UEFA Nations League gruppspelet är i full gång och Sverige går snart in i sin tredje match inom loppet av sex dagar. 

Det är det serbiska landslaget som välkomnas till Friends Arena denna gång. Skönt för Sverige är att man slipper resa inför denna match och uppladdningen till matchen blir lite behagligare.

Besök vår hemsida för oddset på massor av sporter och matcher.

Både Sverige och Serbien har startat med en seger på två matcher där båda vann mot Slovenien och förlorade mot Norge. Det här blir en avgörande match om vilket lag som tar upp kampen med Norge om gruppsegern.

Serbien har ett lag med många stora stjärnor men har ofta svårt att få till spelet i landslaget. Storstjärnan Dusan Vlahovic saknas dock vid denna samling på grund av skada. 

Men det saknas inte fixstjärnor i det serbiska landslaget. Sergej Milinkovic-Savic är en spelare som det svenska försvaret måste hålla koll på.

Han är en av Europas bästa mittfältare och har dominerat i Lazio under flera år nu. Det har ryktats om större klubbar under en längre tid men nu i sommar kommer nog flytten till en storklubb bli av.

Det talas om klubbar som Manchester United och Paris Saint-Germain för honom. Spelare med hans målfarlighet från mittfältet är något de största klubbarna alltid är ute efter.

Serbien kommer stärkta in till den här matchen med en 4-1 seger hemma mot Slovenien senast. 

Just nu är det många matcher som spelas i Nations League. Kolla in denna länk för mer fotboll odds.

Milinkovic-Savic

Sverige åkte på en jobbig förlust mot Norge med 2-1 på Friends. Det nya spelsystemet som Janne Andersson försöker implementera klaffar inte än.

I offensiven har inte spelarna kommit till sin rätta ännu och mot ett organiserat lag som Norge hade Sverige svårt att hitta vägar igenom.

Samtidigt ser det katastrofalt ut försvarsmässigt för Sverige. Det är nog främst för att det saknas så många mittbackar. Kapten Lindelöf är nog den som hade behövts mest.

Mot Norge var den svenska backlinjen på väg att bjuda på många fler baklängesmål men Robin Olsen lyckades hålla nere siffrorna med några fantastiska räddningar.

Vi tror det blir en avvaktande första halvlek där Sverige kommer försöka sätta defensiven i första hand. I den andra tror vi på mer mål då det borde öppna upp sig när det är så mycket trötta ben på plan.

Troliga startuppställningar

Sverige: Olsen; Krafth, Milosevic, Nilsson, Augustinsson; Olsson, Karlström, Forsberg; Kulusevski, Quaison, Elanga

Serbien: Rajkovic; Milenkovic, Veljkovic, S.Mitrovic; Lazovic, Lukic, Maksimovic, Ristic; Milinkovic-Savic, Tadic; A.Mitrovic

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike