Snooker är fortfarande en sport som är enormt populär att spela, se på och betta på. Vår guide kommer hjälpa dig att förstå grunderna för hur man lägger spel på snooker och generellt hur du förbättrar ditt bettande på sporten.

Outright Betting

Det populäraste sättet för att spela på en snookerturnering är att lägga ett spel på den slutgiltiga vinnaren. Det spelas ett stort antal turneringar varje år, inklusive VM, UK Championship och Masters. Denna trio anses vara de tre ”majors” och de evenemang som är populärast att spela på. Dessa tävlingar tilltalar de vanliga spelarna då de alla sänds på tv och det är lätt att följa sina spel hemifrån.

Outright betting handlar helt enkelt om att förutspå vinnaren i varje turnering. Ditt val måste avancera i turneringen utan att begå några misstag och vara segerrik i finalen för att du ska kunna kamma hem dina vinster. Spelaren med lägst odds i början av evenemanget kommer att ses som favoriten, men det är alltid smart att leta längre ner i tabellen då dessa ”majors” ofta kan bjuda på överraskningar.

Vad är ett Each-Way Bet?

888Sport erbjuder each-way villkor på 1-2 i de flesta turneringarna, vilket kräver att din valda spelare når finalen för att du ska säkra en vinst. Om din spelare når finalen men inte vinner, får du hälften av oddset. Men om din spelare lyckas, får du hela summan. Att använda each-way i en turnering fungerar som ett skydd, och om din spelare lyckas ta sig till finalen har du antagligen gjort en vinst oavsett resultat. Ett outright bet till 21.00 kommer att betalas ut till odds på 11.00 om din spelare faller på målsnöret.

Exempel på Outright Bet

Ronnie O'Sullivan, som nyligen tog sig vidare från kvalet till European Masters, har för närvarande oddset 4.00 som favorit till att vinna VM 2019, som spelas i Sheffield i maj nästa år.

Ett spel på 50 kr som läggs på Ronnie Sullivan skulle ge 200 kr (4 gånger 50) plus din insats på 50 kr om han vinner turneringen. Totalt 250 kr.

Om the Rocket bara slutar två, halveras oddsen till 2.00.

Hur man Väljer en Spelare för ett Outright Bet

Man måste överväga många faktorer när man ska lägga ett outright bet. Snookerspelare måste hålla hög koncentration hela tiden men många av dem är ojämna över en hel säsong. Det tuffa schemat tar ut sin rätt och det är alltid bra att leta efter en spelare som har haft en relativt lugn periods inför turneringen. Vissa spelare kommer att ta en paus innan en major och dessa spelare bör vara av intresse. Men en spelare som har spelat i tävlingar i närheten kan också tänkas vara bättre förberedda då det inte finns lika många avbrott och störningsmoment.

Form är en avgörande faktor när det kommer till att förutsäga resultat för alla snookerturneringar. En tävlande som har spelat med självförtroende och vunnit mindre turneringar kommer att ha en större chans att nå framgång än merparten av de andra tävlande. Spelare som gör dumma misstag, eller alltid förlorar matcher mot sina rivaler, kommer inte att vara i rätt sinnesstämning för att lyckas på the Crucible.

Till sist bör du alltid se till hur spelaren tidigare har presterat i turneringen. Barry Hawkins är till exempel inte alltid den pålitliga typen, men han spelar alltid bra på the Crucible i Sheffield. Han nådde 2018, för fjärde gången under de senaste fem åren, semifinal och gör alltid bra ifrån sig under VM. Samtidigt har han bara gått vidare från tredje omgången av UK Championship en gång på de 13 senaste försöken. Detta gör honom till ett dåligt värdespel i just denna turnering, men han bör alltid vara ett alternativ i South Yorkshire för the Crucible.

Hur man Lägger Outright Bets hos 888Sport

888Sport har en dedikerad snookersida som visar alla kommande turneringar. Många majors kommer att vara oddssatta flera månader i förväg och det är ett bra sätt för att se till att ta del av det tidiga värdet.

Klicka bara på turneringen, sedan på den spelare du vill spela på. Detta kommer att läggas till på din spelkupong. Om du vill göra ditt val till ett each-way bet, se till att klicka i rätt ruta för att bekräfta det.

