Spela på de bästa oddsen på Underhållning och Specialer

Oddsspel på sport handlar förstås till den allra största delen om betting online. Så har det också alltid varit. Det finns dock även så kallade underhållningsmarknader att ta del av där utbudet i regel inte alls är sportrelaterat.

Vad kan man då spela på som inte är sport, tänker man kanske, men i princip kan det ju röra sig om vilka tävlingsmoment som helst som passar under rubriken underhållning. Sång, musik, dans, film, TV, ja det finns ju mycket om man tänker efter. Faktum är ju att denna typ av spelmarknad alltid funnits där i bakgrunden och är därmed en helt naturlig del av dagens moderna online betting.

Spelformen Specialer påminner i sin tur helt enkelt om den typ av vadslagning som många ägnar sig åt privat med familj och vänner. Har du aldrig hört dig själv eller en kompis utbrista; ”Jag slår vad om att Ericsson-aktien kommer falla med minst 10 % i år” eller ”Hundra spänn på att Loa Falkman får sparken av ICA inom ett år”? Detta är precis vad betting handlar om. Att hitta spelbara marknader i verkliga livet med fler en ett möjligt utfall, som förstås är objektivt verifierbara.

Utbud och spelvarianter

Underhållningsmarknader och specialer kan innehålla en mängd olika saker och storleken på utbudet kan variera över tid. Det kan vara allt ifrån TV-evenemang, sång- eller danstävlingar, prisutdelningar, filmfestivaler, TV-serier, finansmarknaden och mycket annat. Ofta handlar det förstås om olika typer av tävlingar, som typ Oscarsgalan, där det officiella resultatet är enkelt att verifiera. Detta är dock inget krav utan mer spekulativa utfall kan också fungera i vadslagning och kan generera i spelbara odds online.

En mycket efterfrågad marknad är Eurovision betting och odds på den svenska Melodifestivalen. Detta är ett skolexempel på bra underhållningsspel, precis som andra populära TV-evenemang som Idol, The Voice eller Dancing On Ice. Andra exempel kan vara dokusåpor med tävlingsmoment som Robinson och Biggest Loser. Det finns även utrymme för andra typer TV-relaterade spel. Serier som Game Of Thrones och andra som engagerar stor publik kan också innehålla spelbara moment. Vilken karaktär kommer dö först under säsongen eller vem överlever?

Taktik - låt inte känslorna styra

Svårt att säga om man verkligen behöver någon särskild strategi när man spelar på underhållning och Specialer. Utbudet kan ju variera i karaktär och det finns nog ingen direkt taktisk mall att tillämpa. Rent allmänt kan man dock konstatera att de ämnen och kategorier som dyker upp i sammanhanget ofta har ett subjektivt perspektiv som bör hanteras. Vad man själv gillar eller inte gillar bör alltså inte få för stor inverkan på förutsägelser och gissningar. Mer fördelaktigt då att vara så neutral som möjligt i sin bedömning och försöka ha ett mer objektivt perspektiv i sin analys. Det löner sig sannolikt i längden rent spelmässigt.

Live betting på Underhållning och Specialer

Underhållning är något vi konsumerar mängder av, framförallt i TV-soffan. Att exempelvis bänka sig framför Melodifestivalen eller Eurovision är självklara inslag i väldigt mångas vardagsliv. Kombinationen av underhållande sång- och musik och tävling får oss att gå igång rejält. Det blir dessutom ett sätt att umgås med familj och vänner och känna gemenskap.

Om vi då till detta även lägger möjligheten att under pågående evenemang kunna spela livespel online på sin favoritartist, så kan det väl knappast bli sämre? Nej, det kan det inte. Det höjer garanterat upplevelsen ytterligare och om det inte var tillräckligt spännande innan så blir det nu. Live betting är en stämningshöjare och så även utanför sportens värld. Bara att ladda med chips och dipp och ha mobilen i högsta hugg!

Vi använder cookies för att ge dig en personlig upplevelse & reklam. Genom att använda denna webbplats accepterar du vår cookiepolicy. Läs mer här.