Italienaren Antonio Conte har en lång och framgångsrik karriär bakom sig både som spelare och tränare. Som spelare var han mest känd som en hårt jobbande mittfältare som aldrig la några fingrar emellan. Det är dock inte en fullständig beskrivning om honom som spelare.

Han är en av dem mest meriterade spelarna i Juventus historia med fem ligavinster och en Champions League titel som de största framgångarna.

I Juventus lärde han sig att bli en vinnare och det är det han ingjuter i sina spelare nu som tränare. I sin tränarkarriär har han oftast fått chansen i toppklubbar som behövt återupplivas. Han lyckades med det i Juventus, Chelsea och Inter.

Tottenham är en klubb med finansiella muskler och är en av toppklubbarna i England. Men det har aldrig varit en klubb som vunnit mycket.

Om Conte lyckas vinna med Spurs blir det hans största tränargärning hittills. Starten i Tottenham har varit lysande där Conte lyckades ordna Champions League plats trots att han kom in mitt under säsongen efter en skral start med föregångaren Nuno Santo. 

Tottenham hade hoppats på att få Conte till starten av förra säsongen men Antonio ville ha vissa garantier om investeringar i spelartruppen som klubbordförande Daniel Levy inte var villig att ge.

Men efter fiaskostarten under hösten fick Levy ge vika och man anställde Conte. Under januarifönstret fick han sina första värvningar.

Kulusevski

Både Kulusevski och Bentancur tog plats i startelvan och bidrog omgående. Med sportdirektören Fabio Paratici har Tottenham nu fina kontakter till klubbarna i Serie A och med Conte som tränare kan man locka till sig klasspelare från den italienska halvön.

Redan innan Conte kom till klubben rodde Paratici hem värvningen av Cristian Romero under sommaren från Atalanta. Detta är tre spelare som är av högsta kvalitet redan nu men har möjlighet för ännu mer utveckling.

Inför den nya säsongen har Tottenham inte varit overksamma på transfermarknaden. Den kommande säsongen kommer vara krävande med ett VM intryckt mitt under säsongen. Tottenham kommer även ha ett tuffare spelschema med Champions League spel.

Tottenham har försökt bredda truppen under sommaren och det ser ut som att Paratici lyckats väl med den uppgiften. Eller vad sägs om värvningarna av Clement Lenglet, Ivan Perisic, Yves Bissouma och Richarlison.

Lenglet kommer nog ta platsen till vänster i trebackslinjen bredvid Dier och Romero. Hans tid i Barca blev inte helt lyckad men det kan visa sig vara en väldigt smart värvning på lån.

Bissouma har fyra års PL-erfarenhet och har varit Brightons bästa spelare de senaste åren. Han kommer ta upp kampen med Höjbjerg och Bentancur om en plats på mitten.

Perisic har sadlat om till att bli en ytterback av högsta världsklass och kommer passa perfekt in i Contes spelsystem på vänsterkanten.

Till sist har vi den dyraste värvningen RIcharlison som kommer avlasta både Kane och Son i anfallet.

Spurs

En potentiell startelva för Tottenham denna säsong kan se ut så här:

Llorris; Romero, Dier, Lenglet; Doherty, Bentancur, Bissouma, Perisic; Kulusevski, Son; Kane

Det gör att Tottenham har en bänk med spelare som Richarlison, Lucas Moura, Höjbjerg, Davies, Winks och många fler.

Det är ett betydligt bättre Tottenham i år och med en ordentlig försäsong med Antonio Conte kan det här bli en spännande säsong för Spurs.

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike