Harry Kane klassas av många som en av världens bästa anfallare. Han har vunnit skyttligan tre gånger och är den aktiva spelaren med flest Premier League mål.

Han började spela fotboll i det lokala laget Ridgeway Rovers och sedan några fler lag innan han började spela för Tottenham Hotspurs ungdomslag. Hela hans familj var Spurs fans och det var ganska naturligt att även Harry blev det. Så hans stora dröm sen barnsben var att spela för klubben.

I Tottenhams ungdomslag briljerade Harry Kane och han blev avancerade snabbt i ungdomslagen och slutligen blev han uppflyttad till A-laget under 2009 som 16-åring. Tottenham ansåg inte att han var redo för A-laget och istället blev han utlånad till ett flertal olika lag, som Leicester City och Norwich City.

När Mauricio Pochettino blev ny tränare för klubben fick Kane äntligen mer utrymme. I hans första säsong som startspelare under säsongen 2014/2015 gjorde Kane 21 mål på 34 matcher i ligan. Därefter har Kane gått från klarhet till klarhet och etablerat sig som landslagets och klubblagets givna förstaval samt även etablerat sig som en av världens bästa anfallare. 

Han har ännu inte lyckats vinna någon titel med klubben eller landslaget fastän han varit nära några gånger. Med sitt Tottenham lyckades ta sig till Engelska ligacupsfinalen två gånger men båda gångerna blev det förlust. Likaså när Tottenham oväntat lyckades ta sig till Champions League finalen 2018/2019 men där fick de se sig besegrade av Liverpool. 

I landslaget tog sig England till finalen i sommarens EM 2020 mästerskap men på straffar blev det förlust mot Italien. Kane som slog den första straffen satte den stensäkert i mål. 

Bristen på titlar har gjort Kane till ryktenas man och varje sommar spekuleras det om han kommer att lämna klubben eller ej, i och med Antonio Contes anställning så ser det nog ut som att han kommer stanna ett tag till.

Följ med när vi tar en närmare titt på allt som har med Harry Kane att göra!

Biografi | Tidiga år

Privatliv | Familj | Fru

Förmögenhet | Lön | Net Worth

Instagram | Twitter

Statistik | Meriter

FAQ

Biografi | Tidiga år

Harry Kane föddes i Walthamstow som tillhör Storlondon. Hans föräldrar är Kim och Patrick Kane och Harry har en äldre bror vid namn Charlie. Han har irländskt blod genom sin pappa och hade därmed möjligheten att representera Irland men han valde England.

Harry föddes som tidigare nämnt in i en Spurs familj och när han var liten var hans främsta idol Teddy Sheringham. Sedan fascinerades han även av Ronaldo som han älskade att kolla youtubeklipp på.

Mål

Privatliv | Familj | Fru

Harry Kane har varit i ett förhållande med Katie Goodland sen långt tillbaka. Paret känner varandra sen barnsben och de gifte sig under 2019. 

Paret har tre barn tillsammans. Två döttrar och en dotter. 

Fru

Förmögenhet | Lön | Net Worth

Som en av världens bästa anfallare tjänar Harry Kane väldigt stora summor. Enligt olika källor så har Harry Kane en förmögenhet på $40 miljoner. 

Hos Tottenham får han en årslön på 10,4 miljoner pund. 

England

Instagram | Twitter

Kane är aktiv på sociala medier. Han har ett twitterkonto @hkane med 3.5 miljoner följare. Utöver det har han ett instagramkonto med 11.9 miljoner följare. Kontot har handle @harrykane.

Kolla in 888sports fotboll odds

Conte

Statistik | Meriter

Klubblaget

Totalt antal matcher: 421

Totalt antal mål: 245

Skytteligavinster: 3 st (2015/16, 2016/17, 2020/21)

Landslaget

Totalt antal matcher: 67

Totalt antal mål: 48

Skytteligavinst VM: 2018

Om du gillar att krydda till fotbollstittandet kan du spana in oddset

FAQ

Hur lång är Harry Kane?

- Han är 188cm lång

När är Harry Kane född?

Han är född den 28e Juli 1993.

Vilket är Harry Kanes favoritlag?

- Hennes favoritlag är Tottenham Hotspurs

 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

VM: Kroatien - Belgien

VM: Spanien - Tyskland

VM: Argentina - Mexiko

VM 2022 | Tysklands stjärna - Jamal Musiala

VM 2022 | Englands stjärna - Harry Kane