I dem stora mästerskapen har vi alltid fått se unga spelare ta det där klivet upp och etablera sig som världstjärnor. I VM så har spelare som Pele, Ronaldo och Mesut Özil presenterat sig för världsscenen och i EM har vi spelare som Fernando Torres, Peter Schmeichel och Paolo Maldini. 

Så även i år kommer vi förtrollas av en ny talang. Även om fotbollen och världen är mer sammankopplad än någonsin, där vi har möjlighet att kolla på fotboll från världens alla hörn så har inte vi alla stenkoll på de största talangerna. 

Vi har skrivit en hel artiklar om EM 2020, här har du hela listan:

EM Guide Euro 2020 | EM 2021

Landslaget | Sverige i EM 2020 | Euro 2021

EM 2021 | Euro 2020 Spelschema | Kalender

Speltips EM 2021 | Euro 2020

EM Elvan | Drömelvan | EM 2020 | Euro 2021

 

Under detta millenium har vi fått se flera länder levererera massvis med talanger, exempelvis Spanien under EM 2008, Tyskland under EM 2012, Frankrike under EM 2016. Denna gång är det England som fått fram en hel drös med talangfulla spelare. I listan nedan så är det tre engelsmän som är med och en tysk spelare som är fostrad i England.

I denna artikel från 888sport så kommer vi presentera några välkända men också några lite mer okända talanger som kan bli årets EM-stjärna.

Tidigare har vi presenterat de största talangerna i världen så vissa av spelarna återfinns på båda listorna. Den artikeln kan du läsa här

Innehållsförteckning

Jude Bellingham

Phil Foden

Jadon Sancho

Dominik Szoboszlai

Ryan Gravenberch

Jamal Musiala

Pedri

Nuno Mendes

 

 

Jude Bellingham - England

Bellingham har varit på storklubbarnas radar sedan han var runt 15 år gammal och när sommarfönstret under 2020 närmade sig visste alla att han skulle lämna Birmingham City för spel i en storklubb. Det spekulerades i att det troligen skulle bli Manchester United men till slut valde familjen Bellingham att skriva på för Borussia Dortmund.

I samband med sin flytt blev han den dyraste 17åringen i historien där Dortmund betalade över 25 miljoner pund. Transfersumman gjorde att många hade extrema förväntningar på ynglingen och Bellingham har definitivt levt upp till allt. 

Efter bara några månader i klubben så etablerade han sig som en startspelare och slog massa olika rekord i ligan, cupen och i Champions League. Han slutade säsongen med 4 mål och 4 assist på 46 matcher från sin centrala mittfältsposition. Bellingham är en väldigt modern mittfältsspelar som är bekväm med boll och kan klassas som en box-to-box mittfältare. 

Phil Foden - England

Foden föddes år 2000 i storstadsområdet Manchester och har ända sedan barnsben hejat på Manchester City. Han började spela för ungdomslaget som nioåring och har i princip sen dess haft världens ögon på sig. 

Den engelska pressen tycker ofta om att döpa diverse engelska spelare som bland världens största talanger efter bara några matcher. Oftast har de likt Pele helt fel. Men i fallet med Phil Foden så kanske de har rätt. Guardiola berättade efter Fodens debut i A-laget att det var länge sedan han såg någon så talangfull som Foden. 

Guardiola har visat stort förtroende för Foden som under säsongen 2020/2021 varit i princip en startspelare i offensiven och han var en av dem som bar laget till deras första Champions League final. 

Totalt slutade han på 50 matcher under säsongen där han gjorde 16 mål och spelade fram till ytterligare tio.

Jadon Sancho - England

Jadon Sancho, född år 2000 i Londonområdet gick som 14 åring till Manchester City och klassades länge som en av klubbens bästa talanger tillsammans med Phil Foden och Brahim Diaz.

Efter en kontraktsdispyt gällande speltid med klubben så valde Sancho att flytta till Tyskland och mer specifikt till Dortmund för spel i Borussia under säsongen 2017/2018.

I Dortmund fick han genast spela med A-laget och har där haft en otrolig utvecklingskurva. Förra säsongen, 2019/2020 stod Sancho för de otroliga siffrorna: 20 Mål & 20 assist på 44 matcher.

Under den senaste säsongen gjorde Sancho 16 mål och 20 assist på 38 matcher. Hans briljanta form var en av de största bidragande faktorerna till att Dortmund vann DFB-Pokal, i den cupen gjorde han sex mål och fem assist på sex matcher.

Dominik Szoboszlai - Ungern

Szoboszlai är Red Bull Salzburg senaste potentiella världstjärna. Szoboszlai gjorde 9 mål och 11 assist på 22 matcher för Salzburg under säsongen 2020/2021 innan han under vinterfönstret skrev på för systerklubben RB Leipzig i den tyska högsta ligan.

Han har ännu inte gjort debut på grund av långdragen skada men är nu fullt återställd inför EM-slutspelet.

Ungern kan nog skatta sig lyckliga att den talangfulle yttern är tillbaka och hjälper laget i vad som utan tvekan är turneringens "Dödens Grupp".

Ryan Gravenberch - Nederländerna

Ryan Gravenberch är den första 18 åringen på den här listan. Gravenberch är en spelfördelande mittfältare som är Ajax senaste världstalang.

Gravenberch gjorde debut i Eredivisie som 16 åring och slog då Clarence Seedorfs rekord som yngste debutant för Ajax. 

Säsongen 2019/2020 fick Gravenberch främst nöja sig med inhopp men under säsongen 2020/2021 tog han klivet in i A-laget på riktigt. Han spelade 47 matcher under säsongen och stod för fem mål och sex assist.

Jamal Musiala - Tyskland

Musiala föddes i Stuttgart, Tyskland men spenderade majoriteten av sin barndom i England. Fotbollen spelade han i Chelseas ungdomsakademi fram tills han valde att flytta över till storklubben Bayern München under sommaren 2019 som 16 åring.

Han har under den gågna säsongen äntligen fått chansen i A-laget med diverse inhopp. 

Även om han troligen inte kommer att vara en startspelare för Tyskland så kommer vi troligen att få se honom göra några inhopp i dödens grupp.

Pedri - Spanien

Det spanska underbarnet Pedri eller Pedro Gonzalez Lopez som han egentligen heter, är en av Barcelonas bästa talanger efter ett långt tag. . Även om han klassas som en ytter så gillar han att röra sig väldigt fritt på plan där han ofta rör sig inåt i banan.

Han är som de flesta andra Barcelonaspelare väldigt bollskicklig och har under säsongen 2020/2021 verkligen tagit klivet in i A-laget. 

Under säsongen 2020/2021 spelade han 52 matcher och där han gjorde fyra mål samt spelade fram till ytterligare sex mål. Vi får hoppas att det svenska landslaget kan hålla honom i schack.

Nuno Mendes - Portugal

Portugisen Nuno Mendes var en de viktigaste spelarna i Sporting Lissabon under säsongen 2020/2021. Den offensive ytterbacken var med och hjälpte Sporting vinna sin första titel på 19 år under ledningen av den gamle landslagspelaren Ruben Amorim.

Han kommer få konkurrera med flera spelare då Portugal har ett flertal talangfulla ytterbackar men var säker på att Nuno Mendes kommer få sin chans.

 

*Credit for the main photo belongs to Hektor Pustina/ AP Photo*

 

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Inför Liverpool - Leicester

Inför Leeds - Man City

Fantasy EPL omg 17

Bästa Spelare VM 2022

VM 2022: Argentina-Frankrike