Amerikansk fotboll Odds

Amerikansk Fotboll Odds

Den amerikanska fotbollen, eller rätt och slätt Football, med anor från mitten av 1800-talet, är en av sporterna som lockar mest publik i världen. I Sverige är det inte speciellt populärt med betting på amerikansk fotboll, men sporten har sin skara trogna fans.

I USA ser det annorlunda ut. Med ett publiksnitt mellan 60 – 70 000 per match är den gamla collegesporten i en klass för sig. Sporten är absolut störst i USA med tusentals spelare som satsar på odds vecka efter vecka. Visst utövas amerikansk fotboll även i många andra länder, dock inte alls i samma omfattning.

Den populära och extremt penningstinna sporten har sitt ursprung i den europeiska fotbollen och rugbyn, och är i princip en blandning av dessa två. Amerikansk fotboll alltid mer underhållande ju mer insatt man är. Detta är uppenbart när det kommer till betting online där du har en given fördel om du är insatt i NFL.

Regler och spelschema

Det hela går ut på att plocka poäng genom att föra bollen över motståndarnas mållinje, touchdown, eller sparka den över ribban och mellan de förlängda stolparna, field goal. Effektivt lagarbete och taktiska spelsystem är nyckeln till framgång.

Den amerikanska fotbollsorganisationen NFL arrangerar seriespel för de 32 proffsklubbarna som är fördelade på två conferences, NFC och AFC, vilka i sin tur är uppdelade i fyra divisions vardera. Efter fyra månaders säsong (sep - dec) med seriespel och slutspel möts vinnarna av NFC respektive AFC i den stora finalen Super Bowl i början av februari.

Utbud och spelvarianter

Är man intresserad av amerikansk fotboll betting har man kommit alldeles rätt. Hos oss hittar man ett nämligen ett gediget utbud av odds online. Självklart erbjuder vi spel på eftertraktade NFL odds, men även collegeligan NCAAF National Championship och den nyligen startade proffsligan AAF står på menyn liksom kanadensiska CFL. När NFL-säsongen lider mot sitt slut är det således dags för ännu en omtumlande finalmatch och därmed möjligheten till spel på flera spännande och utmanande varianter av Super Bowl odds.

Oavsett om man fingrar på sin laptop, pillar på en platta eller tummar på mobilen är det inte svårt att hitta spelbara odds på amerikansk fotboll. Vill man så finns det även goda möjligheter att hitta andra varianter av NFL odds att spela på såsom lagspecialare, divisions- och conferencevinnare, poänggörare och mycket annat. Kombinationer och systemspel är också spännande spelvarianter som passar utmärkt i sammanhanget och som rekommenderas starkt om man söker större utmaningar och högre oddsnivåer.

Taktik och strategi

Amerikansk fotboll handlar mycket om strikta spelsystem med en stark defensiv och en mängd inövade taktiska drag för att överlista motståndaren offensivt. Det kan dröja innan man som nybörjare förstår sig på alla taktiska manövrar och specialregler. När man väl gör det och har tagit del av den omfattande statistiken börjar dock en tydlig bild av hur man bör förhålla sig till sporten både sportsligt och spelmässigt. Odds online på amerikansk fotboll får nu en annan innebörd och man kan lättare hitta de mer ”värdefulla” spelmöjligheterna.

Rent generellt är den individuella påverkan som enstaka spelare gör i sammanhanget ofta överdriven. Amerikansk fotboll är en utpräglad lagsport och det är framför allt kollektivet och den taktiska strukturen som gör ett lag framgångsrikt. Omkring 50 spelare ingår i laget och ett flertal ledare med olika ansvarsområden så att skapa en väl fungerande organisation har hög prioritet.

Live betting på amerikansk fotboll

Live betting på NFL är mycket omtyckt och just livespel passar sporten mycket bra. Med mängder av kortare avbrott i spelet och livesändningarnas ständiga levererande av välbehövlig statistik och expertutlåtanden får man tydliga signaler om vad som kan bli nästa taktiska vändning i matchen och vilka alternativ som erbjuds. Tar man vara på denna information på rätt sätt kan man bli en framgångsrik ”American Football Betting Man”.

Vi använder cookies för att ge dig en personlig upplevelse & reklam. Genom att använda denna webbplats accepterar du vår cookiepolicy. Läs mer här.