Ibland går helt enkelt inte inledningen på en säsong enligt plan. Här tittar 888sport på ett par av de sämsta inledningarna på en fotbollssäsong som någonsin har setts på den europeiska kontinenten.

1. Napoli (1997/98 – Serie A)

Under säsongen 1997/98 förväntades det inte så mycket av Napoli som då var ett mittenlag och långt ifrån den skrällfavorit de idag är till att vinna Serie A. En 2-0 förlust mot Lazio, följt av en hemmavinst mot Empoli var enligt plan. Det första verkliga tecknet på problem visade sig den 20 september 1997 när Napoli bara fick oavgjort borta mot Vicenza. Sedan följde ett antal matcher som endast hade kunnat skapas från ett Napoli fans värst mardröm.

Napolitanerna tog exakt tre poäng (via tre oavgjorda) av de nästa 48 möjliga. På vägen förlorade Napoli sex matcher med tre eller fler mål, och lyckades inte vinna igen förens 10 februari 1998. Otroligt nog skulle det bli Napolis sista vinst för säsongen och laget tog bara fyra poäng av de nästa 45, vilket ledde till en totalt 14 poäng.

Truppens mer erfarna spelare hade tappat lite fart under sommaren 1997, och det visade sig vara skillnaden mellan en 13:e plats 1996/97 och den följande hemska säsongen. En annan sak som hade negativ påverkan på Napolis lag var de ständiga förändringarna i tränarstaben. Inte mer än fyra olika tränare ledde klubben, men ingen av dem lyckades göra det omöjliga.

2. Grenoble (2009/10 – Ligue 1)

Även om de senaste två säsongerna av Ligue 1 (2017/18 och 2018/19) båda har haft ett lag som har tagit noll poäng efter fem spelade omgångar, ser dessa lag ut som PSG med cybergenetiska förstärkningar jämfört med Grenobles lag 2009/10.

Klubbens satsning startade 2004 när den togs över av Index Holdings. Ägarens tillgångar möjliggjorde byggandet av en ny arena som öppnade 2008, och en investering i spelartruppen. Det var ett åtagande som bar frukt och laget åkte upp till Ligue 1 i slutet av säsongen 2007/08.

Laget gjorde bra ifrån sig i den högsta divisionen och slutade på en 13:e plats. Finansiella problem började dock byggas upp under ytan, till stor del beroende på den globala nedgången i ekonomin som rådde vid denna tid. I samband med att spelarna började se sig om efter grönare gräs, började en snabb nedmontering av klubben.

Grenoble Foot 38, som de kallas idag, är det enda laget i Ligue 1 historia som har förlorat de 12 första matcherna av en säsong, efter att ha gjort detta under hösten 2009/10. Något som kanske var än mer frustrerande var att de bara åkte på en stor förlust, 4-0 hemma mot Stade Rennais. De flesta av deras förluster var med uddamålet, vilket betyder att endast ett litet uppsving kunde ha lett till en helt annan säsong.

Men man kunde såklart skratta åt tanken på att Grenoble skulle kunna göra det. De var så gott som borta vid jul, men lyckades ändå med att vinna fem matcher och skrapa ihop 23 poäng. Bara två år senare, 2011, likviderades klubben och skickades ner till fransk fotbolls femtedivision.

3. Borussia Dortmund (2014/15 - Bundesliga)

Detta var inte ens i närheten av den värsta säsongsinledningen i Bundesliga. Den bedriften stod Saarbrücken för 1963/64, men med tanke på vad som förväntades av Borussia Dortmund, var inledningen på säsongen 2014/15 inget annat än hemsk.

Under ledning av Jürgen Klopp stod Borussia Dortmund återigen som jämlikar med rivalerna Bayern München. Klopps klass visade sig först då Dortmund vann två titlar på rad 2011 och 2012. Han tog dem även till finalen i Champions League 2013, och när hans lag stod inför 2014/15 efter att ha slutat tvåa två år i rad, fanns det stora förväntningar på att Dortmund återigen skulle ta hem bucklan till Signal Iduna Park.

Det hela började bra med två segrar på de tre första omgångarna av Bundesliga. Men efter det tog de bara en av 21 möjliga poäng och Dortmund störtade ner i tabellen. Efter en förlust med 2-1 borta mot Bayer München låg de på nedflyttningsplats.

Efter bara två vinster till fram till den 4 februari, åkte Dortmund upp och ner från en nedflyttningsplats. Rykten började självfallet cirkulera om att mannen som hade tagit tillbaka klubben till finrummet skulle få sparken. Det skulle redan ha hänt i England, men i Dortmund fortsatte man att lita på honom, och det fungerande.

Lagets form var bättre mellan början på februari och slutet av mars 2015. Deras kondition som var överlägsen resten av lagen i ligan började betala av sig, och Klopps mannar tog 17 av 21 poäng och undvek med marginal nedflyttning, och slutade till slut på en respektabel sjundeplats.

4. Granada CF (2016/17 - La Liga)

Granada var ett av de mer anspråkslösa lagen i ligan fram till deras relegering från La Liga 2017. I början på 2010-talet hade klubben landat på två raka 17:e placeringar i ligan, och precis lyckats med vad som krävdes för att hänga kvar. Placeringarna förbättrades sedan, en 12:e plats 2016 sågs som en indikation på att klubben var på väg att röra sig mot den övre halvan i, den kanske näst mest konkurrensutsatta ligan på kontinenten.

Så blev det dock inte och behovet av att behöva kontraktera ett stort antal spelare på lån visade sig vara förödande. Granadas lag 2016/17 var – bokstavligen – ett gäng främlingar som aldrig hade träffats. Och de spelade verkligen som det också, även om de tog ett respektabelt 1-1 kryss hemma mot Villarreal. Men bortsett från det blev säsongen snabbt farsartad.

Ett antal förkrossande förluster, mest noterbart en 7-1 kross borta mot Atletico Madrid, såg till att Granada bara tog fyra poäng av 42 möjliga efter det respektabla resultatet i säsongsinledningen. Den första matchen i december gav laget säsongens första vinst, men återuppståndelsen blev kortvarig.

Tre hemmavinster i februari var det sista som fanns kvar i Granada, och en utdelning på endast en poäng av de sista 39 möjliga förseglade klubbens öde.

5. Crystal Palace (2017/18 - Premier League)

Det finns många utmanare i Premier League. Men ifråga om kalla siffror, bärs stafettpinnen som ”sämsta inledningen någonsin” på en Premier League säsong av Crystal Palace lag 2017/18.

Utnämningen av Frank de Boer till manager för Crystal Palace under sommaren 2017 fick många att lyfta på ögonbrynen. Tanken på att spela en totalfotboll efter att ha haft flera tränare som hade spelat en stel fotboll var väldigt välkommen. Fyra förluster och noll gjorda mål senare, skickades holländaren för evigt ut från Selhurst Parks portar.

Hans efterträdare Roy Hodgeson ärvde en svår start på början av sin karriär som manager för Palace, och i oktober hade hans lag spelat sju matcher, förlorat sju och gjort noll mål. Men i oktober chockade Palace de regerande mästarna Chelsea med en 2-1 seger på Selhurst Park, tack vare ett snyggt solomål från Wilfried Zaha.

Även om det var ett otroligt resultat, kom Palace inte riktigt igång förens i december då de tog två segrar på rad innan jul vilket tog dem mot säkerhet. Att sluta på en 11:e plats efter en så pass dålig inledning var inget annat än ett mirakel av Hodgsons mannar, och det är en saga som skänker hopp till alla lag som står utan det.

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.