Vi ger dig förutsättningarna inför EM-kvalmatchen på Malta! Spana in all vår betting och odds på fotboll för de senaste oddsen på landslaget. Eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna?

Sverige besegrade som väntat Malta utan några större problem och hoppas nu kunna skrälla mot storfavoriten Spanien på Friends Arena. 

Trots att det går att säga mycket positivt om matchen mot Malta så är det ändå en match som Sverige ska vinna tio gånger av tio. Nu gäller det att ta nya tag mot ett av Europas bästa landslag. 

Spanien är inte matematiskt klara för EM, men det ska mycket till om de ska skaffa sitt försprång i tabelltoppen. I det första mötet i Spanien så var spanjorerna helt överlägsna och vann enkelt med 3-0. 

Till de här landslagsuppehållet så har Spanien tagit ut en relativt obeprövad trupp med många unga, hungriga spelare som vill visa framfötterna. Mot Norge så syntes det att Spanien inte riktigt var samspelta. Lars Lagerbäcks unga, spännande landslag var det bättre laget under stora delar av matchen och förtjänade verkligen poängen de fick med sig. 

Spanien tog ledningen tidigt i den andra halvleken men lyckades inte stå emot den norska anstormningen som följde och på tilläggstid så fick Norge en straff som Joshua King säkert satte dit. 

Sveriges trupp ser ut som väntat och vi kommer antagligen få se en väntad startelva mot Spanien med Marcus Berg på topp i vanlig ordning. Trots hans måltorka så tycker Janne att han bidrar med mycket defensivt arbete. Bredvid honom blir det nog Quasion som får chansen. Robin fortsätter göra det riktigt bra i både klubblag och landslag och förtjänar verkligen sin plats i startelvan. Sen har vi en stark joker på bänken i Aleksander Isak som blir bättre och bättre för varje dag som går. 

Allt annat än en seger för Spanien vore såklart en skräll, men med tanke på det nya, unga spanska landslaget och kaoset de har haft på tränarposten de senaste åren så är det nu man ska slå dem om man någon gång ska lyckas!

 


 

Sverige åker ner till Malta för att spela ännu en viktig match i EM-kvalet. Kvalet börjar dra ihop sig allt annat än tre poäng skulle vara en katastrof. 

Sverige befinner sig för tillfället på andra plats i kvaltabellen, sju poäng efter Spanien. Då inget av lagen i gruppen kommer kunna utmana Spanien om förstaplatsen så är det den åtråvärda andraplatsen som Sverige måste hålla. 

Rumänien jagar Sverige och ligger just nu en poäng bakom, och då Sverige kommer möta Spanien nästa vecka så är det livsviktigt att ta med sig alla tre pinnar hem från Malta för att inte riskera att halka ner på en tredjeplats. 

Den stora nyheten i Jannes trupp är att Parmas halvsvenska försvarare Riccardo Gagliolo blivit uttagen. Gagliolo är uppvuxen i Italien men är halvsvensk och får nu chansen i landslaget efter att ha gjort det bra i serie A under säsongen. Tveksamt om han får starta, men definitivt en joker i truppen. 

I övrigt är ser det ut som väntat. Durmaz är fortsatt peta till förmån för Ken Sema som har gjorde det riktigt bra sen han anslöt till Udinese från Watford. I anfallet har Quaison fortsatt ösa in mål i Tyskland för Mainz och bör få chansen från start. Sveriges stora anfallshopp Aleksander Isak har även han gjort det bra i sin nya klubb Real Sociedad och förhoppningsvis får vi se de båda starta tillsammans i anfallet. 

Malta ligger näst sist i gruppen med 3 inspelade poäng, före Färöarna på 0 poäng. Malta ska inte ha någon chans i det här mötet och även om Sverige ställer en reservbetonad elva på banan så ska det bara vara seger som gäller för blågult, vilket också reflekteras i oddsen

 

*Credit for the main photo belongs to Efrem Lukatsky/ AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content
De bästa fotbollsfilmerna som du måste se!

De bästa fotbollsfilmerna

2020s största fotbollstalanger

2020s största fotbollstalanger

Speltips fotboll – Allt om Speltips allsvenskan, Speltips Premier league & Speltips Champions League

Speltips Fotboll

Juventus bästa spelare genom tiderna

Juves bästa spelare någonsin

Juventus bästa spelare genom tiderna

Juves bästa spelare någonsin