Nu när klubblagssäsongen är över i stora delar av Europa är det nu dags för Nations League!

Även om många, fotbollsspelare och fans tycker att turneringen är ett ganska onödigt tillägg i fotbollskalendern så finns det faktiskt ett värde i turneringen.

Nations League är nämligen sammankopplad med Europamästerskapen. Exakt hur kopplingen kommer vara denna gång är ännu inte konfirmerat, men rimligen kommer vinnaren av Nations League Liga A att kvalificera sig för EM.

Tyvärr för Sveriges del är vi placerade i Liga B. Men Sverige kan bli uppflyttade till Liga A om de gör bra ifrån sig denna säsong samt så kan det ge en plats i EM-playoff.

Det blir fyra matcher i Nations League för Sverige nu i Juni.

Först ut att möta Sverige är Slovenien. 

Slovenien har under 2022 spelat två matcher. Det har slutat med oavgjort båda gångerna. Senast nu mot VM-värden Qatar där det blev 0-0. 

Laget brukar generellt ha ganska svårt att göra mål men brukar vara ganska stabila bakåt, det kan de främst tacka deras målvakt som är bland de bästa inom fotbollen. Jag talar givetvis om Jan Oblak. 

Isak

Följ länken för att hitta alla Nations League Odds på 888sport.

För Sveriges del blir detta första matchen efter det snöpliga förlusten mot Polen i VM-playoffen.

Sverige kommer till spel utan lagkaptenen Victor Lindelöf som dragits med lite småskador, detsamma gäller Albin Ekdal. Men kul för familjen Ekdal är att lillebror Hjalmar blivit uttagen i sin första landslagstrupp. 

Offensivt så saknas storstjärnan och nyblivne scudettovinnaren Zlatan Ibrahimovic som nyligen opererats för en korsbandsskada, men som tur är finns arvtagarna och de två största svenska fotbollstalangerna Dejan Kulusevski och vapendragaren Alexander Isak med i truppen och de förväntas starta.

Sverige anses vara favoriter i matchen och även om de möter ett starkt försvar bör Isak, Kulusevski & Co lyckas få hål på Oblak i det slovenska målet. 

Troliga startuppställningar

Slovenien:
Oblak; Brekalo, Bijol, Blazic; Karnicik, Cerin, Kurtic, Sikosek; Zajc, Lovric; Sporar

Sverige:
Olsen; Krafth, Starfelt, Nilsson, Augustinsson; Forsberg, Karlström, Olsson, Kulusevski; Quaison, Isak

Vi tror att Sverige lyckas vinna, men att det blir ganska snålt med mål.

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.