Ishockey är en av de mest populära sporterna i norra Europa (inkl. Ryssland) och i USA och Kanada. Under senare år har det även börjats spela i Indien och Pakistan. 
Det finns för oss spelare ett flertal olika möjligheter till att hitta ett bra sportsbet. 

NHL Speltips

Speltips SHL

Speltips Hockey

Speltips Ishockey

Speltips Ishockey Allsvenskan
 

NHL Speltips


NHL startades i Montreal, Kanada år 1917 och har sedan dess växt till att bli världens största och bästa ishockeyliga.

Ligan kryllas av världsstjärnor från alla världens hörn. Vi har exempelvis Alexander Ovechkin från Ryssland och Sidney Crosby från Kanada. 

Ligans vinnare brukar utses genom ett slutspel där vinnaren får en beryktade Stanley Cup.

Senast nu under 2020 var det Tampa Bay Lightning som tog hem Stanley Cuptiteln. Hitta spelmöjligheter på NHL Odds och på vår speltips blogg


Speltips SHL


Svenska hockeyligan, tidigare Elitserien är Sveriges högsta liga inom hockeyn för herrar. Det är här Sveriges alla storstjärnor tagit sina första steg. Foppa började karriären med spel i Modo och Lidström för Västerås HK.

Senast blev det Frölunda som tog hem titeln 2019. Under säsongen 2019/2020 ställdes slutspelet in på grund av den rådande Covid-19 pandemin. Grundspelsserien vanns av Luleå HF.

Hitta bra speltips på bloggen

Speltips Hockey

Det går att spela alla typer av spel på hockey, de flesta är likadana som betting möjligheter i andra typer av sporter.

Man kan exempelvis, som vanligt lägga bets på att ena laget vinner matchen. Det går även att lägga bets som inkluderar övertid och andra mer ishockey specifika bets.

Inom hockeyn spelas årligen VMi hockey och är det största inom landslaget på årlig basis. Det största är dock Vinter-OS som spelas var fjärde år.

 

Speltips Ishockey

Ishockey är inte endast begränsad till NHL och SHL utan det finns även möjligheter att spela på matcher från andra ligor.

En väldigt intressant liga är KHL, Kontinental Hockey League. Ligan bildades 2008 och hade sin grund i den Ryska Superligan.

Nu spelar lag från Finland, Ryssland, Kina, Kazakhstan och Lettland i ligan så den håller väldigt hög kvalitet. Visserligen inte lika hög kvalitet som NHL så viss modifiering av vilka spel man lägger kan behövas.

 

Speltips Hockey Allsvenskan

Hockeyallsvenskan hetter tidigare bara Allsvenskan och är då den näst högsta ligan i Sverige. Tidigare så var ligan uppdelad i Norra och Södra serien, så lag från olika serier som inte gick vidare till playoff kunde tyvärr inte möta varandra.

När HockeyAllsvenskan bildades 2005 så minskades antalet lag och man skapade nu en landsomfattande serie det vill säga att alla lag mötte varandra.

Ligan har stött på massa ekonomiska problem under vissa år som gjort att flera lag mist sina elitlicenser. Det har sett lite ljusare ut de senaste åren och vi hoppas att det fortsätter så!

En vinst av ligan och vinst av ligan ger en uppflyttning till SHL. Likt SHL så ställdes ligan in på grund av pandemin, när ligan avslutades var det IF Björklöven som innehade första placeringen.


*Credit for the main photo belongs to Nick Wass AP Photo* 

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Playmakern Peter Forsberg

Spelgeniet Nicklas Bäckström

Allt om Henrik Lundqvist

Empatiske Elias Pettersson

Nashvilles Filip Forsberg