F1 Betting

Redan i början av 1900-talet började i Europa arrangera större biltävlingar. Inledningsvis körde man på vanliga allmänna vägar utan några särskilda säkerhetsåtgärder, men så småningom började alltfler tävlingsbanor att byggas. Biltillverkare som Alfa Romeo, Ferrari, Bugatti, Mercedes och Porsche ledde teknikutvecklingen och bilarna blev allt snabbare. Allvarliga olyckor var frekvent förekommande men det skulle ändå dröja innan sporten blev ordentligt reglerad vad gäller säkerheten.

Benämningen Grand Prix togs i allmänt bruk för de mest prominenta nationella biltävlingarna redan under 1920-talet men inte förrän efter andra världskrigets slut skapades den tävlingsstandard som kom att kallas Formel 1 eller F1. Det är enormt populärt med betting på F1 och du hittar en uppsjö av odds tillgängliga att betta på varje Formel 1-helg.

Det första F1-loppet kördes i Frankrike 1948, men det första med VM-status var Storbritanniens Grand Prix 1950 på Silverstone, som vanns av italienaren Giuseppe ”Nino” Farina i en Alfa Romeo. Formel 1 har sedan dess vuxit till en jätteindustri och världsmästerskapet består idag av 21 deltävlingar som körs i lika många länder mellan mars och december.

Utbud och spelvarianter

När det gäller betting online tillhör Formel 1 de allra mest populära spelformerna inom motorsport odds och självklart tillhör det således vårt standardutbud. Det är dock inte det enda i sitt slag utan det finns även mycket annan spelbar motorsport att ta del av, såsom Nascar, Rally och Speedway.

För att återgå till Formel 1, så består det faktiskt av två världsmästerskap. Dels Förar-VM som är ett individuellt mästerskap bland de av F1-stallen kontrakterade förarna. Varje stall, eller team, får ställa upp med max två bilar i loppen och behöver således anmäla två ordinarie förare till mästerskapet.

Det andra mästerskapet som avgörs under säsongen är Konstruktörs-VM. Enligt reglerna måste stallen själva tillverka bilarna, men motorer får köpas in utifrån. Detta innebär att ”konstruktören” ofta är en kombination av stall och motortillverkare.

Formel 1 betting handlar alltså inte bara om spel på de tävlande individerna utan även på ”lagen”. Inför varje Grand Prix erbjuds olika konkurrenskraftiga spelbara odds online relaterade till de båda mästerskapen för att ge ytterligare en dimension till F1-cirkusen.

Taktik och strategi

Det finns ett skäl till att Formel 1 kallas för cirkus. Allt eftersom sporten vuxit och blivit mer global har även den även den logistiska aspekten blivit en stor del av verksamheten. Hundratals personer ingår i serviceteamen och tonvis med utrustning krävs för att genomföra ett Formel 1-lopp. Detta faktum gör att ett F1-stall i teorin kan råka ut för mängder av oväntade motgångar och en väloljad och stark organisation är därför en förutsättning för framgång på tävlingsbanan. De senaste åren har Stall Mercedes varit ytterst framgångsrika och hur stor del som är förarnas förtjänst kan man bara spekulera i.

Förarna i Formel 1 är ofta handplockade supertalanger från lägre racingnivåer. De anses vara de bästa i världen i sitt slag och visst är de en signifikativ komponent i ett F1-stalls ambitioner att lyckas vinna tävlingar. Det kan inte bara vara tillfälligheter att vissa förare lyckas bli världsmästare både fyra och fem gånger medan andra aldrig kommer ens i närheten. Det krävs dock att en snabb förare även har en snabb bil.

Live betting på Formel 1

Formel 1 handlar mycket om teknik, statistik, taktik och förberedelserna inför loppen är rigorösa. Förarna har alltid stallorder att förhålla sig till och alla taktiska beslut tas av stallcheferna. Formel 1-loppen är också mycket långa så visst kan saker hända på vägen, vilket gör racen enormt spännande för dig som gillar spel på live odds.

Att se på Formel 1 live är mycket populärt bland fansen och så är även live betting. Det är nog också få sporter där spänningsmomentet kan höjas mera genom live betting än just Formel 1. Dags att inta pole position och trampa plattan i botten!

Vi använder cookies för att ge dig en personlig upplevelse & reklam. Genom att använda denna webbplats accepterar du vår cookiepolicy. Läs mer här.