Det är derbydags i den spanska huvudstaden när Atletico Madrid tar emot Real Madrid på Metropolitano Stadium i Madrid i La Liga.

Matchen spelas på söndag kl 21.00.

Det kommer bli en oerhört intressant match mellan dessa bittra rivaler. 

Real Madrid ligger just nu på första position i tabellen medan Atletico haft det tuffare nu i säsongsinledningen och ligger placerade på 7e plats i ligan. 

Atletico går in i matchen med en tuff förlust i ryggen. De spelade Champions League i veckan och åkte på en snörplig förlust borta mot Bayer Leverkusen med 2-0. Så på deras senaste fem matcher har det förutom den förlusten blivit tre vinster och ett kryss.

Så laget går inte igenom någon kris men det är säkerligen tufft att möta Real efter att man precis förlorat en viktig match i Champions League. 

Spana in 888sports alla fotboll odds

För Reals del har säsongen fortsatt där den förra slutade. Laget ligger som sagt på första plats i ligan och har på fem matcher tagit 15 poäng. Vilket betyder att laget har tagit full pott.

De har även fullpott i Champions League där de vunnit sina två inledande matcher. 

Så Ancelottis mannar jagar sin åttonde raka vinst mot Atletico Madrid. 

Inbördes så har Real Madrid mycket bättre statistik, de har vunnit flest matcher men senast vann Atletico Madrid med 1-0. 

Derby

Men det kommer bli desto svårare denna gång. Även om Real Madrid hade svårt med Leipzig i veckan så kommer Atletico ha det tufft med tanke på deras skadesituation. 

Till söndagens match kan upp till 5 spelare saknas, inklusive stjärnor som Oblak, Savic och Lemar. 

För Reals del är det frontfiguren Benzema som är 50/50 om han kommer till spel. 

Vi tror att det blir en ganska tillknäppt match, som det ofta blir i madridderbyt.

Spana in 888sport för att hitta bra betting möjligheter!

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike