Likt Stryktipset och Europatipset är Topptipset en svensk klassiker. Många av oss har som tradition att ta en promenad ner till kiosken och sen markera sig genom en kupong innan det lämnas in i kassan.

Nu för tiden sker ju det mesta digitalt men traditionen kvarstår och nu brukar vänner och familj ha videosamtal för att diskutera igenom hur lappen bör spelas. 

Topptipset ingår i utbudet hos Svenska Spel och innebär att åtta matcher väljs ut och för att vinna behöver spelaren ha rätt på alla åtta matcher. 

Matcherna som väljs ut kan vara från världens alla hörn så det är inte specifikt svenska matcher eller engelska matcher som det kan vara på stryktipset. Utan här är enda kriteriet att matchen spelas idag.

Spana in 888sports odds om du vill betta på fotboll

Innehållsförteckning

Hur spelar du topptipset?

Topptipset Tips | Förslag

Topptipset Resultat

 

Hur spelar du topptipset?

Topptipset innehåller, som tidigare nämnt åtta fotbollsmatcher från ligor runt om i världen. I princip kommer det ut ett nytt topptipset varje dag (så länge det spelas fotboll någonstans).

Matcherna som inkluderas i kupongen kan därmed innehålla matcher från de större ligorna i Europa men kan likväl innehålla matcher från mindre kända Asiatiska ligor.

Spelet spelas i princip likadant stryktipset. Varje rad i kupongen betyder en unik match och för varje rad har du tre kolumner att för att markera vad du tror slutresultatet kommer att bli.

Om du tror att det blir en hemmavinst så markerar du rutan för en 1:a, om du tror att det blir oavgjort så markerar du rutan i mitten och om du tror på att det blir en bortavinst så markerar du rutan för en 2:a. 

Är du tveksam och velar mellan två olika matcher har du även möjlighet att helgardera och halvgardera. Det betyder att du markerar fler rutor än ett per rad.

För att vinna måste du ha prickat in rätt utfall på alla åtta matcher. På Stryktipset brukar vinsten "ramla" ner en nivå det vill säga har ingen alla rätt så går vinsten till dem som hade ett fel osv.

Men i topptipset så krävs det att alla matcher tippas rätt, finns det ingen vinnare på åtta rätt sparas potten till framtida kuponger.

Skulle en match avbrytas eller skjutas upp kommer en lottodragning att göras baserat på oddsfördelningen för matchen.

 

Topptipset Tips | Förslag

Att lyckas tippa rätt på åtta matcher är ganska så svårt, visst finns det historier där någon lyckats träffa rätt på allt utan att behöva gardera sig alls. Men oftast är det aningen smartare att spela med några garderingar. 

Det är oftast genom gardering man lyckas träffa skrällarna. Men det är viktigt att vi poängterar att det blir ganska mycket dyrare när du garderar. Så det gäller att ha lite finess och fundera noga över vilka matcher som kräver en gardering och vilka du kan spela en enkel rad på.

Ett vanligt tillvägagångssätt är att spela tillsammans med vänner och familj och på så sätt dela upp kostnaden och skulle det bli en vinst kan man fira tillsammans!

Skulle du behöva hjälp finns det en hel del experttips att tillgå online. Exempelvis kan du spana in 888sports speltips.

Utöver detta bör det tilläggas att det kan vara bra att göra någon form av research innan matcherna drar igång så att du kan bilda dig en uppfattning om vad som vore bäst att spela på. 

Flera av oss brukar av vaneskäl bara chansa på utfallen och slumpvist markera rader, även om det säkert händer någon gång att det lyckas så skulle vi rekommendera att man sätter sig in i matcherna innan kupongen spelas.

Vidare brukar det sällan generera någre större belopp vid vinst när favoriterna vinner sina matcher. Så att hitta några bra skrällar är nog bra (vänligen observerar att det kan vara väldigt svårt att hitta skrällarna)

 

Topptipset Resultat

För att hålla dig uppdaterad kring det senaste för dina matcher kan du med enkelthet se detta direkt på hemsidan. Där kan du även se hur andra spelare har spelat. Matcherna uppdateras i real-tid så du kommer kunna se vad den beräknade vinsten är för ett specifikt utfall.

Skulle du inte vilja kolla där så finns det en uppsjö av andra aktörer som har liveuppdatering av matcher. Exempelvis finns livescore, eller 888sports oddset live där du kan se matcher som spelas och lägga bets.

Men det bästa sättet att hålla sig uppdaterad är ju givetvis att kolla på matcher, det är ju i slutändan det vi fotbollsälskare vill, att se och njuta av vår favoritsport!

*Credit for the main photo belongs to Eugene Hoshiko/ AP Photo* 

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike