UFC/MMA Odds

UFC Betting Odds

Ultimate Fighting Championship eller UFC är världens största mixed martial arts-organisation grundad i USA. Många topprankade MMA-utövare ingår i organisationen som anordnar galor runt om i världen som attraherar miljoner tv-tittare och oddsspelare. Blandade kampsporter eller MMA är en typ av man-mot-man kamp som blivit väldigt populär att bevittna på senare år och inte minst bland de som ägnar sig åt betting online. De två komponenter som gör MMA annorlunda gentemot andra kampsporter är att utövarna slåss på en innesluten yta och får använda i princip vilka kampmetoder som helst för att vinna.

Professionaliseringen av MMA/UFC

I början av UFC:s historia ansågs sporten vara alltför brutal, då det i princip inte fanns varken regler eller viktklasser. Idag har dock UFC ett anpassat officiellt regelverk, jämförbart med proffsboxningens, för att inte bli förbjudna av myndigheter att bedriva sin verksamhet. Därmed har sporten även spridits till andra länder. Totalt hålls cirka 150 UFC-galor varje år i världen, vilket ger fansen gott om möjligheter att se på matcher och lägga spel på MMA odds. De högst rankade MMA-utövarna har internationell stjärnstatus och följs med stort intresse av både fans och media.

Utbud och spelvarianter

Att spela på UFC/MMA är i grunden inga konstigheter och handlar för det mesta om att förutse vinnaren i en specifik match. Ett så kallad straight-up-bet. De två deltagarna förses med varsitt spelbart vinnarodds och något oavgjort resultat är inte möjligt. Vinnaren utses av domarna på plats och detta ligger till grund för det officiella resultatet. Oddsen är förstås så väl anpassade till matchens förutsättningar som möjligt, men oddsnivåerna är endast en fingervisning om motståndarnas respektive vinstchanser.

Vi erbjuder hundratals odds online på UFC-matcher årligen och därtill även specialspel som kan vara relaterade till specifika MMA-utövare, matcher eller evenemang. Många fans har sina egna MMA-favoriter och vill förstås inte missa möjligheten att sätta en slant på sin kämpe varje gång han äntrar buren. Precis som inom proffsboxningen så har alla UFC-matcher hög status och är oftast av stor sportslig betydelse för utövarna. Allra viktigast är dock mästerskapsmatcherna förstås, när en Ultimate Fighter Champion ska utses.

Taktik och strategi

För att öka möjligheten till framgångsrika UFC-spel krävs tillräcklig kunskap om sporten i sig och de tävlande. Utövarnas tidigare resultat och aktuella status är grundläggande information för att göra en rimlig förhandsanalys. För att skapa sig en tydligare bild av förutsättningarna kan matnyttig information insamlas genom att se på tidigare matcher och läsa på om deltagarnas styrkor och svagheter. Skadeläge, mental och fysisk form, goda förberedelser och rätt motivation är viktiga faktorer i en så prestationskrävande sport som MMA, där det sällan är varken tur eller tillfälligheter som avgör.

Som spelare bör man samtidigt ha klart för sig att resultat i UFC-matcher i grunden är mycket svåra att förutse. Även om motståndare på pappret ibland kan verka ojämna rent kapacitetsmässigt kan ett helt annat scenario utspela sig när de väl kliver in i buren. Även den mest erfarna eller på förhand mest betrodda kan mycket väl förlora, det händer också inte alltför sällan. Den psykologiska faktorn är ofta den mest avgörande. Mental styrka och förmågan till självkontroll i stundens hetta kan vara skillnaden mellan misslyckande och succé, oavsett om man är MMA-fajter eller oddsspelare.

Live betting på UFC/MMA

UFC-galor drar i princip alltid storpublik och den stämning som byggs upp kring matcherna är en viktig och vital del av upplevelsen. Publiken är ofta mycket engagerad och högljudd och hela evenemangen karaktäriseras av en extrem hög intensitet. Att se på MMA-matcher live är alltså mycket underhållande. Att samtidigt ha möjlighet till live betting ger det hela ytterligare en effektfull dimension. Bara att knyta nävarna och plocka fram vinnarskallen!

Vi använder cookies för att ge dig en personlig upplevelse & reklam. Genom att använda denna webbplats accepterar du vår cookiepolicy. Läs mer här.