Handboll Odds

Handboll Odds

Handboll har sitt ursprung i Danmark och Tyskland där man på slutet av 1800-talet började utvecklade regelsystem kring ett mer lekfullt träningsmoment ofta använt inom fotbollen. Handboll var således från början i huvudsak en utomhussport, utövad på stor gräsplan med elva man i varje lag, precis som fotboll. Med tiden förekom dock allt oftare inomhusspel på mindre spelyta, med färre spelare och mindre boll. Sedan 1960-talet är utomhushandbollen i stort sett obefintlig medan den snabbare och mer fysiska inomhushandbollen vuxit till en global idrott med miljontals utövare.

Ligor och mästerskap

Dagens handboll spelas med sex utespelare och en målvakt i varje lag och sporten är nationellt och internationellt välorganiserad. Handboll förekommer över hela världen men de europeiska ligorna har högst standard och på internationell nivå tillhör Spanien, Frankrike, Tyskland, Kroatien, Danmark och Sverige de mest framträdande nationerna. Europeiska Handbollsförbundet anordnar även årligen EHF Champions League och EHF Cup där de främsta europeiska klubblagen deltar. Alla ligor och cuper i Europa väcker precis som både EM och VM stort intresse inom betting online.

Utbud och spelvarianter

I Sverige är också handboll mycket populärt inom online betting, även om det kanske inte riktigt är på samma nivå som fotboll och ishockey. För den som är intresserad av att spela på handboll odds erbjuder vi ett gediget utbud av spelbara matcher från ett flertal europeiska ligor och däribland den svenska Handbollsligan för herrar samt damernas motsvarighet SHE. Här hittar man även tyska Bundesliga, spanska Liga Asobal samt danska 888ligaen, EHF Cup och mycket, mycket mer.

Spelvarianterna vad gäller våra handboll odds online är des sutom många. Vid sidan av klassiska 1, X eller 2 kan man även spela med på antal mål, halvtidsresultat, odds med handicap m.m. Även spel på ligavinnare är möjligt och andra mer långsiktiga spel som förhöjer spänningen och engagemanget i det ibland långdragna seriespelet. Alla oddsnivåer på vårt handbollsutbud är dessutom riktigt konkurrenskraftiga.

Taktik och spelstrategi

Som alltid när det gäller lagsporter så är grundkapaciteten en avgörande faktor i det längre perspektivet. Det gäller även handboll i allra högsta grad. En stor grupp individuellt duktiga spelare ska genom tydligt och förtroendeingivande ledarskap sammansättas till en effektiv lagmaskin med hög lägstanivå. Det är nyckeln till framgång. Få lagbyggen lyckas dock med detta fullt ut, men om man ska få ut det mesta av betting på handboll måste man se vilka som för tillfället lyckas bäst.

Det finns på den högsta nivån inom handboll väldigt få givna matcher. Istället ska man leta efter höga spelvärden, vilket görs bäst genom att vara ordentligt insatt i lagens aktuella status och senaste prestationer. Betydelsen av hemma- respektive bortaplan är ännu en viktig detalj. ”Motivation slår klass” må vara en uttjatad klyscha, men innebörden spelar alltjämt en mycket stor roll i sammanhanget. Visst kan man göra det enkelt och ta rygg på lågoddsare, men räkna med att de reella vinstchanserna inte blir mycket större. I princip varje omgång innehåller något eller några oväntade resultat och den som kan förutse dessa blir en vinnare.

Live betting på handboll

Handboll är fartfyllt och energirikt. Publiken lever ofta med i matcherna, ljudnivåerna är höga, det blir mycket mål och stämningen är ordentligt laddad. Allt detta gör handbollen till en mycket uppskattad sport att uppleva live. Är man nu inte på läktaren kan man ändå få uppleva allt det där via TV eller streaming. Dessutom kan man enkelt höja spänningen ytterligare genom att utnyttja möjligheten till livespel. Vilken handbollsupplevelse som helst lyfts till högre höjder av spänningsmomentet som live betting medför. Tror du det inte? Testa själv redan nästa omgång!

Vi använder cookies för att ge dig en personlig upplevelse & reklam. Genom att använda denna webbplats accepterar du vår cookiepolicy. Läs mer här.