Spain Primera Division Odds

  • Fulltidsresultat
  • Båda Lagen Gör Mål
  • Matchens Resultat Och Båda Lagen Gör Mål
  • Över/Under 1.5 Mål
  • Över/Under 2.5 Mål
  • Över/Under 3.5 Mål

La Liga – världens bästa fotbollsliga

Första divisionen, eller Priméra Division, av spanska Liga de Fútbol Profesional kallas kort och gott för La Liga och rankas av UEFA som världens främsta fotbollsliga. Den rankas även högt av oddsspelare och därmed av spelbolag som erbjuder betting på fotboll.

Ligan grundades 1929 och har med några års uppehåll under inbördeskriget på 30-talet spelats årligen sedan dess. Från början deltog 10 lag i seriespelet, men antalet har utökats med tiden och idag spelar 20 lag i La Liga. Två av dessa, Real Madrid och Barcelona, är ligans två huvudantagonister och oddsfavoriter. Tillsammans har de ända sedan 1940-talet dominerat ligan mycket kraftigt och samtidigt firat stora framgångar i de europeiska cuperna och Champions League.

Högsta ligakvalitet

Real Madrid har vunnit La Liga 33 gånger och Barcelona 25 fram till år 2018 och sedan 1985 har det bara inträffat vid fem tillfällen att inget av lagen vunnit. Trots detta håller faktiskt övriga lag i La Liga också mycket hög klass. Klubbar som Atlético Madrid, Valencia, Sevilla och Athletic Bilbao hävdar sig alltid mycket väl internationellt.

Spelarkvaliteten är extremt hög i La Liga, vilket den utbredda förekomsten av skickliga latinamerikanska fotbollsspelare bidrar starkt till. Högsta sportsliga nivån alltså. Och du gillar fotboll betting är spanska fotbollsmarknader alltid populära val bland svenska spelare.

Utbud och varianter av odds online

Det svenska intresset kring La Liga har vuxit stadigt de senaste 20 åren och numera är kunskapen stor kring spanska ligor och då i synnerhet primera división. Det är nog kanske bara engelska Premier League som fortfarande väcker större intresse hos svenskarna. Som fotbollsintresserad ligger det dessutom när till hands att ägna sig åt betting online och vill man spela på La Liga odds kan vi erbjuda just det och mycket mer. Både den spanska andradivisionen, segunda división, och tredje divisionen, tercera división, är spelbara hos oss, samt alla stormatcher som El Clásico förstås.

El Clásico kallas alla möten mellan ärkerivalerna Real Madrid och Barcelona och de sker minst två gånger per säsong. Dessa högtidsstunder följs av miljontals fotbollsentusiaster världen över och omges av en mycket speciell, mytisk atmosfär. Dessa matcher är även spelmässigt mycket intressanta då de två lagen ofta är mycket jämna och extremt ovilliga att förlora. Ofta erbjuds flera spelvarianter kring just El Clásico, men även slutsegrare i La Liga och skytteligavinnare är exempel på oddsspel som du hittar hos oss.

Förnuft och känsla

Spansk fotboll är tekniskt fulländad, känslomässigt medryckande och väldigt underhållande. Även fast det defensiva tänket fått lite större fäste på senare tid görs det fortsatt mycket mål i La Liga och offensiva kvaliteter hos spelare värderas högt. Det taktiska drivet handlar mycket om att äga boll och anfalla brett med hela laget. En spansk fotbollsmatch handlar inte bara om att vinna, utan om att göra det på ett vackert och lidelsefullt sätt.

Stil och stolthet är andra viktiga komponenter och publiken kräver stor underhållning för att bli nöjda. Sätter man sig in i den spanska fotbollen ordentligt inser man snart det omöjliga i att vända den ryggen. Spansk fotboll är konst och som åskådare blir man bedårad. När det gäller betting är det kanske just därför inte alltid så lätt att hålla huvudet tillräckligt kallt för att göra förnuftiga bedömningar. Testa gärna vår oddskalkylator för att få full kontroll över ackumulerade odds och vinstmarginaler.

Live betting på La Liga

Att kombinera den färgstarka och dramatiska La Liga-fotbollen med livespel går förstås alldeles utmärkt. Att bara vara åskådare är inte alls illa, men adderar man live betting öppnas ännu en dimension där känslan av delaktighet och engagemang ökar kraftigt. En redan maxad fotbollsupplevelse blir ännu starkare, ryggen sträcks ut och man hör sig själv mana på sitt lag för full hals: vamos!

Vi använder cookies för att ge dig en personlig upplevelse & reklam. Genom att använda denna webbplats accepterar du vår cookiepolicy. Läs mer här.