Under hösten 2018 visade den engelske förbundskaptenen Gareth Southgate, som själv var med i EM-semifinalen 1996, stort mod när han tog ut ett antal unga spelare som ännu inte debuterat i landslaget. 

Derby Countys mittfältare Mason Mount var enligt många den mest uppseendeväckande uttagningen som Southgate gjorde i samband med Englands landskamper i november 2018. Han gjorde detta på grund av att Derby rankades högt i oddsen när det gäller vilket lag som ska vinna Championship

Här tittar vi tillbaka på några andra spelare som alla blev uttagna trots att de inte spelade i respektive lands förstaliga.

Kevin Phillips (England, 1999)

Säsongen 1998/99 lyste Phillips upp andradivisionen med sitt Sunderland, vilket gjorde att Kevin Keegan belönade honom genom att ta ut Phillips i det engelska landslaget. Phillips debuterade för England 28 april 1999 i en vänskapslandskamp mot Ungern i Budapest, dock var det ingen höjdarmatch och Phillips skulle bara göra sju landskamper till för "Three Lions". 

Även om han blev uttagen i truppen för EM 2000 spelade inte Phillips i den för England bedrövliga turneringen. Dock låg hela tiden hans fokus på att hålla kvar Sunderland i högsta divisionen efter en strålande första säsong i Premier League. Phillips, som kan liknas vid sin generations Jamie Vardy, hade inga större problem med skiftet från andradivisionen til Premier League och vann dessutom skytteligan säsongen 1999/2000 på 30 mål.

Efter det nådde han aldrig samma höjder och efter Sunderlands nedflyttning 2003 gick han till Southampton. Han gjorde en utmärkt vår säsongen 2003/04, men tvingades ännu en gång spela i ett lag med dåligt ledarskap, vilket kulminerade i att "the Saints" trillade ur Premier League 2005. 

Det var nu som Phillips blev något av urtypen för en skicklig yrkesman då han två gånger tillhörde det förlorande laget i en playoff-final, 2007 i West Bromwich och 2012 i Blackpool.

Dock skulle det bli ett lyckligt slut. Under sin tid i Leicester var Phillips visdom en stor tillgång i omklädningsrummet när "the Foxes" gick upp i Premier League säsongen 2013/14. Således är det givetvis öppet för tolkning exakt hur stor roll hans närvaro spelade i klubbens avancemang, vilket för övrigt bara var två år innan det största idrottsmiraklet i modern tid.

Massimo Maccarone (Italien, 2002)

I mars 2002 reste Empolis Serie A-aspirerande anfallare Massimo Maccarone till Elland Road för att göra landslagdebut mot England. Han gjorde förvisso inget större avtryck genom att göra något mål, men han gjorde ändå en minnesvärd landslagsdebut eftersom han ordnade den straff som gjorde att Italien vann. 

Maccarone blev inte uttagen i Italiens VM-trupp samma år och därefter skulle anfallaren få svårt att hävda sin plats i startelvan. I oktober 2002 gjorde han sitt andra och också sista framträdande i det italienska landslaget, men innan dess hade den dåvarande Middlesbrough-tränaren Steve McLaren värvat honom till den engelska klubben.

Under sin första säsong i Teesside gjorde han ganska blygsamma nio mål. Detta räckte dock för att han skulle bli lagets bästa målskytt under säsongen som bäst kan beskrivas som "obestämbar" för ett Boro som slutade på 11:e plats. Efter det nådde han aldrig samma "höjder" och blev så småningom överflödig i ett Boro som i mitten av 2000-talet kämpade på två fronter. Dock ska sägas att han gjorde några viktiga mål när Boro mycket överraskande tog sig till UEFA-cupfinal 2006. 

För Maccarones del har hemma alltid varit bäst. Efter några framgångsrika sejourer som lånespelare gick Maccarone definitivt till Siena 2007 där han gjorde över tio mål per säsong under två av de följande tre säsongerna. Han är också ett levande bevis på att vissa spelare kan uppleva något av en "indiansommar" under de sista åren, vilket Maccarone gjorde när han 2012 återvände till Empoli och hjälpte laget gå upp i Serie A säsongen 2013/14.

Lukas Podolski (Tyskland, 2006)

Huvudtränare Marcel Koller tog ett stort steg när han i november 2003 lät Lukas Podolski debutera för FC Köln. Även om Podolski direkt gjorde avtryck med tio mål räckte inte detta för att hålla Köln kvar i Bundesliga, men det räckte för att Podolski skulle bli uttagen i den tyska EM-truppen 2004.

När Podolski blev uttagen i EM-truppen blev oundvikligen också större klubbar intresserade. Dock stannade han kvar i Köln och förde omedelbart laget tillbaka till Bundesliga, bara för att se de ramla ner ännu en gång, trots att han gjorde vad han kunde. Vid det laget var Podolski en av Tysklands viktigaste målskyttar och blev ännu en gång uttagen till ett mästerskap trots att han var en spelare i en lägre division. 

En del menar att VM 2006 gjorde Podolski till en fulländad spelare. Han gjorde mål i Tysklands tredje gruppspelsmatch mot Ecuador och gjorde två tidiga mål mot Sverige i en turnering där Tyskland nådde semifinal och slutade trea. 

Hans klubbkarriär har varit mer fruktsam, då han blivit cupmästare i tre olika länder. 49 mål och 130 landskamper för de fyrfaldiga världsmästarna är heller inget att skämmas över och i slutändan kan Podolski se tillbaka på en karriär som är betydligt med positiv än negativ.

Federico Bernardeschi (Italien, 2014)

Numera är han en del av Juventus, som innan säsongen började hade lägst odds för att vinna Serie A, men före det hade Fiorentinasonen Federico Bernardeschi gjort sig ett namn under sin tid som lån i Serie B-klubben Crotone, där han säsongen 2013/14 gjorde 12 mål på 39 matchen. Många såg honom som en påläggskalv, dock var det ingen som anade hur fort han skulle nå toppskiktet inom den italienska fotbollen.

Många skulle nog anse att allt började i april 2014 när han mycket överraskande togs ut i den italienska landslagstruppen med spelare som kämpade för att ta en plats i det italienska VM-laget. Även om det aldrig var frågan om att han verkligen skulle spela i de kommande vänskapsmatcherna, var det ändå ett tydligt tecken på att han var landets framtid. 

Väl tillbaka i Fiorentina fortsatte Bernardeschi att imponera. Redan i sin andra match för klubben, mot EA Guingamp i Europa League 18 september 2014, gjorde han mål och kommande säsong fick han också ikläda sig tröja nummer 10. I Fiorentina har det stor betydelse att ha just det numret och kommer också med förväntningar på att ständigt leverera crossbollar till lagets skyttekung.

Därefter var det bara en tidsfråga innan han skulle göra debut i landslaget, vilket han också gjorde i samband med matcherna mot två andra av 2016 års EM-favoriter, nämligen Spanien och Tyskland. Hans insats räckte tydligen för att han skulle bli uttagen i den 23 man starka EM-truppen. Dock gjorde han bara ett framträdande i turneringen och det i den betydelselösa förlustmatchen mot Irland.

Hösten 2018 är Bernardeschi en viktig del i titelförsvarande Juventus, som i samband med Nations League-uppehållet i november var tredje favorit till att vinna Champions League. Han ses också som ett hopp för en nation som blev helt förkrossade när deras kära landslag missade VM 2018.

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.