888Sport

Att se nutida fotbollspelare som har återskapats på ett realistiskt sätt har varit bidragande till att FIFA har blivit en av de ledande eSporterna tillsammans med spel som League of Legends and CS:GO. Men inte ens statistikgenierna hos EA Sports kunde ha förutsett att Mohammed Salah skulle stänka in 44 mål förra säsongen, därav hans låga betyg på 83 i FIFA 18. På FIF19 har han slagit in sig bland de 100 bästa spelarna, där hans betyg på 88 gör honom till den 27:e bästa spelaren i spelet. Denna ökning är inte stor nog enligt ett antal arga Liverpool fans.

Harry Kane är en man som har varit i toppen länge, vilket är varför den engelska anfallaren har ett högre betyg än Salah, trots att han gjorde 30 ligamål mot egyptierns 32 förra säsongen. Kanes målproduktion i Premier League har ökat varje säsong, med 21, 25, 29 och 30 gjorda på hans fyra fullständiga säsonger.

Kylian Mbappes flytt till PSG verkar löna sig för samtliga parter, den unga fransmannen gjorde 21 mål på 44 framträdanden. Hans snabbhetsbetyg på 96 kan dock inte bli så mycket bättre. De flesta tävlande vid det senaste FIFA eWorld Cup rankade Messi och Ronaldo som sina favorit FUT-spelare, men Mbappe förväntas ta över.

Frankrike kommer att sätta skräck i sina motståndare i FIFA19, då 6.00 favoriterna till att vinna EM 2020 har förbättrats avsevärt. Samuel Umtiti var avgörande i Frankrikes försvar under VM, han lämnade ett stort avtryck på den högsta internationella nivån efter att ha imponerat för Barcelona i europeiska tävlingar. Umtiti är nu en av de ledande mittförsvararna och hans betyg har ökat från 83 till 87.

Avskriv honom på egen risk; Ibrahimovic är återigen profilstark, denna gång i LA Galaxy i MLS.  Ibrahimovic anpassade sig snabbt till sin nya hemstad och gjorde 21 mål på sina första 25 matcher i MLS. Hans betyg har dock sjunkit från 88 till 85, kanske på grund av att han inte längre spelar i de största europeiska tävlingarna.

Arjen Robben har blivit utsatt för samma tapp, mannen i München är inte längre riktigt på samma nivå som när The Guardian utnämnde honom till världens fjärde bästa spelare 2014. På FIFA 19 är Robben den 87:e bästa spelaren i spelet. Med tanke på att han bara gjorde 5 mål i Bundesliga efter att ha gjort 13 säsongen innan var det bara en fråga om när hans betyg skulle sjunka.

David Luiz betyg sjönk från 86 till 83 efter en skakig säsong, men nu har han en nyckelroll under Sarri. Oddsen på att Chelsea vinner ligan är satta till 9.00,om de gör det kan du förvänta dig stora ökningar i betyg för Chelseas spelare på FIFA 20. Luiz pånyttfödda betydelse för Chelsea kan göra hans tapp i betyg är temporärt istället för permanent.

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.