Det är dags för den sista omgången av Premier League där Liverpool och City gör upp om titeln. City får ses som favoriter då de ligger en poäng före i tabellen, men skrällar har hänt förut och kan hända igen. Surfa in på vår sida för att se betting och odds på Premier League

Liverpool och Manchester City rivstartade säsongen och tillsammans med Chelsea toppade de tabellen från säsongsstart. Som väntat lyckades inte Chelsea hänga med de två andra och runt jul var det väldigt tydligt att det var Liverpool och City som skulle göra upp om titeln, med Tottenham som en outsider. 

Liverpool ledde ligan med 7 poäng före Manchester City efter nyår, ett försprång som City lyckades äta upp efter att ha vunnit med 2-1 mot Liverpool. Samtidigt halkade Tottenham som väntat längre och längre ifrån toppstriden efter en riktig vårsvacka och var inte långt ifrån att hamna utanför Champions League-plats. 

City och Liverpool har under flera veckors tid turats om om att inneha förstaplatsen i ligan, och trots ett tufft spelschema har båda lagen i princip vunnit alla sina ligamatcher den senaste tiden vilket innebär att titeln kommer att avgöras på den sista matchdagen!

City ligger i dagsläget bara en poäng före Liverpool. Vinner de borta mot Brighton, vilket alla tror att de kommer göra, tar de hem titeln för andra året i rad under Guardiola. Om de däremot inte lyckas vinna har Liverpool chans att sno åt sig titeln om de lyckas slå Wolverhampton, årets kanske största överraskning, på hemmaplan.

Champions League-platserna är redan avgjorda och förutom Pool och City så blir det Tottenham och Chelsea som tar sig till nästa års CL. Arsenal och Manchester United var länge med i striden om CL-platserna, men efter en period av usla resultat av i princip alla lag som var inblandade i CL-striden så föll Arsenal och United på målsnöret. 

I bottenstriden är det också redan klart att Fulham, Huddersfield och Cardiff åker ur. Huddersfield var klara för nedflyttning för flera veckor sedan och hade egentligen inte mycket att sätta emot i Premier League. 

Fulham såg på förhand starka ut med en trupp som var väl utrustad för att klara sig kvar i Premier League. Dock läckte laget som ett såll bakåt vilket till slut blev deras fall. Cardiff höll ut längst men till slut så räckte de till. Efter några heroiska insatser fick laget till slut acceptera att det blir spel i Championship nästa år. 

Den sista omgången kan bjuda på otrolig dramatik beroende på hur det går för Liverpool och City. Alla vår odds på fotboll hittar du på vår hemsida där du även hittar mängder av liveodds att spela på under titelavgörandet! 

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.