Det vanligaste samtalsämnet bland supportrar är vilken spelare som är bäst. Det är oftast kul att diskutera men i slutändan lyckas man aldrig komma överens om en viss spelare. Fotboll är nog alldeles för känslosamt för att kunna vara subjektivt.

Trots det gör vi på 888sport ett försök till att vara "objektiva" och publicera en "Bäst genom Tiderna", ta en titt nedan.

 

Bästa spelarna genom tiderna:

1. Diego Maradona

2. Pelé

3. Lionel Messi

4. Cristiano Ronaldo

5. Franz Beckenbauer

6. Ronaldo

Ronaldo Luís Nazário de Lima

1Den originella Ronaldo var en fantastisk spelare. Hade han inte haft sina oturliga skador hade vi nog pratat om den bäste spelaren genom tiderna. 

Han spelade fotboll som ingen annan. När han var som bäst flöt han igenom alla försvar. Hans överstegsfinter gjordes i ljushastighet och försvararna hade inga motmedel. Alla ville se Ronaldo spela och man ville göra de finter han gjorde på skolrasten. 

Redan vid 22 års ålder var skadehelvetet igång och Ronaldo blev aldrig samma spelare efter alla sina skador, Innan skadan hade han hunnit bli världens bästa spelare som 21-åring. 

Efter flera års skadeproblem gjorde Ronaldo comeback inför VM 2002. Det var en annorlunda Ronaldo nu utan fart. Men en talangfull spelare anpassar sitt spel och Ronaldo ledde sitt Brasilien till VM-guld och han vann skytteligan.

Ronaldo vann två VM-guld och två Balon D'or under sin karriär. Utöver det vann han flera inhemska ligatitlar och cuper i Italien och Spanien. 

Franz Beckenbauer


FranzBeckenbauer brukar ofta räknas som den bästa försvaren någonsin och vi på 888sport kan inte annat än hålla med. Han är en av tre som vunnit VM som spelare och tränare och en av endast två försvarare som vunnit Ballon d’or.

Han kallades Der Kaiser (Kejsaren) för sin majestätiska och dominanta spelstil och han skördade som ovan nämnt stora framgångar med landslaget och klubblaget, FC Bayern München där han exempelvis vann fyra bundesliga titlar och tre raka Europacup titlar.


Der Kaiser kunde spela på flera olika positioner men det var spelet som mittback och mer specifikt som libero han är kändast för.


Efter att han la skorna på hyllorna jobbade han som tränare i några år innan han gick in ledning hos Bayern och Tyska Fotbollsförbundet.

Cristiano Ronaldo

CR7
Det är nu dem mer kontroversiella placeringarna börjar. Cristiano placerar sig på en fjärde plats på listan. Egentligen behöver jag inte skriva mer, alla vet ändå att Cristiano Ronaldo är en av dem bästa spelarna genom tiderna.

Han har tillsammans med sin rival Lionel Messi nått helt nya nivåer när det kommer till målrekord.

Under sin period i La Liga gjorde Cristiano över 30 ligamål per säsong 6 av 9 säsonger han spelade i Real Madrid. När han lämnade Real hade han gjort 450 mål på 438 matcher. Helt osannolika siffror. 


Förutom målen så har CR7 lyckats vinna sju ligatitlar och hela fem champions league titlar och även ett EM-guld med Portugal. När det kommer till individuella priser har han vunnit 5 Ballon d’or.

För att spela på Cristiano Ronaldo, fotboll eller andra sporter kan du kika in våra sportsbet.


Lionel Messi

Leo
Som jag nämnde ovan så har Cristiano och Messis rivalitet tagit de båda till nya höjder som andra fotbollsspelare inte ens är i närheten av.

När dem båda var I sin “prime” I La Liga så gjorde Messi hela 50 (!) ligamål under en säsong, tvåa i skytteligan var Cristiano med 46 mål och på tredje plats Falcao med 24 mål. Messi hade alltså gjort mer än dubbelt så många mål än Falcao. Det är helt ofattbara siffror. 


När det kommer till titlar och utmärkelser så har Messi vunnit ligan hela tio gånger och Champions League fyra gånger. När det kommer till Ballon d’Or så vinner han duellen mot CR7 med sina sex utmärkelser.

