888Sport

Efter alla spektakel som har hänt inom fotbollen genom åren, pratas det mycket om några av de mest kontroversiella ögonblicken. Vissa har varit häpnadsväckande att de har förändrat sporten.  Dessa kommer alltid att vara saker som fans kommer att prata om.

Paolo Di Canio knuffar domaren

Strax före halvtid i matchen mellan Sheffield Wednesday och Arsenal under säsongen 1998 uppstod ett stort bråk mellan många av båda lagens stjärnor. En av dessa stjärnor var Paolo Di Canio, som sedan dess har byggt upp ett rykte om att vara både hetlevrad och alltför passionerad.

Stöket slutade med att domaren Paul Alcock gav rött kort till Di Canio, som sedan knuffade Alcock. Till denna dag hävdar italienaren att det inte var en aggressiv knuff, utan mer att han visade sitt missnöje, det ses dock som en del av den person han var och är.

Luis Suarez biter sitt tredje offer

Samtidigt som han i princip själv förde Liverpool till vad som nästan var deras första Premier League-titel, kommer Luis Suarez framförallt att ihågkommas för sitt fula spel. Bland andra incidenter, har att bitas hängt med under hela hans karriär allt eftersom att han har flyttat till större ligor och lite större spelare.

Det började i Ajax år 2010 när han satte sina tänder i PSV-spelaren Otman BakkalSnabbspola fram till 2013, uruguayanen är en etablerad Premier League-stjärna men kände sig ändå tvungen att bita Branislav Ivanovic i Chelsea, vilket ledde till en avstängning som varade i 10 matcher. Men den mest ökända attacken av dem alla, som gav honom fyra månaders avstängning, var hans angrepp den italienska mittbacken Giorgio Chiellini när de möttes i VM 2014.

Eric Cantona sparkar ner ett fan

I en måstematch för Manchester United borta mot Crystal Palace nådde temperaturen kokpunkten. Eric CantonaUniteds stjärnspelare som hade varit fokus för Palace försvarsparkade ner Richard Shaw och fick ett rött kort i den 48:e minuten.

När den ilskna fransmannen gick längs med sidlinjen till omklädningsrummet vändes hans uppmärksamhet mot Matthew Simmons. Rapporter hävdar att Simmons hade ropat glåpord mot Cantona, och detta resulterade i att han hoppade över sponsorskylten med en karate-spark mot Crystal Palace supportern.

Cantonas gamla lag har för närvarande oddsen 7.00 för att vinna Premier League denna säsong.

Frank Lampards VM "mål"

England och Tyskland har varit motståndare inom fotboll i årtionden, där hettan i sextondelen under VM i Sydafrika 2010 ökade rivaliteten. Tyskland var i ledning med 2-1, Frank Lampard drog iväg ett skot utanför straffområdet som träffade ribban och gick över mållinjen för att sedan studsa ut. Den tyska målvakten Manuel Neuer spelade vidare som om ingenting hade hänt och domaren Jorge Larrionda gick det.

Målet som aldrig gjordes tvingade FIFA att införa mållinjeteknik.

Zinedine Zidanes skallning i VM-finalen

Zinedine Zidane var en av de största spelarna i sin generation och en av de största genom tiderna. Han har uppnått nästan allt som spelareoch ser ut att fortsätta sin karriär bakom kulisserna. I oktober kommer han att börja arbeta som rådgivare till Juventus, som nu kan spelas till 7.00 för att vinna Champions League denna säsong

Men ett av hans mest ökända ögonblick inträffade i hans sista match någonsin som spelare, i VM-finalen dessutom. När han gick förbi Marco Materazzi, sa den gängliga italienaren någonting till Zidane som fick fransmannen att tända till, vända sig och sätta en skalle i bröstet  Materazzi.

 

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.