Sociala Medier är som tidigare nämnt ett oerhört bra verktyg för spelare att "connecta" med sina fans. Förutom det kan de även tjäna massvis med pengar genom diverse sponsrade inlägg. Detta gör att fotbollsspelare är väldigt måna om att ha många följare. Häng med när vi presenterar fotbollsspelarna med flest följare.

Mest följda fotbollsspelarna:

5. Marcelo

4. James Rodríguez

3. Neymar

2. Lionel Messi

1. Cristiano Ronaldo

 

5. Marcelo

@Marcelotwelve

Marcelo kom till Real Madrid år 2007 och var tänkt att ersätta den legendariske ytterbacken Roberto Carlos. De första säsongerna gick det lite knackigt men därefter har han kontinuerligt levererat så pass att han ses som en av de bästa ytterbackarna i världen. 

Marcelos spralliga personlighet har gjort att han samlat på sig 46,1 miljoner följare på Instagram.

 

4. James Rodríguez

@Jamesrodriguez10

På fjärde plats hittar vi colombianen James Rodriguez som slog igenom under VM 2014 i Brasilien där han vann skytteligan med sex gjorda mål. Han spelar för närvarande i Everton men har tidigare spelat i klubbar som Real Madrid, Bayern München, Monaco och Porto.  

Han har hela 46,7 miljoner följare på Instagram. 

3. Neymar

@Neymarjr

Brasilien har alltid varit det land som producerat anfallsstjärnor med flärd. Den största brasilianska stjärnan just nu är otvivelaktigt Neymar. PSG stjärnan ledde det franska laget till en inhemsk trippel och till deras första Champions League final någonsin under säsongen 2019/2020.

På Instagram har Neymar mer än tre gånger så många följare som 4e rankade James. Neymar har runt 144 miljoner följare.

 

2. Lionel Messi

@Leomessi

På andra plats i listan hittar vi Lionel Messi. Messi har den bäste målskytten genom tiderna i La Liga (hitta bra La liga odds här) och även bäste målskytt genom tiderna för Argentina och Barcelona. Han har vunnit Ballon d’Or hela sex gånger vilket är mer än någon annan.

Han har slagit ofantligt många rekord med enkelhet och är onekligen en av dem bästa spelarna genom tiderna, kanske till och med den bästa.

Messi har en följarskara på runt 172 miljoner följare på Instagram.

 

1. Cristiano Ronaldo

@Cristiano

Föga förvånande hittar vi Cristiano Ronaldo på första plats. Den portugisiske landslagskaptenen har briljerat i alla klubbar han spelat i. Från Manchester United till Real Madrid och nu i Juventus.

Han är Portugals och Real Madrids bäste målskytt genom tiderna och har även gjort flest mål någonsin i Champions League (Odds Champions League). Han har vunnit Ballon d’Or fem gånger och lett sitt land till EM-guld.

Cristiano Ronaldo är Messis evige rival men när det kommer till sociala medier har argentinaren ingen chans. Cristiano har helt makalösa 247 miljoner följare. Detta gör honom till fotbollens och världens mest följda person. 

cri  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Credit for the 2nd photo belongs to Antonio Calanni / AP Photo*

Credit for the main photo belongs to AP Photo/Joan Monfort*

 

 

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike