Motorsport Odds

spelfeed
Se Alla

Motorsport Odds

Allt sedan de första motordrivna fordonen kom till världen i slutet av 1800-talet har det tävlats om vem som kan köra snabbast. Experimenterandet med motoreffekter, hjulupphängningar, växellådor och bränsleblandningar har sedan dess lockat entusiaster överallt i världen och allt har handlat om ett och samma mål: ökad fart.

Med tiden har en mängd tävlingsvarianter utvecklats och vissa har kommit för att stanna. De gemensamma nämnarna för all motorsport är att det ska gå på hjul, drivas av kraftfulla motorer och först i mål vinner. Idag får alla vara med i racet genom att spela på odds och slåss om vem som är bäst på betting på motorsport.

Många varianter och klasser

Motorsport utövas i alla tänkbara varianter av både amatörer och proffs. Det kan vara allt från mopedracing för pensionärer mellan två byar i södra Wales via högoktanig dragracing i 400 km/h på Mantorp till tekniskt avancerad Formel 1 i Rio de Janeiro inför hundratusen åskådare. I grunden handlar allt om kärleken till motorerna, fordonen och farten. Miljontals människor fascineras av och följer motorsporten och dessutom lockar den till lika spänningsfylld och underhållande betting online. Så vilken typ av motorsport man än må föredra så finns det gemensamma särdrag som gör fenomenet till mer av en folkrörelse än bara sport.

Utbud av spelbara motorsport odds

Vad gäller motorsport odds kan vi här hos oss erbjuda spel på ett flertal populära varianter. Till de absolut största och mest omtyckta grenarna inom motorsport hör amerikanska Nascar. Tävlingsformen handlar om att köra kraftigt trimmade standardbilar, stock-cars, på enorma absolut fullsatta arenor inför miljontals TV-tittare. En miljardindustri som har sitt ursprung i Florida där smugglare på 1940-talet började trimma sina bilar för att undkomma polisen. Nascar är så stort att det faktiskt bara finns ytterligare en motorsportgren som kan mäta sig med den.

Formel 1 är fortsatt kungen av motorsport, både publikmässigt och i pengar räknat, och självklart erbjuder vi oddsspel på den omåttligt populära F1-cirkusen. En annan form av motorsport som vi erbjuder spel på är Rally. Den internationella Rallysporten åker jorden runt och på olika underlag och i varierande terräng tävlar förare sida vid sida med sin kartläsare i extrema hastigheter på smala, kurviga småvägar. Lägg därtill även Speedway och Supercars så har man motorsport odds online så det räcker för att hålla farten uppe.

Att tänka på inom motorsport betting

Motorsport är en extrem materialsport och en dyr sådan. Bil- och motorcykeltillverkare spelar förstås en huvudroll inom i princip all typ av motorsport och i och med att verksamheten är en viktig marknadsföringskanal för dem är det i deras intresse att sporten finns och hur den utvecklas. Skickliga förare är förstås också viktigt, men utan ett snabbt fordon och ett väl fungerande stallteam kommer framgångarna utebli. När denna symbios mellan förare och serviceteam fungerar perfekt, först då kan man konkurrera om segrarna.

Vissa motorsportgrenar, som exempelvis Formel 1, domineras kraftigt av bara några få stallteam och sannolikheten att inte någon av deras förare vinner både flest lopp och mästerskap är ytterst liten. Detta fenomen är dock en del av sporten och tillhör också de nödvändiga baskunskaperna inom motorsport betting. I andra motorsporter, som exempelvis Speedway, handlar det dock mer om förarnas prestationer eftersom de materiella skillnaderna är av lite mindre betydelse.

Live betting på motorsport

Det är mycket populärt med livespel på motorsport. Inom vissa grenar passar det kanske bättre än andra men rent generellt är live betting en rejäl stämnings- och spänningshöjare. Motordrivna fordon har ju också den nyckfulla egenskapen att de kan krångla och den ovisshet som detta medför ger en spännande krydda till spelet. Spänn fast säkerhetsbältet – nu kör vi!

Vi använder cookies för att ge dig en personlig upplevelse & reklam. Genom att använda denna webbplats accepterar du vår cookiepolicy. Läs mer här.