Vi ger dig förutsättningarna inför VM i Japan! Spana in alla våra handboll betting för de senaste oddsen på VM. Eller varför inte lite liveodds medans du kollar på matcherna?

Den 30e november är det dags för damernas handbolls-VM som spelas i Kumamoto, Japan. Sverige är långt ifrån favoriter. Istället är det Frankrike, Ryssland och Norge som är klara favoriter till titeln.

Turneringen består av 4 grupper om sex lag. De tre bästa lagen i gruppen går sen vidare till huvudspelet som äger rum i december. Där går ettan och tvåan vidare till Semifinal.

Sverige spelar i grupp D och kommer möta favoriter Ryssland, Japan, Kina, Argentina och Kongo-Kinshasa. 

Ryssland är som sagt klara gruppfavoriter och favoriter till att ta hem hela turneringen, men Sverige ska ha god vinstchans mot alla andra lag i gruppen. 

Sverige förlorade genrepet mot grannen och en av guldfavoriterna Norge med 25-32 i en match där insatsen överlag var positiv men där Sverige under delar av matchen inte höll ihop. Men det finns ändå goda nyheter och det är att Bella Gulldén, som var förra årets främsta målskytt, var tillbaka och gjorde hela 4 mål för Sverige, mer än någon annan i laget. 

Sverige inleder turneringen mot Kongo-Kinshasa på lördag, och efter den positiva insatsen mot Norge så bör Sverige inte ha några problem över huvud taget mot ett av turneringens sämsta lag.

Trots att Sverige inte är bland favoriterna till guldet så kan de absolut vara med och utmana om de lyckas hålla ihop laget mot de urstarka motståndarna som finns i turneringen, och du får hela 31 gånger pengarna på att vi går och vinner hela turneringen

 

*Credit for the main photo belongs to Juan Karita / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Allt om Charles Leclerc

Petter Northug

Legenden Marit Björgen

Suveräne Charlotte Kalla

Allt om Anna Haag