Nu när vi går in i juli månad är det som vanligt dags för årets upplaga av Wimbledon! Årets största tennisturnering kommer att bjuda på underhållning i flera dagar, så det är bara att bänka sig framför TVn och njuta! För att göra det extra spännande kan du spana in all vår betting och odds på tennis för de senaste Wimbledon-oddsen. Eller varför inte lite liveodds när matcherna väl har satt igång?

Final i Wimbledon 2019: Män

Det är ingen överraskning att vi hittar två av de tre stora i årets Wimbledonfinal. Djokovic har haft en relativt enkel väg till final, och trots att Federer mer eller mindre har prenumererat på Wimbledontitlar så står han som favorit mot Schweizaren. Federer har fått kämpa desto hårdare och mötte ärkerivalen Nadal i semifinal. En jämn semifinal som bjöd på grym tennis var det vi fick se, och till slut var det Federer som var strået vassare och tog finalplatsen. En extremt oviss final mellan två motståndare som känner varandra väl - räkna med att det kommer bli spännande!

Final i Wimbledon 2019: Kvinnor

Vi har nu nått hela vägen till final och föga förvånande hittar vi veteranen Serena Williams på en utav finalplatserna. Efter en tveksam säsong så har hon återigen visar prov på klass och färdighet och tagit sig till final relativt enkelt där hon även är förhandsfavorit. På andra sidan nätet hittar vi Simona Halep. Hon visade i semifinalen att hon är en spelare av högsta kvalitet och ska inte räknas ut, men det är inte lätt att slå Serena i en final. Serenas senaste förlust mot Halep var 2014 i Singapore. Alla sex möten efter det har vunnits av Serena enkelt av serena, som återigen är befogad favorit.


Kvartsfinal i Wimbledon 2019: Kvinnor

Världsettan och förhandsfavoriten Ashleigh Barty slogs överraskande nog ut ur turneringen av Alison Riske, som nu befinner sig i sin första Wimbledon-kvartsfinal någonsin. På andra sidan nätet väntar en före detta världsetta: Serena Williams. Williams har sett riktigt vass ut i de senaste matcherna och frågan är om Riske lyckas sänka ännu ett tungt namn? Oddsen är på att hon lyckas är attraktiva.   

Många av förhandsfavoriterna har redan åkt vilket gör årets turnering till en relativt öppen historia. I de andra kvartsfinalerna hittar vi skrällen Shuai Zhang, som inte hade vunnit en enda match i Wimbledon innan årets upplaga. Vi har även Elina Svitolina som tog sig vidare efter att Margarita Gasparyan, som var på väg att vinna, var tvungen att avbryta matchen på grund av kramp. 

Vi har en underhållande kvartsfinalrunda att se fram emot med många oväntade kvartsfinalister, hemmafavoriten Johanna Konta och världsstjärnan Serena Williams!

 

Kvartsfinal i Wimbledon 2019: Män

Som vanligt så handlar allt om the big three, Federer, Nadal och Djokovic. Ingen av de tre har haft några som helst problem att ta sig till kvartsfinal, och det finns inget som talar för att de inte nå semifinalen heller. 

Djokovic möter David Goffin som, trots att han har slagit Djokovic en gång tidigare, inte bör ha någon större chans. Federer möter Kei Nishikori som även han har stått för skrällsegrar mot the big three, men det är extremt sällan, och med tanke på kvalitetsskillnaden mellan de båda så kommer vi antagligen att få se Federer i semifinal. 

Den tredje av de stora, Rafael Nadal, har det inte lika lätt på förhand som de andra två. På andra sidan väntar Sam Quarry, som många på förhand såg som en outsider till titeln. Han slog ut Dominic Thiem på vägen och vann även det förra mötet med Nadal för två år sen. Nadal må vara förhandsfavorit men det blir nog inte lika lätt som många vill tro. Chanserna för skräll är goda, och de höga oddsen på Quarry må göra det värt att placera ett skrällspel. 


Wimbledon 2019: Män

Favoriten tillika världsettan Djokovic har hittills haft en strålande säsong. Efter att ha vunnit sin sjunde Australian open så sitter han för tillfället på tre av fyra grand slam-titlar.  Han åkte dock på en av säsongens få förluster i semifinalen i Franska öppna mot Thiem, så räkna mede att en revanschsugen Djokovic är nu ute efter att försvara sin Wimbledontitel från förra året. Definitivt en befogad favorit. 

Bakom honom har vi som vanligt Roger Federer och Rafael Nadal som båda ser ut att ha goda chanser att vinna turneringen. Nadal vann sin tolfte Roland Garros tidigare i år och formen ser riktigt got ut, men han brukar inte vara lyckosam på Wimbledon. Federer med sina 8 Wimbledon-titlar är desto bättre på spel på gräs, och trots konkurrensen har hårdnat kring honom så kan man aldrig räkna ut Roger Federer. 

Det går inte att ifrågasätta favoritskapet kring Djokovic, Nadal och Federer, men strax bakom de hittar vi en drös talangfulla spelare ledda av Dominic Thiem som slog ut Djokovic i semifinalen i Franska öppna och det är inte omöjligt att någon lite mer okänd fäller en av giganterna!

Wimbledon 2019: Kvinnor

Precis som för männen så är det världsettan som tippas som favorit till att vinna titeln i år. Ashleigh Barty har en grym säsong bakom sig så det är inte särskilt chockerande.Tidigare i år spelade hon hem Franska öppna och ser riktigt vass ut inför Wimbledon. Räkna med att hon går långt!

Bakom henne hittar vi den rutinerade Serena Williams som jagar sin åttonde Wimbledontitel. Trots uttåget ur Franska öppna och en allmänt jobbig säsong för Serena så går det aldrig att räkna ut henne. En rutinerad spelare som Williams har förmågan att komma tillbaka och sopa hem titeln trots sin elfteplats i rankingen.

Australien open-vinnaren Naomi Osaka är den kanske mest troliga utmanaren till världsettan Barty. För tillfället innehar hon två av fyra grand slams och den 21-år unga Japanen verkar hungra efter mer! Barty har anledning att se upp för Osaka kommer inte ge sig utan en fight!

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Allt om Charles Leclerc

Petter Northug

Legenden Marit Björgen

Suveräne Charlotte Kalla

Allt om Anna Haag