Två av favoriterna till VM slutspelet i höst drabbar samman i Nations League Liga A. Tyskland tar emot antagonisterna England hemma på Allianz Arena i München.

Senast lagen möttes var i EM-slutspelet förra sommaren där England var dominanta i åttondelsfinalen. Det blev slutet på Joachim Löws 15 år långa tid som förbundskapten. Det var en tid med både toppar och dalar.


Höjdpunkten var VM-guldet 2014 men efter det gick det nedför och Löw var nog bara kvar på sin post för prestationen i VM. Tysklands nya förbundskapten är Hansi Flick som var Löws tidigare assisterande. Han jobbade med Löw från 2006 till 2014.

Det kanske bara är en tillfällighet men Tysklands prestationer blev märkbart sämre efter att Flick lämnat sitt jobb som assisterande.

Nu är han tillbaka som huvudtränare och landet andas optimism. Flick kommer från en framgångsrik sejour i Bayern München med sju titlar inom loppet av två år.

Tyskland-England 2

Motståndarna England har fortsatt Southgate som förbundskapten och det gör dem nog rätt i. Han har lyckats stabilisera det engelska laget och man har presterat bra i de två senaste stora mästerskapen. 

I VM 2018 blev det semifinal och nu senast i EM blev det en jobbig finalförlust mot Italien på straffar. Det har inte alltid varit underhållande fotboll men England har presterat bättre resultat än på länge.

Till denna samling har Southgate med sig fem högerbackar! Hade nog räckt med två men han älskar sina högerbackar. Men England har lite övervikt på den positionen med Arnold, Walker, James, Trippier och Justin.

Både Tyskland och England har startat årets Nations League spel redan. För England blev det en överraskande förlust mot Ungern där Kane och kompani inte lyckades få hål på den ungerska nollan.

Tyskland fick med sig ett oavgjort resultat borta mot Italien. Men med tanke på Italiens b-betonade laguppställning kanske man borde ha vunnit.

I och med att den här matchen spelas med endast tre dagars mellanrum till dem föregående kan det bli mycket förändringar i dem båda startelvorna.

Troliga startuppställningar

England: Pickford; Walker, Stones, Maguire; James, Rice, Phillips, Saka; Sterling, Grealish, Kane

Tyskland: Neuer; Kehrer, Sule, Rudiger, Raum; Kimmich, Gündogan; Havertz, Muller, Sane; Werner

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Chelsea - Tottenham

Fantasy Premier League Omg. 2

Fantasy Allsvenskan Omg. 18

Inför West Ham - Man City

Fantasy Allsvenskan Omg. 17