Måltipset spelades för första gången 1983 och är ursprungligen en svensk spelide som sedan spridit sig runt om i världen. Måltipset ingår i utbudet hos Svenska Spel och innebär att spelaren väljer ut dem åtta målrikaste matcherna bland 30 utvalda fotbollsmatcher. 

Matcherna som ingår i spelet brukar oftast komma från svenska eller dem engelska ligorna. Måltipset brukar ofta ses som en av de svenska spelklassikerna tillsammans med Stryktipset och Topptipset och vanligen är det tusentals svenskar som spelar. 

Svenska Spel ger spelaren möjligheten att antingen spela online på deras hemsida eller hos ett spelombud, traditionellt är det spelombuden som varit den huvudsakliga aktören men i och med digitaliseringen av omvärlden så har spelandet online tagit första platsen. 

Även om det finns en charm i att promenera ner till kiosken och lägga sina spel så verkar svenskarna nuförtiden föredra att lägga sina spel från hemmet och dess bekvämlighet. 

Om du är intresserad av fotboll och spel kan du spana in live odds fotboll

Innehållsförteckning

Hur spelar du måltipset

Måltipset Tips | Förslag

Måltipset Resultat

 

Hur spelar du måltipset?

Som tidigare nämnt går Måltipset ut på att tippa rätt på dem åtta målrikaste matcherna från en lista på 30 matcher utvalda av Svenska Spel. 

Du spelar genom att markera dina matcher och du kan spela enkelrader, matematiska system eller reducerat system.

Vanligen brukar det komma nya matcher en gång i veckan och du har som spelare även möjligheten att delta i sportkrysset, som tidigare kallades Jokerspelet.

Detta är ett tilläggsspel som finns tillgängligt för både stryktipset och måltipset där spelaren väljer ut ett sjusiffrigt nummer och insats som sedan dras i en klassisk lottodragning. 

En viktig sak att ha i åtanke när du spelar måltipset är att bortamålsregeln tillämpas. Detta betyder att skulle två matcher ha samma resultat, det vill säga lika många mål, så räknas matchen med flest antal bortamål som högst.

Exempel

A) 1-2

B) 2-1

I detta fall skulle alternativ A att räknas som matchen med flest mål.

Måltipset Tips | Förslag

Att lyckas tippa rätt på dem åtta mest målrika matcherna är väldigt svårt. Så för att öka dina chanser att lyckas tippa rätt så rekommenderar vi att du håller dig insatt i den fotbollen som spelas och målstatistiken för de involverade lagen. 

Även om du har bra koll kan det vara väldigt svårt att bestämma sig för några specifika matcher. Så då kan du surfa runt online och kolla efter tips från experter från alla möjliga sidor.

Exempelvis kan du spana in tipsen från 888sports experter på speltips.

Vidare så har du även möjlighet att använda dig av Xperten, som är en sammanställning av Svenska Spels egna fotbollsexperter.

 

Måltipset Resultat

Tillskillnad från dem andra klassiska spelen måste du vänta ända tills alla 30 matcher spelats innan du kan konstatera om du vunnit eller förlorat.

Du kan hålla koll på resultaten och rätta direkt på hemsidan men du kan även hålla kolla på andra hemsidor som har real-time resultat om det är något du skulle föredra.

För att vinna högsta pris behöver du träffa rätt på de 8 mest målrika matcherna men även 7, 6 och 5 rätt ger dig en vinst (ävn om beloppet är avsevärt mindre). 

Skulle ingen ha åtta rätt så flyttas vinstandelen över till nästa omgång och då måltipset är ett ganska så svårt spel så brukar det ofta leda till att väldigt stora summor brukar samlas ihop. Skulle man då lyckas sätta 8 rätt blir det ett rejält klirr i kassan. 

 

*Credit for the main photo belongs to Jon Super/ AP Photo* 

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.