888sport info transferfonstret i januari

Framgångar

Luis Suarez – 2011 – Ajax till Liverpool – 22,5 miljoner pund – karriär i Liverpool: 133 framträdanden 82 mål

Nemanja Vidic – 2006 – Spartak Moskva till Manchester United - 7 miljoner pund – karriär i Manchester United: 300 framträdanden 21 mål

Christophe Dugarry – 2003 – Bordeaux till Birmingham – Lån – karriär i Birmingham: 30 framträdanden 6 mål.

Misslyckanden

Andy Carroll – 2011 – Newcastle till Liverpool - 35 miljoner pund – karriär i Liverpool: 58 framträdanden 11 mål.

Afonso Alves – 2008 – Heerenveen till Middlesbrough – 12,7 miljoner pund – karriär i Middlesbrough: 47 framträdanden 13 mål.

Savio Nsereko – 2009 – Brescia till West Ham - 9 miljoner pund – karriär i West Ham: 11 framträdanden 0 mål.

Framgångar

Luis Suarez

Luis Suarez är på många sätt en ovanlig spelare. Bortsett från hans tendens att bita motståndare sticker Suarez även ut som en januarivärvning som var en total succé. Suarez värvades till och med från Eredvisie, en notorisk källa för Premier League-floppar. Uruguayanen förde nästan självmant Liverpool till en första titel i Premier League när han vann guldskon 2013/14 men lämnade sedan för Barcelona.

Nemanja Vidic

Nemanja Vidic var relativt okänd när han kom från Spartak Moskva men han lämnade Manchester med fem PL-titlar och en Champions League-titel. Jose Mourinho skulle verkligen må bra av att hitta en ny Vidic för att lösa problemet med det centrala försvaret; Manchester United som har oddsen 401.00 till att vinna Premier League är långt ifrån att vara det fantastiska lag som Vidic var kapten för.

Christophe Dugarry

Christophe Dugarry hade kanske inte en lång och glittrande karriär i Birmingham, men han kommer för evigt att bli ihågkommen som en legend för Blues. Fransmannen hade innan dess en glittrande karriär och var en del av laget som vann VM 98 och EM 00. Efter att ha gjort 5 mål på 4 matcher och räddat Birmingham från nedflyttning 2013, där Dugarry sedermera genomförde en permanent övergång till laget han var på lån hos. 

Misslyckanden

Andy Carroll

Även om Fernando Torres övergång till Chelsea för 50 miljoner pund knappast var någon lysande succé, gav spanjoren ett par minnesvärda ögonblick när han spelade i blått. Torres ersättare i Liverpool var, av någon anledning, Andy Carroll. Den kraftfulla centertanken utsågs till Alan Shearers efterträdare, men det var inget smart drag att lämna Newcastle. Carroll hade svårt med pressen på Anfield och gjorde 4 ligamål under hans enda hela säsong i rött.

Afonso Alves

Alfonso Alves gjorde otroliga 45 mål på 39 framträdanden för Heereveen och Middlesbrough ansåg att de hade genomfört en kupp när de kontrakterade spelaren. Hans hattrick när de slaktade Manchester City med 8-1 låter som en dröm när man tänker på de olika vägarna som Alves och City har tagit under de senaste åren. Alves bleknade bort i den Qatariska ligan efter att ha lämnat Teesside, samtidigt som City har nått större framfångar och nu är oddsfavoriter till 4.60 att vinna Champions League.

Savio Nsereko

Övergångar för anfallare i januari kan verkligen gå lite hur som helst. West Ham pungade upp med ett betydande lopp på 9 miljoner pund för den unga anfallaren Savio Nsereko efter 3 mål på 22 matcher för Brescia. Savio gjorde anspråk på tröjan med nummer 10, och gjorde passande nog bara 10 mållösa framträdanden för the Hammers. Hans karriär har sedan dess gått vidare till Litauen, Bulgarien och Kazachstan.

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.