Pengarna inom fotbollen har ökat lavinartat de senaste åren. En del tycker att detta gjort att fotbollen utvecklats och blivit allt bättre. Men en hel del fans tycker att det nått orimliga nivåer. Fotbollen har alltid varit sporten för gemene man, ingen dyr utrustning behövs, det enda man behöver var en fotboll och ville man kolla på en fotbollsmatch så var det billigt att köpa matchbiljetter. 

Även om det är fortsatt billigt att spela fotboll så har det blivit desto dyrare att kolla på fotbollen. I England har biljettpriserna ökat enormt så att vanligt folk inte längre har råd att gå på matcherna. Arsenals matchbiljetter snittade på runt 1000 kr innan pandemin och har nog fortsatt uppåt. Var går då alla dessa pengar? En stor del av pengarna går till för att betala spelarnas löner. Neymar är världens högst betalda fotbollspelare och han har en lön på hisnande 48 miljoner euro per säsong. Våra svenska spelare tjänar inte i närheten av det beloppet men de fortfarande väldigt bra löner. Följ med när vi går igenom de fem bäst betalda svenska fotbollspelarna.

Om du gillar att krydda till det lite extra kan du spana in vår hemsida och placera ett bet på ditt favoritlag!

Topp 5

5. Alexander Isak

4. Dejan Kulusevski

3. Emil Forsberg

2. Zlatan Ibrahimovic

1. Victor Nilsson Lindelöf

5. Alexander Isak | 2.5 Miljoner Euro

Isak spelar i en av världens bästa ligor och i ett lag som tillhör toppskiktet av La Liga. I klubblaget Real Sociedad där han spelar till vardags har han blivit en oumbärlig del av laget. Han är bofast i startelvan nu och det är honom laget lutar sig mot för målproduktion. 

Säsongen 2021/2022 blev inte lika bra som året innan där Isak blev klubbens bäste målskytt men han har utan tvekan ändå jobbat på hårt för lagets bästa. Vi hoppas på en bättre målskörd till nästa säsong. 

Isaks prestationer har gjort att han är bland de bäst betalda i klubben. Han får nämligen 2.5 miljoner euro om året. Det är inte dåligt!

Isak

4. Dejan Kulusevski | 3 Miljoner Euro

Dejan Kulusevski är nog den bästa svenska fotbollsspelaren just nu. Efter att ha haft en tuffare period i Juventus under Max Allegri har nu hittat tillbaka till storformen under Antonio Conte i Tottenham Hotspur.

I Spurs har Kulusevski hittat tillbaka till storformen. Han har bildat en riktigt bra anfallstrio med Kane och Son, och han har efter totalt 18 matcher gjort 5 mål och 8 assist i Premier League.

Spurs har möjligheten att köpa loss honom i sommar och fortsätter den nuvarande formen kommer de med all sannolikhet att utnyttja klausulen.

Skulle det bli en flytt till Tottenham så kommer han troligen få ett lönelyft från sina dryga 3 miljoner euro han får årligen av moderklubben Juventus!

Hos 888sport hittar du fantastiska fotboll odds

Kulusevski

3. Emil Forsberg | 6 Miljoner Euro

Forsberg har spelat i Tyskland i över 7 år. Han började utlandskarriären i Bundesliga 2 men har de senaste 5 åren spelat i högsta ligan, Bundesliga och även vunnit DFB Pokal med Leipzig.

Emil Forsberg har varit en av Sveriges bästa fotbollsspelare under de senaste fem åren. Han har en teknik och ett driv med boll som inte är så vanligt hos spelare från Sverige och det är just de egenskaperna som gjort att han etablerat sig som en nyckelspelare för Leipzig. 

Hans prestationer och det han tillför utanför planen har gjort att han är bland klubbens högst betalda spelare med sina 6 miljoner euro om året. 

Forsberg

2. Zlatan Ibrahimovic | 7 Miljoner Euro

Den bästa svenska fotbollsspelaren genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic! Även fast han passerat 40 årsstrecket så spelar han fortfarande fotboll på högsta nivå. Även om han är mer skadebenägen än tidigare så fortsätter han leverera på allra högsta nivå. 

Under säsongen 2021/2022 blev det endast 23 matcher i Serie A men på dem matcherna lyckades han göra 8 mål och 3 assist. Detta och hans mentorskap utanför plan vart starkt bidragande faktorer till att AC Milan lyckades vinna Scudetton igen. 

Efter säsongen kom nyheten att han åter opererat sig för en korsbandsskada så vi kommer få vänta tills vintern 2022 innan vi får se honom på plan igen. 

Just nu får han en lön på 7 miljoner euro för sitt nuvarande ettårskontrakt och enligt spekulationerna kommer han erbjudas en ettårsförlängningen med lägre lön. Det kommer inte Zlatan lida av då han under sin otroliga karriär tjänat ihop enorma summor.

Zlatan

1. Victor Nilsson Lindelöf | 8 Miljoner Euro

På första plats hittar vi vår försvarsgeneral Victor Nilsson Lindelöf. Han har efter flera år av Zlatan dominas lyckats erövra tronen som Sveriges bäst betalda fotbollsspelare.

Victor Nilsson Lindelöf är en av Sveriges mest högprofilerade fotbollsspelare. Han blev tidigt utlandsproffs och spelar för närvarande i den engelska storklubben Manchester United. I det Svenska landslaget så har han sen debuten utvecklats till en av lagets stöttepelare.

Han har ibland fått oförtjänt mycket kritik och blivit utpekad som syndabock av de ökända brittiska sportjournalisterna. Men den senaste säsongen har han visat att det inte är han som är den svaga länken i försvaret. 

I Manchester United for Lindelöf en lön på massiva 8 miljoner euro per säsong!

Lindelöf

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

FÖRST PUBLICERAD: 29e Juni 2022

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Chelsea - Tottenham

Fantasy Premier League Omg. 2

Fantasy Allsvenskan Omg. 18

Inför West Ham - Man City

Fantasy Allsvenskan Omg. 17