Vad är CANADIAN BETTING?

Vad är CANADIAN BETTING?

Ett Canadian bet är ett system som innehåller 26 spel på fem val. Systemet innehåller inte singlar och täcker alltså inte alla möjliga utfall

Först och främst ska vi förklara hur ett Canadiansystem fungerar:

 

Ett Canadiansystem(ibland kallat en superyankee) innehåller 26 spel på fem olika val, alltså 10 dubblar, 10 tripplar, fem fyrlingar, och ett spel med fem val. Minst två av valen på kupongen måste vara vinnande val för att du ska få utbetalning. En Canadian för £1 per spel kostar £26, och en Canadian med flervägsspel för £1 per spel kostar £52.
Canadian Bet header-part2

VINST-CANADIAN

Låt oss kolla på en vinst-Canadian på hästkapplöpning.
Först behöver vi fem giltiga val för att skapa vår kupong. I det här fallet har vi valt hästar från några olika lopp som arrangeras under säsongen. Spelet ser ni nedan.
Canadian Bet example1

 

Som vi nämnde ovan så kostar ett system för £1 per spel £26. Om alla fem val vinner sina lopp så kommer spelet generera en vinst på strax under £30k för bara £26 i insats!

 

För att få återbetalning på din investering krävs det att minst två av valen på kupongen vinner sina lopp. Om enbart de två första hästarna vinner sina lopp skulle återbetalningen bli £135. Det är en avkastning på mer än fyra gånger pengarna.

Som du ser på oddsen är ett Canadiansystem – precis som flera andra flervalsspel – ett grymt sätt att vinna pengar trots att alla valen på din spelkupong inte vinner

FLERVÄGSCANADIAN

Vi behåller nu våra fem val från spelet ovan, men istället för att de måste vinna sina lopp så räcker det nu med att de placerar sig.

Kostnaden för spelet dubblas nu till £52 för att vi ska täcka flervägsspelets utfall, men de potentiella vinsterna ökar också som ni ser nedan:

 

Det kanske inte ser särskilt speciellt ut vid första anblick, men det är värt att fördjupa sig i hur det här systemet fungerar när spelen är flervägsspel.

 

Om ingen av hästarna vinner men alla placerar sig kommer insatsen på £52 att generera en utbetalning på £551.98, vilket är en vinst på strax under £500! Canadiansystemet som vi har använt i det här exemplet visar att det i längden kan vara lukrativt att kombinera systemet med flervägsspel!

Det är också värt att notera att du inte nödvändigtvis behöver ha val med höga odds på din spelkupong för att få bra med vinst.

Nedan kan du se utbetalningsstrukturen för ett system med fem val till två gånger pengarna (insatsen är £1 per spel)

ALLA FEM FÖRLORAR ELLER FYRA AV FEM VAL FÖRLORAR – Inget spel sitter = förlust på £26.

Två vinner – En dubbel sitter, du får tillbaka £4 och förlorar totalt £22

Tre vinner – Du får tillbaka £20 och förlorar totalt £6

Four win – Nu börjar det bli bra, du får tillbaka £72 alltså en vinst på £46

Canadian Bet Illustration 2

 

Alla fem vinner – Det här här vinsten ökar rejält då alla spel i systemet sitter, vilket innebär att du kammar hem en vinst på £204! Förhoppningsvis klargör det här Canadiansystemet och visar att du inte alltid behöver hitta underdogs för att vinna pengar.

Om du funderar på att placera ett sånt här system men inte är helt säker på hur mycket det kommer att kosta och hur mycket vinst det kan generera så bör du använda en Canadian-kalkylator. Kom ihåg att det även kan kallas för en super yankee-kalkylator

Canadian Bet calcuator example1
Vill du placera ett flervalsspel som innehållar 120 olika kombinationer? Spana in nästa spel som vi går igenom, Super Heinz
888sport
By 888sport