Varje år dyker det upp nya talanger som slår igenom stort. Tidigare år har vi fått se spelare som Matthijs De Ligt, Kylian Mbappe och Joao Felix. 888sport tar en titt på några av dem största talangerna under säsongen 2020/2021.

Som alltid med listor så är det svårt att bestämma vilka som kommer med och vilka som hamnar precis utanför. Nedan kommer våra val som årets största talanger!

6. Ryan Gravenberch

5. Jadon Sancho

4. Phil Foden

3. Ansu Fati

2. Alphonso Davies

1. Erling Haaland

 

6. Ryan Gravenberch

Nederländerna/Ajax - Född år 2002

Ryan Gravenberch är den första 18 åringen på den här listan. Gravenberch är en klassisk box-to-box mittfältare som är Ajax senaste världstalang.

Gravenberch gjorde debut i Eredivisie som 16 åring och slog då Clarence Seedorfs rekord som yngste debutant för Ajax. 

Säsongen 2019/2020 fick Gravenberch främst nöja sig med inhopp men denna säsong har han tagit klivet in i A-laget på riktigt. Han har spelat 24 matcher under säsongen och har stått för tre mål och fyra assist.

 

5. Jadon Sancho

England/Borussia Dortmund - Född år 2000

Jadon Sancho, född år 2000 i Londonområdet gick som 14 åring till Manchester City och klassades länge som en av klubbens bästa talanger tillsammans med Phil Foden och Brahim Diaz.

Efter en kontraktsdispyt gällande speltid med klubben så valde Sancho att flytta till Tyskland och mer specifikt till Dortmund för spel i Borussia under säsongen 2017/2018.

I Dortmund fick han genast spela med A-laget och har där haft en otrolig utvecklingskurva. Förra säsongen, 2019/2020 stod Sancho för de otroliga siffrorna: 20 Mål & 20 assist på 44 matcher.


Under den pågående säsongen så har den tekniske yttern redan levererat 6 mål och 13 assist på 23 matcher. 

4. Phil Foden

England/Manchester City - Född år 2000

Foden föddes år 2000 i storstadsområdet Manchester och har ända sedan barnsben hejat på Manchester City. Han började spela för ungdomslaget som nioåring och har i princip sen dess haft världens ögon på sig. 

Den engelska pressen tycker ofta om att döpa diverse engelska spelare som bland världens största talanger efter bara några matcher. Oftast har de likt Pele helt fel. Men i fallet med Phil Foden så kanske de har rätt. Guardiola berättade efter Fodens debut i A-laget att det var länge sedan han såg någon så talangfull som Foden. 

Guardiola har visat stort förtroende för Foden som under säsongen 2020/2021 varit en av rotationsspelarna i offensiven och han har i skrivande stund gjort 9 mål och fem assist på 26 matcher. 

Han har varit lite odisciplinerad när det kommer till beteendet utanför plan men kan fokusera och hålla sig professionell så kommer han bli Citys framtida kapten.

 

3. Ansu Fati

Spanien/Barcelona - Född år 2002

På tredje plats hittar vi barcatalangen Ansu Fati som tidigare under säsongen rankades som La Ligas största talang av 888sport.

Född 2002 så är han fortfarande bara 18 år gammal men det känns redan som att han varit med ett tag. Han debuterade som 16 åring och blev då nästa yngste spelaren någonsin att debutera för Barcelona.

Bara några dagar efter debuten gjorde han sitt första mål i A-laget och slog då rekordet som den yngsta spelaren att göra mål för Barcelona och bara några månader efter det, den yngsta målskytten i Champions League. 


Han är bara 18 år gammal men betraktas redan nu som en startspelare för Barca. Säsongen 2020/2021 började strålande för Fati som blev utsedd till månadens spelare i La Liga under september månad. 

Tyvärr drabbades Fati av en meniskskada under november månad och klubben meddelade att Fati skulle behöva minst fyra månader innan han kunde komma tillbaka. Kan han fortsätta som han gjorde innan skadan finns det inga gränser för hur långt han kan nå.

 

2. Alphonso Davies

Kanada/Bayern München - Född år 2000

Kanadensaren Alphonso Davies föddes i Ghana år 2000 och började sin karriär hemma i Kanada för Vancouver Whitecaps i MLS innan han i januarifönstret 2019 flyttade till Europa för spel i Bayern München. 

Första säsongen fick han nöja sig med inhopp och det var först säsongen 2019/2020 som Davies slog igenom. Han fick ofta starta då den ordinarie vänsterbacken Alaba behövdes som mittback. Davies tackade för möjligheten och har sedan dess varit given. 

Hans prestationer var briljanta i alla turneringar och Bayern lyckades vinna trippeln. Idag betraktas Davies som en av dem bästa, om inte den bästa vänsterbacken i världen.

 

1. Erling Braut Haaland

Norge/Borussia Dortmund - Född år 2000


Först på listan hittar vi Golden Boy vinnaren Erling Braut Håland. Håland eller Haaland som han numera heter kom till Red Bull Salzburg från Molde i januari 2019. Hans första ”halv-säsong” innehöll inte många minuter men säsongen efter, det vill säga 2019/2020 dominerade Haaland i den österrikiska ligan. 

Han gjorde 16 mål på 14 matcher i ligan och åtta mål på sex matcher i Champions League. Detta alltså efter att halva säsongen gått eftersom Borussia Dortmund valde att köpa upp honom i januarifönstret. Håland fortsatte i samma takt och gjorde 16 mål på 18 matcher under sitt första halvår. 

Haaland som fortfarande bara är 20 år gammal betraktas redan nu som en av världens bästa anfallare och har i skrivande stund gjort hela 21 mål på 19 matcher under säsongen 2020/2021 och fortsätter han så här så kommer han så småningom betraktas som världens bästa fotbollsspelare.

 

Bubblare (spelare som hamnade precis utanför listan):

  • Eduardo Camavinga
  • Ferran Torres
  • Dominik Szoboszlai

 

*Credit for the main photo belongs to Michael Sohn/ AP Photo* 

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike