Henrik Lundqvist är en av Sveriges mest kända idrottare. De som inte känner igen honom från ishockeyn känner igen honom från Head & Shoulders reklamerna. Med andra ord så är han en av Sveriges kändaste personer. 

Henke började karriären i Järpens IF och sedan blev det spel för ungdomslaget i Rögle BK och det var där han slog igenom. Under perioden i Rögle så scoutades han rejält av Frölunda HC och tillslut flyttade han över dit. 

Hösten 2000 gjorde Henke debut för Frölunda i Elitserien och ganska så snart en av lagets viktigaste spelare. Innan Henke flyttade till NHL och New York Rangers så hade han hjälpt Frölunda vinna SM-Guld två gånger och bli den förste spelaren att tilldelas Honkens trofé, Guldpucken och Guldhjälmen under en och samma säsong.

Lundqvist startade sin rookiesäsong som andremålvakt men efter att förstemålvakten Weekes skadade sig så fick Henke sin chans. Han briljerade och blev ganska snabbt förstemålvakten i Rangers. Det var i samband med dessa prestationer Henke fick sitt smeknamn "The King".

Efter det så gick Henke från klarhet till klarhet och under sin tid i New York Rangers och han blev framröstad till Rangers MVP hela 9 gånger varav fem gånger i rad. Utöver det så vann han under sin tid i Rangers även Vezina Trophy 2012 (han blev nominerad fem gånger). 

Under 2020 efter dryga 15 år i New York Rangers valde klubben att köpa ut Henke från kontraktet och efter att ha varit en fri agent under några veckor så offentliggjordes det att Lundqvist skrivit på ett 1års kontrakt med Washington Capitals för spel under säsongen 2020/2021.

Tyvärr uppdagades det i december att Henke hade ett hjärtproblem som behövde operereras och det betydde att han skulle missa hela säsongen. Positivt är att Henrik Lundqvist bara för några veckor sedan börjat träna igen.

Hos 888sport kan du hitta massa NHL betting tips

Innehållsförteckning

Biografi | Tidiga år

Familj | Fru

Förmögenhet | Lön | Net Worth

Instagram | Twitter

Statistik | Medaljer | Meriter

FAQ

 

 

Biografi | Tidiga år

Henrik Lundqvist och tvillingbroren Joel föddes i Åre den 2a Mars 1980 till Peter Lundqvist och Eva Johansson. Bröderna var tillskillnad från områdets andra barn endast intresserade av Ishockey istället skidåkning som var den populäraste sporten i trakten.

Deras far jobbade för ett bolag som sponsrade Frölunda och pojkarna växte upp Frölunda som favoritlag. Innan det blev spel i favoritlaget så gick bröderna först till Järpens IF innan familjen flyttade ner till Skåne och då blev spel i Rögle BK.

Familj | Fru

Henrik Lundqvist är gift med Therese Andersson sedan 2011 och paret har två döttrar ihop.

Klicka på liveodds ishockey om du vill betta när när matchen är igång!

Förmögenhet | Lön | Net Worth

Lundqvist har spelat i NHL sen tidiga 2000-talet och har därmed samlat ihop en hel del pengar genom sitt kontrakt samt som ambassadör till märken som Head & Shoulders. 

Enligt de flesta källor ute på nätet så har The King en förmögenhet på runt $35 miljoner.

Instagram | Twitter

Lundqvist brukar ofta använda sig av sociala medier för att dela med sig av sitt liv till sina följare. Henke har på Instagram runt 600 tusen följare där han heter @hlundqvist35.

På Twitter har han 700 tusen följare och även här har han samma handle @hlundqvist35.

Statistik | Medaljer | Meriter

SHL

Antal Matcher: 144

Antal hållna nollor: 21

Titlar: 2 SM-Guld (2003, 2005)

 

NHL

Antal Matcher: 887

Antal hållna nollor: 64

Titlar: 0

 

Tre Kronor

Antal Matcher: 51

Antal hållna nollor: 8

Titlar: 1 OS-Guld (OS-Turin)

1 OS-Silver (OS-Sotji)

1 VM-Guld (Tyskland-Frankrike 2017)

2 VM-Silver (Tjeckien 2004 & Finland 2003)

 

FAQ

Hur lång är Henrik Lundqvist?

- Han är 185 cm lång

Varför spelar inte Lundqvist under säsongen 2020/2021?

- Han opererades för ett hjärtfel och håller förnärvarande på med rehabträning

Hur mycket väger Henrik Lundqvist?

- Han väger runt 85 kg

Vem är Henrik Lundqvists bror?

- Hans bror är Joel Lundqvist som spelar för Frölunda

Vad har Henrik Lundqvist för smeknamn?

- Han kallas The King, King Henrik, Henke och Schampokillen

 

*Credit for the main photo belongs to Keith Srakocic/ AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Playmakern Peter Forsberg

Spelgeniet Nicklas Bäckström

Empatiske Elias Pettersson

Nashvilles Filip Forsberg

Världsbäste Erik Karlsson