Det tuffa spelschemat i Nations League är på väg mot sitt slut. Sverige möter Norge i den fjärde gruppspelsmatchen. Den här gången är det Norge som står som hemmalag. 

Lagen möttes ju för bara en vecka sedan där Norge lyckades vinna med 2-1. Sveriges spel var krampaktigt och det hade kunnat sluta mycket värre om inte Robin Olsen stått för några kanonräddningar.

Norge känns starkare och det är inte många som kommer lägga bet på Sverige som vinnare.

Sverige är historiskt storebror mellan de här länderna när det gäller fotboll. Den senaste 30 årsperioden har Sverige dominerat i både resultat allmänt och mellan länderna.

Men Norges landslag har tagit stora kliv framåt och har nu många duktiga spelare i laget. Den som sticker ut mest är utan tvekan Erling Braut Hååland som utan tvekan är en av världens bästa fotbollsspelare.

Utöver det finns det många andra talangfulla spelare i laget som spelar i många av de största ligorna i världen. Däribland finns Martin Ødegaard, Sander Berge och Alexander Sørloth.

Så det är många spelare som Sverige behöver se upp med och det hjälper inte att Sverige går igenom en formationsändring. Norge har startat gruppspelet med sju poäng och leder gruppen fyra poäng före Sverige. Om Sverige ska ha en chans till gruppseger är en vinst här ett måste.

Besök vår hemsida för liveodds på massor av sporter och matcher.

Norge

Det är ett sargat svenskt lag som kommer in till den här matchen. Man har två raka förluster på hemmaplan mot Norge och Serbien.

Spelet har inte stämt för Janne Anderssons mannar och frågan är om ett svenskt landslag kan spela i en annan formation än 4-4-2.

Mittbackskrisen har fortsatt och senast skadade sig även Joakim Nilsson. Nu kommer det bli en backlinje bestående utav två från trion Milosevic, Papagiannopoulos och Kurtulus. Det är inte mycket rutin från landslagsspel hos dessa tre.

På mittfältet är det också bekymmer där både Kristoffer Olsson och Mattias Svanberg är avstängda. Positivt ändå att Kulusevski är tillbaka efter avstängning senast mot Serbien.

Norge är inne i en fin period just nu och får väl räknas som favoriter. Sverige har lite för mycket frågetecken i truppen för att det här ska sluta väl.

Troliga startuppställningar

Norge: Uusimaa; Pederson, Hanche-Olsen, Ostigard, Meling; Thorsby, Berge, Odegaard; Sorloth, Haaland, Elyounoussi

Sverige: Olsen; Krafth, Ekdal, Papagiannopoulos, Augustinsson; Forsberg, Cajuste, Karlsson; Kulusevski, Isak, Elanga

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike