Sveriges äventyr i Nations League Liga B fortsätter med en match mot grannlandet Norge! Matchen spelas på Friends och går av stapeln kl 20.45 den 5e Juni. 

När Sverige mött Norge tidigare har nog alla varit rätt så eniga om att Sverige är favoriter och kollar på man på de senaste 20 matcherna så är det Sverige som dominerat med 10 vinster mot Norges 3.

Men Norges landslag har tagit stora kliv uppåt och har nu många duktiga spelare i laget. Den som sticker ut mest är utan tvekan Erling Braut Hååland som utan tvekan är en av världens bästa fotbollsspelare.

Han har nyligen skrivit på för Manchester City så det kommer bli väldigt intressant att se honom briljera i Premier League.

Kan Sverige hålla kolla på honom och Martin Ødegaard så ökar Sveriges chans att vinna markant. 

Men vi måste även hålla koll på Alexander Sørloth som under den senaste säsongen konkurrerat mot en av våra svenska fotbollstalanger, jag talar nämligen om Alexander Isak.

Isak
Alexander Isak kommer tillsammans med Dejan Kulusevski vara fokalpunkten i den svenska offensiven. Så för att Sverige ska kunna vinna så måste dessa två herrar vara effektiva och leverera framåt. 

Sverige saknar lagkapten Lindelöf och Ekdal så det känns som att defensiven kan darra något mot Haaland. Så vi tror att matchen kan generera ganska mycket mål, detta är ovanligt för svenska och norska matcher så vi får väldigt bra odds här.

Troliga startuppställningar

Sverige: Olsen; Krafth, Milosevic, Nilsson, Augustinsson; Forsberg, Karlström, Olsson, Kulusevski; Quaison, Isak

Norge: Nyland; Pedersen, Østigård, Hanche-Olsen, Meling; Thorsby, Berge, Ødegaard; Hauge, Haaland, Elyounoussi

 

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Chelsea - Tottenham

Fantasy Premier League Omg. 2

Fantasy Allsvenskan Omg. 18

Inför West Ham - Man City

Fantasy Allsvenskan Omg. 17