Fyll i önskad insats, klicka på bekräfta och luta dig sedan tillbaka för att se hur det går för din spelare. Om din spelare är framgångsrik, kommer du att få betalt när turneringen är slut.

Vilka andra Snookermarknader Kan Jag Spela På?

Det finns många tillgängliga snookermarknader och du kan komma åt dessa genom att klicka på matchsidan.

Session Betting

Vid större turneringar såsom VM, delas alla matcher in i mini-sessions. Dessa består vanligtvis av fyra frames. Ett bra sätt att spela på snooker på är att helt enkelt förutspå resultatet i dagens första eller andra session. Det finns ett begränsat antal resultat för varje frame – till exempel: 3-1, 1-3, 2-2, 4-0, 0-4. Att minska spelfältet är ett bra sätt att spela på och att göra research och att hitta spelare som vanligtvis är bra i början kan vara den bästa metoden för denna marknad.

Handikappspel

Vissa matcher förväntas bli ensidiga. De bästa spelarna får låga odds, vilket kan göra det svårt att hitta värde. Det är svårt att gå med vinst när man spelare på spelare till oddset 1.25.

Handikappbetting ger spelarna möjligheten att ge en viss spelare en tjuvstart eller att förutspå en total dominans från favoriten. Mark Selby till exempel, som trots att han kraschade ut ur World Open, startade som favorit inför sin match där handikappmarknaden hade satts till -5.5. Om du spelar på detta, måste the Jester från Leicester vinna med sex frames [11-5.5], det är lika med 5.5. Om hans motståndare gör fem eller färre frames innebär det att Selby, trots detta handikapp, fortfarande har högre poäng och spelet skulle gå in.

Över/Under Frames

Detta är en perfekt marknad för de som inte vill spela på vinnaren i en match. Att spela på marknaden Över/Under handlar helt enkelt om att spela på ett visst antal frames i en match. Om du känner att två spelare är ganska jämlika i en match och att det kan bli en tight match, är det ett perfekt läge för att spela på ett högt antal frames. Om du fruktar att det kan bli ensidigit, är det bättre att spela på ett lågt antal frames.

Livespel på Snooker

Livespel har ökat stort i popularitet under de senaste fem åren och det låter användarna vara med så snart saker börjar hända. Om du har missat starten på en match eller om du bara vill titta på några frames innan du gör en bedömning av matchen, ger livespel dig den möjligheten.

Hur man Spelar Live

888Sport erbjuder ett stort antal livespel varje dag och dessa kan kommas åt genom at klicka på knappen ”LIVESPEL” högt upp till vänster på hemsidan. Skrolla ner till snookermatcher som är live så kommer du att hitta de senaste oddsen. Dessa kommer att förändras under matchens gång.

Varje match kommer att ha ett antal alternativ för de som spelar live och du kan spela på vilken spelare som kommer att vinna matchen, totalt antal frames eller förutspå rätt resultat. Klicka på ditt val så läggs det till på din spelkupong.

Så snart du har satt din insats är du klar. Det tar oftast lite längre tid att handlägga livespel då hänsyn måste tas till plötsliga förändringar i oddsen. Det omedelbara med livespel är en stor del av dess dragningskraft där spel kan betalas ut inom ett par minuter.

Kombinationsspel

Snooker är perfekt för att bygga ett kombinationsspel. I början av turneringar kommer ett antal matcher att spelas varje dag, vilket gör det perfekt för multiplar. Klicka bara på 888Sports sida för Live & Kommande, den kommer att visa det senaste för betting på snooker. Lägg till dina val till din spelkupong och bestäm sedan din insats. Alla dina val måste gå in för att ditt kombinationsspel ska vara framgångsrikt. Lockelsen med dessa spel är möjligheten till att göra stora vinster med en liten insats.

Spel på snooker är ett otroligt populärt tidsfördriv och fans av sporten gillar att följa den under året. Så snart du har skapat dig en förståelse för grunderna kan det vara en njutbar och möjligen vinstgivande sport att spela på. Det spelas nya turneringar runt om i världen varje säsong, utökade prissummor och fler spelmöjligheter än någonsin tidigare. Det har aldrig funnits en bättre tid för att spela på snooker.

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Allt om Charles Leclerc

Petter Northug

Legenden Marit Björgen

Suveräne Charlotte Kalla

Allt om Anna Haag