Det som gör att Messi inte placerar sig högre upp på listan är att han inte lyckats vinna något med landslaget. Han har varit nära ett par gånger men det har inte riktigt räckt hela vägen.


Både Messi och Cristiano har några år kvar på högsta nivå, så om några år kanske de placerar sig längst fram på listan.

Hos 888sport kan du betta på fotboll.


Edson Arantes do Nascimento "Pelé"

Pele
Innan man pratade om vem som var GOAT mellan Cristiano och Messi så var den eviga diskussion Pele vs Maradona. 
Pele debuterade för Santos när han endast var 15 år gammal och lyckades under sin tid i klubben vinna sex ligatitlar och Copa Libertadores två gånger. 


Han debuterade i det brasilianska landslaget som 16åring och med Brasilien så lyckades han vinna VM tre gånger! 
Pele var en makalös spelare som i princip kunde spela överallt på den offensiva linjen, han hade utmärkt vision och kunde spela som playmaker men det var som anfallare han gjorde sig kändast.

Under hela hans karriär så snittade han nästan ett mål per match. Pele blev med sin makalösa talang synonymt med termen ”Jogo Bonito” och siffran nummer 10. På grund av honom blev tröjnumret en signifikant del av fotbollen.

Han var älskad av hela världen och enligt rykten och Pele själv så lyckades han och sina lagkamrater stoppa ett inbördeskrig i några dagar. Storyn går att Santos var i Nigeria för att spela en uppvisningsmatch.

Landet befann sig i inbördeskrig men båda sidorna enades om ett eldupphör för att se Pele och Santos spela i Lagos. Efter att Santos lämnat landet började krigandet igen.

Om storyn verkligen är sann vet vi inte, men att Pele var älskad och vördad runt om i världen råder det inga tvivel om.

Diego Armando Maradona

Diego
På första plats hittar vi ingen annan än Diego Armando Maradona. ”El Pibe de Oro” eller den Gyllene Pojken på svenska debuterade i den argentiska ligan för Argentinos Juniors som 15 åring och efter fem år lyckades han bli köpt av sin drömklubb, Boca Juniors. 


Det blev tyvärr endast en säsong för Maradona i Boca (där han vann ligan) innan Barcelona köpte upp honom för en rekordsumma. Även fast han vann endel titlar i Barcelona så blev det en kaosartad vistelse i Spanien, han drabbades a flertalet sjukdomar och skador och som grädde på moset så var han i slutet av sin sista säsong involverad i en massiv fajt med spelare från Athletic Bilbao i Copa Del Rey finalen. Maradona skallade en spelare, armbågade en annan och knäade en tredje i huvudet så att denne svimmade.

Efter den matchen valde Barca att sälja Maradona till Napoli för ännu en rekordsumma. 


Hans tid i Napoli var magnifik. Han lyckades vinna den italienska ligan två gånger med Napoli som aldrig vunnit en ligatitel och som året innan Maradona anslöt kämpat för att hålla sig kvar i Serie A. 


Under tiden i Italien så lyckades Maradona vinna VM med Argentina år 1986, och likt Napoli så bar han laget på sina axlar. Det människor mest kommer ihåg från det mästerskapet är matchen mot England i Kvartsfinalen. Det första målet gjorde han med sin hand, som senare kom att döpas till ”The hand of God” och det senare målet, där han dribblade förbi fem spelare innan han rundade målvakten och satte bollen i mål. Det andra målet blev senare framröstad till ”Goal of The Century”. 


Slutskedet av Maradonas karriär kantades av skandaler. Hans drogmissbruk började påverkade hans spel och det ryktades även om vänskap med den Napolitanska Maffian.


Även fast karriären slutade på ett tråkigt sätt så är det utom tvivel att han är en av tidernas bästa spelare. Vi väljer att placera honom på första plats för att han bar två mediokra lag till titlar.


2020 som redan var ett dåligt år, blev även året när Maradona avled 60 år gammal. Vila i frid El Pibe de Oro.

 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*

FÖRST PUBLICERAD: 26:e Juli 2021

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike