Speltips La Liga

Nya tips kommer till helgen

Fotboll

 


Vem Vinner La Liga

Atletico Madrid vann La Liga ifjol efter en stark säsong. Favorittippade Barcelona och Real Madrid kunde inte stå emot. I år är det än en gång de tre klubbarna som är de stora favoriterna. 

Atletico Madrid är det lag som känns stabilast. Man har haft Simeone vid rodret ett längre tag och alla vet vad som gäller i Atletico.

Det har varit betydligt mer kaotiskt i superklubbarna. Trotjänaren Ramos kontrakt gick med Real Madrid och han skrev på för PSG. Det var än värre för Barca som blev av med klubbikonen Messi efter att det känts som att han skulle stanna.

Där bakom finns det en rad andra klubbar som kan ses som gör upp om fjärdeplatsen. Fjolårets Europa League vinnare Villarreal, Isaks Real Sociedad och Sevilla gör nog upp om den sista Champions League platsen.


Vem Vinner Skytteligan La Liga

Nu är både Messi och Cristiano Ronaldo borta från La Liga. Det öppnar upp för en ny skytteligavinnare. Ifjol var de Messi som vann med sina 30 mål.

Den enda förutom de två superstjärnorna som har vunnit skytteligan under de senaste tolv åren är Luis Suarez. Han kommer vara en av favoriterna nu när Messi är i Frankrike.

Benzema kommer garanterat att vara med och slåss uppe i toppen och kanske kan Villarreals Moreno också blanda sig in.

Vi svenska fans hoppas ju självklart på Alexander Isak. Förra året cementerade han sin plats som förste striker i Real Sociedad och gjorde 17 ligamål. Vi hoppas på ännu fler i år.


La Liga 2021/2022

Årets La Liga kommer bli totalt annorlunda utan Lionel Messi. För första gången sedan 2004 kommer det spelas en La Liga säsong utan Messi deltar.

Att Messi lämnar ligan kommer göra att intresset för ligan sjunker. Det är inte konstigt då Messi är en av tidernas bästa spelare. 

Ligaförbundets nya finansiella regler gjorde att Barcelona inte hade råd att betala Messis lön längre. Det är tråkigt att Messi inte avslutar sin karriär i Barcelona men regler är till för att följas.

De ekonomiska problemen hos de spanska lagen började bli för stora och förbundet kände sig tvungna att ha ett regelverk på plats.

Men La Liga kommer att fortsätta var en spektakulär liga trots att Messi lämnat.


La Liga

Det kommer bli ett riktigt blodbad när det gäller kampen om en Champions League plats i år. De traditionellt stora lagen är inte riktigt lika jämna i år och det gör att många klubbar kan blanda sig in i toppstriden. 

Två år i rad har Liverpool, Manchester City, Chelsea och Manchester United knipit platserna högst upp. Manchester United känns som det svagaste laget av topp fyra och får se upp. Klubbar som Aston Villa, Everton, Leicester, Arsenal och Tottenham kan hota.

Som ni läser så är det många om budet och vi kommer få en oerhörd kamp om Top 4 in i det sista.


Experttips

På 888sport handlar det inte bara om speltips för La Liga. Vi erbjuder även speltips för Europas bästa klubblagsturnering Champions League.

Våra bästa 888 experter förutspår även matchutvecklingar i andra stora fotbollsligor som Serie A, Premier League och Bundesliga. Vi slutar inte där utan vi ger er även de senaste speltipsen och rekarna för ishockey i både NHL och SHL.

Låt oss nu gå vidare och kolla in veckans La Liga speltips. Du kan hitta 888 speltips och dagliga rekar från våra experttippare under hela veckan!


* Alla våra 888 experttips och bettingtips ska endast betraktas som förslag. *

* Oddsen är korrekta i skrivande stund - men kan ändras *

*Credit for the main photo belongs to Joan Monfort/ AP Photo*

 

FÖRST PUBLICERAD: 10:e Augusti 2021

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.