Ishockey är på alla plan en fantastisk sport som kombinerar det intrikata med att hantera en puck i änden av en klubba med skridskoåkning och hårda fysiska närkamper. Men, det är inte bara de stora smällarna och slagsmålen som gör sporten så spännande. Ishockey är också en tempostark sport där det dessutom görs väldigt mycket mål. 

Sverige är en stor hockeynation som har en väldigt bra nationell liga. Utöver det så exporterar vi frekvent hockeystjärnor till världens största liga NHL.

Eftersom sportens popularitet ökar över hela världen är det inte särskilt överraskande att det har hänt mycket på odds hockey under de senaste åren. För att hjälpa dig att få ut mesta möjliga av din kunskap inom ishockey och få koll på de många sätt på vilka det går att spela på ishockey, har vi sammanställt den här guiden.

Vilka marknader för ishockey går det att spela på?

När det kommer till betting på ishockey, finns det många ligor och marknader att spela på. Du kan spela på vinnaren i många ligor, som till exempel CHL, KHL, Extraliga, DEL, SHL med flera, samt mer specifika vinnarspel i NHL, bland annat vinnaren i Eastern Conference respektive Western Conference.

Men, det finns mer ishockey-action än bara det, då det finns hundratals spelmarknader för varje match i de stora ligorna, bland annat NHL, CHL och KHL. På NHL-matcherna erbjuds de mest specifika spelmarknaderna, bland annat antalet poäng som en spelare gör samt hur många skott en spelare skjuter. 

Vilken är den bästa tidpunkten för att spela på ishockey?

Vinnarspel går att spela på när som helst under och före en säsong, men det kan vara en bra idé att göra sin satsning tidigt eftersom du på så sätt får bättre odds om ditt favoritlag plötsligt börjar vinna ett antal matcher i rad och därmed blir favoriter, eftersom oddsen då sjunker.

På grund av att ligor som NHL har över 1 200 matcher per säsong spelar lagen flera matcher varje vecka, vilket gör att spelbolagen inte öppnar marknaderna för de matcherna förrän på matchdagen. I undantagsfall kan vissa matcher spelas 19:00 svensk tid. De flesta dagarna börjar dock inte de första matcherna förrän 00:00 eller 01:00. 

Med andra ord, den bästa tidpunkten att spela på en match är lite senare på dagen när spelbolagen har laddat upp alla odds för de olika marknaderna. Vanligtvis ligger alla odds för NHL-marknaderna uppe tidigt på eftermiddagen, bland annat poäng som en spelare gör i en match, tre olika marknader för spel på perioder och hur många skott en spelar skjuter. I andra ligor där matcher inte spelas så ofta ligger odds för tillgängliga marknader uppe mycket längre i förväg. 

Vilka vinnarspel går det att spela på ishockey?

Du kan spela på de flesta av de mest populära ishockeyligorna i världen med vinnarspel på ligavinnaren tillgängligt för varje liga.

I dagsläget kan du hitta odds för vinnaren i Europas mest prestigefyllda turnering, CHL. Utöver det finns även vinnarspel på KHL, NHL, VM, tjeckiska Extraliga, finska Liiga, DEL Bundesliga, norska GET-ligaen och schweiziska NLA. Du kan självklart spela på vinnaren i SHL. Du hittar oddsen på bland våra SHL odds

Både i NHL och KHL går det även att spela på vilket lag som kommer att vinna Eastern Conference respektive Western Conference. Conferencebetting är ofta lite lättare att betta för er som gillar nhl betting tips än att betta på vinnare av slutspelet då många bra lag slipper möta andra bra lag som befinner sig i en annan conference. 

Vilka marknader går det att spela på i en ishockeymatch?

När det kommer till matchodds på hockey så finns ett stort urval av ligor med matcher samt ett överflöd av marknader och nhl tips för varje match.

Marknaderna för matchspel går att hitta för fler ligor än vad det gör för vinnarspel. Bland annat går det att spela på matcher i AHL, Belarus Extraliga, OHL, WHL, ungerska Erste Liga, MHL, VHL, Hockeyallsvenskan och utöver det förstås även dagliga matcher i de största och mest populära ligorna.

I nästan varje match finns det över 40 olika marknader att spela på, bland annat match, period samt spel på mer specifika saker. För de mest populära ligorna finns även odds för målskyttar, antal poäng som en spelare gör, wincast, scorecast och mycket mer. Vill du ha tips på vad du ska spela på så kan du spana in våra ishockey tips

Hur spelar jag på vinnaren i en ishockeymatch?

En av de mest populära spelformerna när det kommer till betting på ishockey är nhl betting på själva matchen. I ishockey kan matcher som slutar oavgjort efter ordinarie tid gå till förlängning. Så det finns faktiskt två olika matchmarknader. 

