Champions League-finalen är äntligen här! Årets final blir ett helengelskt möte mellan Liverpool och Tottenham på Wanda Metropolitano i Madrid. Spana in alla våra odds och betting på champions league för de senaste finaloddsen!

Liverpools väg till final var inte alltid spikrak. Efter att nästan ha blivit utslagna i gruppspelet så fick laget en tuff lottning i åttondelsfinalen i form av Bayern Munchen. Dock var Bayern helt ur form och Liverpool kunde ganska enkelt ta sig vidare efter en seger på bortaplan.

I kvartsfinalen ställdes Liverpool mot Porto i ett möte där ingen förväntade sig att Porto skulle bjuda på särskilt tufft motstånd. Pool kunde enkelt glida förbi Porto efter två segrar. I semifinalen fick dock värsta möjliga motstånd i form av Barcelona och Lionel Messi. 

Efter en jämn match på Camp Nou lyckades ändå Barca kamma hem segern med hela 3-0 och en hel fotbollsvärld var säkra på att Barcelona skulle ta sig till final. Liverpool ville dock annat och sopade Barcelona av banan i det andra mötet och lyckades vinna med hela 4-0! 

Om Liverpool har haft en krokig väg till final så är det inget emot hur Tottenham har tagit sig dit. De var flera gånger på väg ut ur gruppspelet men lyckades ta sig vidare tack vare några sena mål och andra lags dåliga resultat. 

Väl i åttondelsfinal så blåste laget bort Dortmund relativt enkelt och ställdes mot Manchester City i kvartsfinalen. Efter att ha vunnit med 1-0 hemma så förlorade laget en av de mest dramatiska fotbollsmatcherna i modern tid med 4-3 på bortaplan och tog sig vidare till semifinal tack vare fler gjorda bortamål.

I semifinalen mot Ajax var Tottenham inte riktigt vakna i första mötet och förlorade mot ett ungt och piggt Ajax med 1-0. Den första halvleken i Amsterdam började uselt och Tottenham låg under med 2-0 i paus. Tränare Pochettino gjorde ett par byten i paus och i den andra halvleken dominerade Tottenham och lyckades vända matchen till 2-3 efter ett mål i matchens sista sekund av Lucas Moura, som fullbordade hans hattrick.

Vi vet att det kommer bli en spännande möte när finalen spelas mellan två lag som har fått kämpa till sista svettdroppen för att ta sig hit. Gör matchen ännu mer spännande genom att spana in alla våra odds och betting på fotboll. Om du hellre vill se hur matchen utvecklar sig kan du alltid spana in våra liveodds!

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.