Under sommaren 2021 fick vi se den dyraste affären i brittisk historia och av de dyraste förvärven någonsin när Jack Grealish gick till Manchester City för 100 miljoner pund. 

Att Jack Grealish skulle lämna Aston Villa var nog självklart för dem flesta men det var få som trodde att någon skulle vara villig att betala den monstruösa summan som det talades om i media. Men Manchester City räds inte stora prislappar och passade på att värva en av de mest eftertraktade brittiska spelarna. 

Grealish har i Manchester City använts flititgt ute på vänsterkanten av Pep Guardiola och har oftast gjort det väldigt väl. 

Än går det nog inte säga att han levt upp till den enorma prislappen men det har bara gått några månader sen han flyttade dit.

Innehållsförteckning

Klubbkarriär | Manchester City | Aston Villa

Landslagskarriär | England

Jack Grealish Kontroverser

Privatliv | Flickvän

Förmögenhet | Lön | Net Worth

Sociala Medier

FAQ

 

 
Per år €14,200,000 kr 141,197,231
Per månad €1,183,333 kr 11,766,432
Per vecka €273,076 kr 2,715,322
Per dag €38,904 kr 386,840
Per timme €1,621 kr 16,118
Per minut €27 kr 268
Sedan du började titta på denna sida har Jack Grealish tjänat
 

Klubbkarriär | Manchester City | Aston Villa

Jack Grealish föddes i Birmingham och är uppväxt i närliggande Solihull. Grealish som var Aston Villa supporter sen barnsben började spela fotboll i klubben som sexåring. Han spelade väldigt väl i ungdomslagen och var med i Aston Villas U-19 laget som vann NextGen serien. 

Han fick efter att ha återvänt från en lånesejour i Notts County gör debut för Aston Villa under våren 2014 i en 4-0 förlust mot Manchester City.

De nästkommande säsongerna fick han främst agera inhoppare men när Aston Villa åkte ner till Championship började han ta en plats i startelvan oftare. Efter tre säsonger lyckades han och Aston Villa ta sig tillbaka till Premier League och det var nu Grealish karriär skulle ta fart på riktigt.

Aston Villa

Första året tillbaka till högsta divisonen blev väldigt tuff för Birminghamlaget som var väldigt nära på att åka ut igen men ett kryss i den sista matchen på säsongen 2019-2020 skulle rädda kvar Aston Villa som tog den blytunga poängen efter mål av Grealish som blev framröstad till säsongens spelare av klubbens fans.

Hans prestationer gjorde att han kunde skriva på ett nytt kontrakt med klubben till 2025. Säsongen därpå blev han ännu mer framträdande för Aston Villa och en hans bästa prestationer under säsongen var när laget körde över Liverpool med 7-2. Grealish stod för två mål och tre assist.  Aston Villa placerade sig på en stabil mittenplats när säsongen var slut. 

När säsongen väl var över började flertalet rykten om Grealish cirkulera. Det gick rykten om att båda Manchesterklubbarna var ute efter hans signatur men tillslut blev det Manchester City som signade över Jack Grealish för 100 miljoner pund.

Grealish tog nummer 10 som var tillgängligt nu när Aguero lämnat klubben. 

Grealish har fått ganska stort förtroende från Pep Guardiola och har fått spela en hel del matcher både i Premier League och Champions League. 

CHampions

Landslagskarriär | England

Jack Grealish som har irländskt påbrå spelade en hel del i de olika irländska ungdomslagen från 2011 och även fast det engelska fotbollsförbundet försökte få över honom till Engelska laget så var det nog få som trodde att de skulle lyckas.

Men under 2015 så informerade den irländske förbundskaptenen att Jack Grealish tackat nej till spel i A-laget och att han istället valt att representera England.

Grealish fick ganska snabbt chansen i de engelska ungdomslagen men det skulle dröja tills 2020 innan han fick chansen i A-laget i en match mot Danmark.

Han blev uttagen till EM 2020 truppen och fick totalt medverka i 5 matcher inklusive finalförlusten mot Italien. 

Landslaget

Privatliv | Flickvän

Jack Grealish har sedan han var 16 år gammal varit i ett förhållande med Sasha Attwood.

Jack Grealish Kontroverser

Fastän Grealish är i början av sin karriär så han hunnit med ett flertalet kontroverser. Under hans tid i Aston Villa blev han avstängd ett flertal gånger. Vid ena tillfället så hade bilder kommmit ut i media som visade att han inhalerade lustgas och en annan gång gick han ut och festade efter en förlust. 

När fotbollen stängde ner i början av Covid-19 pandemin och England stängdes ner så kom bilder fram att Grealish brutit mot förbuden. Han bad om ursäket och blev bötfälld av klubben. 

Rubrikerna har fortsatt följa honom i Manchester City där han nu kommer att förhöras i samband med våldtäktsanklagelserna mot lagkamraten Benjamin Mendy.

Spana in all betting som finns på 888sport

 

Förmögenhet | Lön | Net Worth

När Jack Grealish signerade för Manchester City fick han ett monsterkontrakt. Han blev fastän han är ganska oprövad, klubbens fjärde bäst betalda spelaren. 

Enligt uppgifter ligger hans årslön på 12 miljoner pund, 

 

Sociala Medier

Jack Grealish är väldigt aktiv på sociala medier som andra fotbollsspelare som tillhör samma generation. 

På Instagram heter han @jackgrealish och han har där drygt 4.4 miljoner följare. 

Han har även ett twitterkonto med samma handle @jackgrealish men här är han inte lika aktiv och har här drygt 1 miljon följare.

888sport ger dig massvis med intressanta möjligheter att betta på fotboll

 

FAQ

Hur lång är Jack Grealish?

 - Han är 175 cm lång

När är Jack Grealish född?

 - Han föddes den 10e september 1995

Hur mycket tjänar Jack Grealish?

 - Han får en årslön på 12 miljoner pund vilket betyder 230 000 pund i veckan.

 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Inter - Barcelona

Dejan Kulusevski lön

Fantasy EPL Omg 9

Fantasy Allsvenskan Omg. 24

Inför Sverige-Slovenien