När du följer ett nhl speltips och spelar på marknaderna för ordinarie speltid spelar du på resultatet under ordinarie tid, vilket innebär att du antingen kan spela på vinst för något av lagen eller på oavgjort. Om du tror att ett lag ska vinna, men ändå vill gardera dig går det även att spela på att något av lagen kommer att vinna i förlängning eller på straffar.

Du kommer att få bättre odds om du spelar på ett resultat under ordinarie tid, men om du garderar med att laget vinner i förlängning eller på straffar ger detta ett bra skyddsnät ifall matchen skulle gå till övertid, dock blir förstås oddsen lägre.

Vilka är de bästa marknaderna när det kommer till betting på ishockey?

Precis som i många andra lagsporter går det också i ishockey att hitta marknader för "oavgjort inget spel", totalt antal mål, handicap, korrekt resultat, båda lagen gör mål, udda eller jämnt antal mål, antal mål för hemmalaget och antal mål för bortalaget. Det går även att spela på resultat i enskilda perioder, bland annat vinnaren av en period, totalt antal mål i en period, korrekt resultat samt om det kommer att göras något mål inom de första tio minuterna i en period. 

När det kommer till vilka marknader som är bäst att spela på är marknader för handicapspel populära. Dettta på grund av att när ett lag ligger under med ett eller två mål i slutminuterna av en match kommer de att ta ut målvakten för att plocka in ytterligare en utespelare för att försöka göra mål. Ibland leder den här strategin till en kvittering, men oftast leder den till att det andra laget utökar sin målskörd med ett mål i öppen kasse. Så ett handicapspel på -1 eller till och med -2 har goda chanser att gå hem vid betting på ishockey.

Var kan jag spela på målskyttar och spelare som gör poäng?

Inom spel på ishockey är marknader för målskyttar i de största ligorna mycket populära, men det är marknaderna för poänggörare i NHL som ofta dominerar spelkupongen.

Under säsongen 2016/17 hade NHL ett snitt på 5,5 per match. Jämför detta med ett snitt på 2,7 mål per match i Premier League förra säsongen och det är lätt att förstå varför marknaderna för målskyttar i ishockey är populära. 

Utöver det fungerar assist annorlunda i ishockey då de två sista medspelarna som rörde pucken innan målskytten noteras för assist. I ishockey får målskytten och de assisterande spelarna alla en poäng när pucken går i nät, vilket innebär att en ishockeyspelare har större chans att göra poäng än vad en fotbollsspelare har att göra mål eller i assist..

Då ishockeyspelare formeras i femmor om tre forwards och två backar som sedan roterar under matchen kan det vara bra att fokusera på femmor med många toppspelare för att hitta gynnsamma odds på marknaderna för målskyttar, poänggörare samt marknader för hur många skott som en spelare skjuter. Dessutom kommer de bästa offensiva spelarna att användas i powerplay, vilket innebär att det ena laget spelar med fem spelare medan motståndarna är antingen en eller två man kort på grund av utvisningar. Något som gör att spelarna i powerplay har ytterligare möjlighet att göra poäng. 

Genom att använda sig av verktyg som Left Wing Lock blir det lättare att komma fram till vilka spelare som har störst chans att göra mål, poäng eller skjuta många skott.

Spelare som gillar att spela på marknader för poänggörare föredrar ofta att spela på flera olika poänggörare i en match i form av en spelkupong eftersom många av de spelare som gör flest poäng ofta har väldigt låga odds. 

Finns livebetting på ishockey?

På grund av antalet mål och de snabba spelvändningarna som finns i ishockey har livebetting på ishockey blivit mycket populärt. Du hittar många marknader för nästan varje enskild match i sektionen för live betting på ishockey, bland annat vilket lag som vinner matchen, totalt antal mål, specifika händelser i perioden samt handicapspel.

Om du tittar på en match och plötsligt ser att laget som ligger under med ett mål eller två börjar ta över allt mer och mer kan du dra nytta att liveoddsen på matchen för att ta hem en vinst, då oddsen i det läget med största sannolikhet är högre än när matchen började.

Vill du lära dig mer om hur man spelar?

Om du blev intresserad av några av de sakerna i guiden om betting på ishockey här ovanför, men inte riktigt vet hur du ska gå tillväga är ett bra tips att kolla in de användbara och enkla guiderna nedan:

Vad är en SUPER HEINZ?

Vad är HEINZ BETTING?

Vad är CANADIAN BETTING?

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content
Nicklas Bäckström | Nicklas Bäckström Lön

Spelgeniet Nicklas Bäckström

Henrik Lundqvist | King Henrik

Allt om Henrik Lundqvist

Elias Pettersson | Elias Pettersson lön

Empatiske Elias Pettersson

Filip Forsberg | Filip Forsberg Lön

Nashvilles Filip Forsberg

Erik Karlsson - NHL | Sharks

Världsbäste Erik Karlsson