Målvakten är kanske den mest utsatta positionen på en fotbollsplan. Ett misstag som målvakt syns mycket mer än ett misstag från en annan spelare på plan.

En bra målvakt kan vara skillnaden mellan en hållen nolla eller ett insläppt mål. Målvakten är den sista försvarslinjen och att ha en bra målvakt som kan dirigera försvarslinjen är otroligt viktigt i elitfotbollen.

I dagens fotboll har målvaktsspelet utvecklats till en mycket bredare roll än vad det var tidigare. Målvakterna är nu tvungna att även vara bra med fötterna så att laget har ännu en passningsmöjlighet som försvararna kan använda sig av i pressade situationerna. 

Tacksamt för fotbollen så finns det några få målvakter som lyckas uppnå de högt ställda kraven.

Följ med när vi tar en närmare titt på de målvakter som gjorde mest skillnad för sina lag den här säsongen.

Världens bästa fotbollsspelare:

3. Mike Maignan

2. Ederson

1. Thibaut Courtois

Spana in vår hemsida för massor av odds på matcher.

Mike Maignan | Frankrike | AC Milan

Franske målvakten Maignan har gjort en kanonsäsong i Serie A med Milan. Han fick den tuffa uppgiften att ersätta det italienska landslagets förstemålvakt Gianluigi Donnarumma. Donnarumma var även en Milan-produkt så det sved extra när han lämnade klubben.

Men Maignans insatser i Milan har gjort att ingen saknar Donnarumma längre. Maignan har visat upp ett målvaktsspel av yppersta världsklass.

Han är bra som linjemålvakt och i luftrummet. Den största skillnaden mot Donnarumma är dock hans spel med fötterna. 

Maignans lugn med bollen har gett Milans backlinje en trygghet i uppspelsfasen och han är även väldigt pricksäker med dem tidiga långa bollarna.

Maignan har bara varit i Milan i ett år och han kommer troligen att utvecklas än mer de kommande åren.

Mike

Ederson Moraes | Brasilien | Manchester City

Brassen Ederson är den perfekta målvakten för Pep Guardiolas Manchester City. Lag under Guardiola brukar som de flesta veta lägga oerhört stor vikt på bollinnehav. Ur den synvinkeln är det få målvakter som gör det bättre än Ederson Moraes. 

Han brukar ofta vara den spelaren som drar igång anfallen och förutom sina fötter har han även blixtsnabba reflexer och allmänt bra målvaktsspel.

Han kan ibland vara aningen för risktagande och det leder ibland till att han gör misstag. Men hans resterande kvaliteér väger upp för de misstagen.

De senaste åren har vi dock inte sett dem där misstagen lika ofta och det gör Ederson till en av Premier Leagues och världens bästa målvakter.

Ederson

Thibaut Courtois | Belgien | Real Madrid

Den belgiske förstamålvakten har gjort en briljant säsong i Real Madrid. Sen han kom till klubben har han alltid varit en säker sista utpost men i år har han varit tungan på vågen.

I Champions League finalen mot Liverpool var han en vägg. Courtois stod för flera vassa räddningar samt en matchvinnande insats.

Ända sedan han var en yngling i Atletico har man vetat att han skulle bli världens bästa målvakt. Efter många år som världens bästa har han nu tagit nästa steg.

Real Madrid är ju alltid ett lag som kryllar av stjärnor men de brukar oftast vara i de offensiva leden. Men Courtois insatser har gjort att han är en av ledstjärnorna i klubben.

Courtois

*Alla bilder i artikeln tillhör AP photos*  

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.