting på tennis odds

Ett mycket effektivt sätt att lära sig förstå tennis och skaffa sig kunskap kring spelarnas spelstil, styrkor och svagheter är att helt enkelt titta på tennis. Möjligheterna till detta är också stora då utbudet av tennis är stort via både TV och streaming. Som komplement erbjuder vi livespel som höjer underhållningsvärdet och spänningen avsevärt. Den finurliga poängräkningen gör ju att en tennismatch kan ta oväntade vändningar under spelets gång och därmed passar just live betting utomordentligt bra. Med lite tur kan det även bli klirr i kassan även för dig - game, set och match!

Vi använder cookies för att ge dig en personlig upplevelse & reklam. Genom att använda denna webbplats accepterar du vår cookiepolicy. Läs mer här.