Fotboll Odds

888 Inplay - football2 matcher med liveodds

Betta på fotboll – oddsspelens kung

Världens största och mest utbredda sport sett till utövare, medial exponering och betting är fotbollen. Var man än vänder sig i världen spelas fotboll överallt, om det så är på en parkering, en strand eller en gräsmatta. Dagens fotboll skiljer sig inte nämnvärt från den som spelades för 100 år sedan. Sportens enkelhet är nyckeln till att vi idag fortsätter följa fotbollen med så pass stark passion och entusiasm.

Det är inte svårt att konstatera att spel på fotboll är den mest populära spelformen vad gäller odds och betting online. Fotboll betting idkas av hundratals miljoner människor och kan därmed, precis som sporten, ses mer som en folkrörelse än bara simpel underhållning. Låt oss nu titta lite närmare på vad fotboll betting innebär, dess varianter och hur det går till på nätet.

Utbud och spelvarianter inom fotboll betting

I grunden är oddsspel på fotboll inga konstigheter oavsett om det handlar om Allsvenskan eller kanske brittiska Premier League . ”Vilket lag vinner matchen?” är ju den självklara grundmotiveringen till att överhuvudtaget lägga ett spel. Att hitta spelbara fotbollsmatcher är heller aldrig ett problem, oavsett vilken tid på dygnet eller året det är. Den mest intressanta delen handlar förstås om oddset. Alltså den faktor som multipliceras med insatsen för att bestämma vinstsumman. Oavsett om man spelar på vilket lag som vinner en specifik match eller vilka som blir slutsegrare i Champions Leage är oddset alltid i fokus.

Inom fotboll betting är det oddset på hemmaseger, oavgjort eller bortaseger - klassiska 1X2 - som det satsas mest frekvent på. En mängd andra varianter finns också förstås, som exempelvis hur många mål det blir i matchen eller vad blir det för halvtidsresultat. Dessutom erbjuds möjligheten till systemspel där flera matcher kombineras, oddsen multipliceras med varandra och eventuella vinstsummor blir högre trots små insatser. Utnyttjandet av vår unika oddskalkylator är att rekommendera om man på förhand vill räkna ut ackumulerade odds och potentiella vinstmarginaler.

Taktik och strategi

Vid alla typer av spel på odds online finns det saker och ting att ta hänsyn till. Så även inom fotboll betting. En fotbollsmatch kan i teorin sluta i princip hur som helst, men då all idrott är prestationsbaserad så är det en mängd mänskliga faktorer som påverkar sannolikheten för ett visst utfall. De två starkaste faktorerna att ta hänsyn till inom fotboll är lagens grundkapacitet och form. Det finns ett uttryck som säger att ”ett lag aldrig är bättre än sin senaste prestation”, men så enkelt är det inte.

Alla fotbollsmatcher är i sig unika och lagens prestationer påverkas förutom dagsform exempelvis även av hur tidigare möten slutat, om det är hemma- eller bortaplan, cup- eller seriematch, om nyckelspelare saknas o.s.v. All sådan kunskap ger ökade möjligheter att hitta russinen i kakan, de så kallade värdefulla spelen. Vissa odds kan alltså rent subjektivt ha ett högre spelvärde än andra utifrån de reella förutsättningarna. Ett annat sätt är att hitta värdefulla spel är att hålla koll på de betting kampanjer som erbjuds och som definitivt kan ha riktigt förmånliga spelvärden.

Live betting förgyller fotbollsupplevelsen

Är man fotbollsintresserad är förstås den bästa underhållningen att se fotboll live, och utbudet av just livesänd fotboll är ju numera enormt via TV och livestream. I takt med denna utveckling har även möjligheten till live betting blivit en del av standardutbudet vad gäller online betting i stort och i synnerhet live odds på fotboll. Att kunna lägga spel under pågående match höjer underhållningsvärdet avsevärt och populariteten kring livespel ökar stadigt.

Det finns flera varianter även av livespel på fotboll, men den stora skillnaden är att liveoddsen kan variera kraftigt under spelets gång. Förkunskaper kring en match har en underordnad betydelse, här handlar det mest om vad som händer på fotbollsplanen. Fingertoppskänsla, förmågan att förstå spelet och kunna förutse händelseförloppet är nycklarna till framgång när det gäller live betting.

Vi använder cookies för att ge dig en personlig upplevelse & reklam. Genom att använda denna webbplats accepterar du vår cookiepolicy. Läs mer här.