Victor Nilsson Lindelöf är en av Sveriges mest högprofilerade fotbollsspelare. Han blev tidigt utlandsproffs och spelar för närvarande i den engelska storklubben Manchester United. I det Svenska landslaget så har han sen debuten utvecklats till en av lagets stöttepelare. 

Han var en av lagets viktigaste spelare under VM i Ryssland där Sverige krigade sig hela vägen till kvartsfinal och han har varit en av dem mest tongivande spelarna i EM 2021 | Euro 2020. 

Han har ibland lite oförtjänt blivit utpekad som syndabock och som den svaga länken av de ökända brittiska sportjournalisterna. Men vi som är insatta i fotboll vet vilken kvalitet han besitter.

Innehållsförteckning

Victor Lindelöf | Tidiga år
Victor Lindelöf | Manchester United
Victor Lindelöf |Svenska Landslaget
Victor Lindelöf | Lön | Förmögenhet
Victor Lindelöf | Familj
Victor Lindelöf | Sociala medier
Victor Lindelöf | FAQ

Victor Lindelöf | Tidiga år

Lindelöf började sin karriär i hemstaden Västerås och spelade under sin uppväxt i de lokala klubbarna IK Franke, Västerås IK och slutligen Västerås SK. Därefter skrev Lindelöf som 17-åring på ett kontrakt med den portugisiske storklubben Benfica.

I Lissabon blev det totalt sex år. I början så blev det främst spel i b-laget men i början av 2016 så lyckades Lindelöf som blott 21 åring spela sig fram till en startplats i klubben och få de stora klubbarnas scouter uppmärksamhet.

Efter dryga ett och halvt år av övertygande spel så meddelade den engelska storklubben Manchester United att de kommit överens om en transfer för Lindelöf.

 

 Victor Lindelöf | Manchester United

1

Transfersumman offentliggjordes inte men trovärdiga uppgifter gör gällande att totala transfersumman hamnade på 31 miljoner pund. Vilket betydde att Lindelöf under en period var den dyraste försvaren i klubbens historia. 

Under Lindelöfs första säsong i The Red Devils hade han svårt att ta en ordinare mittbacksplats under Jose Mourinho men under sin andra säsong så hade Lindelöf tagit en startplats. Därefter har han hållit hårt i sin plats där han kamperar ihop med Harry Maguire.

Ibland så har han fått utstå en del kritik mot att han är backlinjens svaga länk men det har i vårt tycke varit rätt så orättvist. Han har fått ta på sig skulden för dåliga laginsatser. 

Spana in fotbolls odds hos 888sport

Victor Lindelöf | Svenska Landslaget

I det svenska landslaget så har han varit en av lagets viktigaste spelare sedan han gjorde debut under 2016. Hans första mästerskap var EM 2016 där han spelade i Sveriges alla matcher.

Mästerskapet blev inget vidare för Sverige men under sitt andra mästerskap, VM i Ryssland var han en av mest tongivande spelarna i ett svenskt landslag som genom fantastiska kollektiva insatser lyckades ta sig hela vägen till kvartsfinalen.

Under det pågående EM 2021 har Lindelöf tillsammans med Forsberg och Isak varit Sveriges mest inflytelsrika spelare. Med sitt följsamma försvarsspel så lyckades han och laget avvärja Spanien och Slovakien från att göra mål. 

Vi hoppas att han kan leda laget väldigt långt i turneringen.

3

Victor Lindelöf | Lön | Förmögenhet

Lindelöf skrev på ett nytt kontrakt med Manchester United under 2019. Enligt uppgifter gjorde kontraktet att hans lön dubblades. Det betyder att hans nya lön uppgår till ca 7.8 miljoner pund per år. Detta betyder att hans veckolön landar på 150 000 pund, vilket blir ungefär 1.7 miljoner kr. 

Utöver lönen så har han sponsoravtal med Adidas och Chevrolet som ger honom ett extraklirr i kassan. 

 

Victor Lindelöf | Familj

Victor Nilsson Lindelöf är sedan 2017 gift med den populäre influencern Maja Nilsson. Paret fick sitt första barn under 2019 och väntar nu sitt andra barn.

Kolla in oddset hos 888sport

1

Victor Lindelöf | Sociala medier

Lindelöf är väldigt populär på sociala medier och har på instagram 1.9 miljoner följare. Hans handle är där @victorlindelof.

På twitter har han dryga miljonen följare och heter där @vlindelof.

 

Victor Lindelöf | FAQ

Hur lång är Victor Lindelöf?

Han är 187 cm lång

Hur mycket väger Victor Lindelöf?

Han väger 80 kg

Vad kallas Victor Lindelöf?

Han kallas av vänner och familj för Viggo medan han i professionella sammanhang kallas Iceman

Vilket tröjnummer har Victor Lindelöf?

Han har nummer tre i landslaget och nummer två i Manchester United

 

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

FÖRST PUBLICERAD: 26:e Juni 2021

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.