UEFA Champions League Odds

Den här tävlingen har för närvarande inga tillgängliga spel innan start.

Betting och odds på Champions League – mästarturneringen

UEFA Champions League, som fram till 1991 hette Europacupen, har avgjorts varje år sedan säsongen 1955/56. Denna högt rankade fotbollsturnering för europeiska klubblag var initialt en cup för enbart nationella mästarlag. Ligan är störst av alla UEFAs ligor, när det rör sig om betting och tillgängliga odds.

Formatet har dock ändrats och utökats genom åren och är numera en turnering bestående av kval, gruppspel och slutspel som pågår under hela säsongen och avslutas med en final i maj/juni.

Från de av UEFA högst rankade fotbollsländerna får även fler lag än bara mästarlaget delta i turneringen. Spanska Real Madrid är den överlägset mest framgångsrika klubben i Champions League-historien med 13 segrar fram till 2018.

Växande bettingintresse för Champions League

Champions League är oerhört populärt rent sportsligt, men även inom betting online. Från gruppspelsfaserna till slutspelet har oddsspelen vuxit markant sista åren. Inkluderar man alla kvalmatcher handlar det ju om en stor mängd högkvalitativa fotbollsmatcher med internationell prägel, vilket ger en positiv krydda till både det inhemska ligaspelet och till utbudet av online betting.

I Champions League deltar de främsta fotbollsklubbarna i Europa och således även de största fotbollsstjärnorna. Att intresset är stort är fullt förståeligt och ur en spelmässig synvinkel har dagens format en enorm dragningskraft. Fotboll betting kan nog inte bli mycket bättre än så här.

Utbud och varianter av odds online

UEFA Champions League pågår nästan ett helt år. Efter avslutade kval inleds gruppspelet i september månad där 32 lag deltar fördelade på 8 grupper och efter jul inleds utslagningsrundorna där 16 lag återstår. I princip samtliga 125 CL-matcher är spelmässigt intressanta och intensiteten kring evenemangen ökar förstås successivt. Är man det minsta intresserad av fotboll betting är Champions League odds en självklarhet och alla matcher är förstås spelbara i alla tänkbara former här hos oss.

Precis som på nationella ligamatcher erbjuds även andra typer av oddsspel på Champions League förutom det klassiska 1X2-spelet. Exempelvis ges möjligheten att spela på förutsägelser kring utvalda storlag som deltar, från vilket land vinnarlaget kommer, bäste målgörare och annat smått och gott. Vill man kan man med fördel även spela kombinations- och systemspel. Använd gärna vår oddskalkylator för att få en snabb koll på siffrorna.

Taktik och strategi

Champions League är en europeisk klubbangelägenhet, men mycket av spänningsmomentet ligger ändå på det nationella planet, precis som i ett EM eller VM. Spelarna må vara av blandade nationaliteter, men klubbarna representerar på sätt och vis ändå sin hemmanation rent objektivt.

Om detta påverkar lagens prestationer är dock svårt att säga, det kan dock spela en viss roll när man ämnar spela på Champions League odds. Generellt sett är ju klassen på lagen av absolut toppnivå nationellt, men ett mästarlag kan ändå ha rejält svårt att hävda sig i denna omgivning.

Mer än hälften av de lag som deltar i Champions League är frekvent återkommande i turneringen och kommer nästan uteslutande från ”The Big Five” inom europeisk fotboll. Spanien, England, Tyskland, Italien och Frankrike. Ungefär 80 % av slutsegrarna kommer också härifrån medan i princip resten är från Portugal eller Nederländerna.

På gruppspelsnivå kan dock överraskningar ske och hemmaplan är rent statistiskt en gigantisk fördel för alla lag. Skillnaden i grundkapacitet brukar dock ta ut sin rätt och i slutändan är det nästan alltid de stora elefanterna som gör upp om titeln.

Live betting på Champions League

Champions League är ett av de mest följda fotbollsevenemangen i världen och alla matcher sänds förstås live både på TV och via live streaming. Att få ta del av dessa högklassiga matcher från fullsatta arenor runt om i Europa är en ynnest i sig självt, men att samtidigt ha möjligheten till livespel gör upplevelsen ännu starkare. Live betting och Champions League passar verkligen som hand i handske, och det är nästan svårt att tänka sig det ena utan det andra.

Vi använder cookies för att ge dig en personlig upplevelse & reklam. Genom att använda denna webbplats accepterar du vår cookiepolicy. Läs mer här.